Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ko darīt aizdevuma atteikuma gadījumā?

Ja arī jūs esat nonākuši situācijā, kurā jūsu aizdevuma pieteikums ir noraidīts, jūs noteikti vēlaties uzzināt, ko darīt tālāk.

Kāpēc jūsu pieteikums tika atteikts? Kādi tieši bija iemesli, kāpēc labākais naudas aizdevums 30 dienām jeb bedste lån penge i 30 dage jums nav pieejams? Cik ilgi jums jāgaida, pirms atkal varēsiet pieteikties jaunam aizdevumam? Kādus preventīvus pasākumus varat veikt, lai novērstu atkārtotu aizdevuma pieteikuma atteikumu? Ir svarīgi precīzi saprast, kas tieši ir pie vainas, jo, visticamāk, atteikumi turpināsies, ja vien neveiksiet pētījumu par iemesliem un neķersieties klāt pie preventīvām darbībām. Atteikums ir arī kā brīdinājuma zīme, ka kaut kas ar jūsu kredītreitingu varētu būt nepareizi – ieviesta kāda tehniska kļūda, ja par savu saistību izpildi esiet pilnībā pārliecināti. Tas attiecas gandrīz uz visa veida aizdevumiem, uz kuriem jūs pretendējat, ieskaitot mājokļa un auto kredītus, kredītkartes, individuālos aizdevumus un uzņēmējdarbības aizdevumus.

Pirmais solis ir pavisam vienkāršs – maksimāli ātri noskaidrot, kāpēc jūsu kredīta pieteikums netika apstiprināts. Aizdevēji parasti ir ļoti atvērti šādas informācijas un patiesā iemesla atklāšanā, un dažos gadījumos aizdevējiem pat ir pienākums sniegt noteiktu informāciju, tādēļ nav iemesla, kāpēc jūs to nevarētu izzināt pa tiešo no aizdevēja, kurš jums ir atteicis. Visizplatītākie iemesli kredīta pieteikuma atteikumam parasti ir:

  • Jums ir pārāk zemi ikmēneša ienākumi attiecībā pret izdevumiem;
  • Problēmas ar jūsu kredītreitingu un kredītvēsturi.

Ja jums nav pietiekami augsti ienākumi, jūs nespēsiet izpildīt aizdevēju noteikumus minimālo ikmēneša maksājumu veikšanā. Tas ir ļoti svarīgs faktors, lai jūsu aizdevuma pieteikums tiktu apstiprināts. Aizdevējs vienmēr aprēķina jūsu spēja atmaksāt aizdevumu un, ja tas saredz pārāk augstu risku aizdevuma nenomaksāšanai pilna apmērā un noteiktajā termiņā, visticamāk, jūsu pieteikums tiks automātiski noraidīts. Lielākā daļa aizdevēju izmanto parādu un izdevumu attiecību pret visām ienākumu pozīcijām, lai atspoguļotu to, cik labi jūs potenciāli varētu veikt kredīta maksājumus. Kredītdevēji salīdzina, cik daudz jūs katru mēnesi nopelnāt, cik daudz jūs tērējat esošo parādu atmaksai (par pamatu ņemot minimālos maksājumus) un cik daudz jums jāizdod par ikmēneša komunālajiem maksājumiem un pārtiku. Ja atspoguļojas, ka jūs  realitātē nemaz nevarat atļauties jauno parādu, jūsu pieteikums tiks noraidīts. Reizēm jūs tiksiet noraidīts ne šo divu pieminēto iemeslu dēļ, bet gan kādu citu iemeslu dēļ, tomēr jūsu esošās kredītsaistības un reālie ienākumi ir lielākie aizdevuma atteikuma iemesli. Arī piesakoties uzņēmējdarbības aizdevumam, aizdevēji skatīsies uz uzņēmuma īpašnieka personīgo kredītreitingu, izņemot tos gadījumus, kad uzņēmumu īpašnieks ieķīlā personīgos aktīvus vai biznesu kā nodrošinājumu.

Ja iepriekšējais kredīts un nespēja to laikā nomaksāt ir bija vaininieks atteikumam, tad jūsu aizdevējam ir jāsniedz jums paziņojums par šiem apstākļiem, sīki paskaidrojot, kā jūsu kredītvēsture ir darbojusies pret jums jauna kredīta pieteikuma apstiprināšanai, norādot iemeslus un izskaidrojot jūsu turpmākās tiesības uz potenciāliem aizdevumiem vai to alternatīviem veidiem. Aizdevēji pievērš lielu uzmanību kredītņēmēja aizdevumu vēsturei, parasti tas notiek kredītreitinga veidā. Aizdevējiem ir svarīgi redzēt, ka jums ir pārliecinoša un droša aizdevumu atmaksāšanas vēsture. Tomēr jūs, iespējams, iepriekš nemaz neesiet daudz aizņēmies, vai arī jums ir bijuši daži izaicinājumi aizdevuma atmaksā pagātnē. Katrā ziņā jāmin, ka vietas, kur aizņemties naudu ar negatīvu kredītvēsturi (lån trods rki hvor), būs pieejamas krietni limitētā skaitā. Tomēr nenokariet degunu, labā ziņa ir tā, ka jūs vienmēr varat strādāt pie tā, lai uzlabotu savu kredītreitingu.

Tiklīdz jūs tiksiet skaidrībā ar iemesliem, kas ir jūsu aizdevuma atteikuma pamatā, jūs varēsiet ķerties klāt pie labākā risinājuma atrašanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti