Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ko izvēlēties vannas istabai – vannu vai dušu?

Viss nav melns vai balts, lai gan jāatzīst, ka vannas istaba šādās krāsās izskatītos pietiekami eleganti un skaisti. Protams, neviens nav liedzis tajā ienest vēl kādu košāku krāsu. Tomēr vannas istabas krāsa nav pats būtiskākais jautājums, kas nomoka tos, kuri nolēmuši veikt remontu vai ieviest vien nelielas pārmaiņas vannas istabas iekārtojumā.

Ko labāk izvēlēties – vannu vai dušu? Tas nu gan ir būtisks jautājums, ko sev uzdod tie, kuri ķērušies pie vannas istabas pārveidošanas vai uzlabošanas darbiem. Ja esošajā vannas istabā jau ir kāds no šiem santehnikas elementiem, iespējams, tad izlemt ir daudz vieglāk. Atliek vien atjaunojot vai nomainot veco vannu vai dušu pret jaunu – tieši tādu pašu, tikai, iespējams, modernāku, vai tomēr savādāku.

Bet, ja gadījumā no jauna domājam par to, vai savā vannas istabā priekšroku dot vannai vai dušai, tad izvēles veikšanai būs nepieciešams vairāk laika, jo jādomā taču par to, kas būtu gan ērtāks, gan izdevīgāks, praktiskāks, vieglāk kopjams un uzstādāms un tā tālāk.

Ātrais risinājums, ko zina daudzi – lielā vannas istabā perfekti iederēsies vanna, savukārt mazā būtu jādod priekšroka dušai. Protams, ja tavās mājās vannas istaba ir ļoti liela, tad var ierīkot abus – gan vannu, gan dušu. Galu galā taču vanna vairāk saistās ar relaksāciju un atpūtu, ilgāku laika posmu, ko pavadām mazgājoties. Bet duša ir viegls veids, kā no rītiem sagatavot sevi darba dienai, vai ātru nomazgāties pirms došanās gulēt. Duša ne tik ļoti saistās ar relaksāciju, kā ar operativitāti un ātrumu.

Bez šaubām pastāv vēl viena opcija. Ja arī tev patīk, gan svētdienu rītos izbaudīt mirkli vienatnē – siltā, putām pilnā vannā, bet darba dienās priekšroku dod ātram ūdens šalcienam dušā, tad vari darīt tā, kā daži atjautīgi cilvēki. Ierīko vannu, bet pievieno arī dušas uzgali un pat statīvu, kur to uzkabināt. Piekombinē vēl dušas aizkarus un perfekts risinājums nelielai vannas istabai būs gatavs.

Ja izvēlamies šādu apvienojumu (vai arī vienkārši vannu) savai vannas istabai, pats galvenais ir padomāt par pašu vannu, jo pārējais jau būs sekundāri. Tāpat kā izvēloties dušas kabīni, mazāk uztrauksimies par dušas uzgali (jo tas ir vieglāk maināms), tā arī šajā gadījumā. Vanna ir pats pamats, ko nemainīsim ik pēc gada vai diviem, tāpēc pie tās izvēles jāpadomā rūpīgi.

Vēlamies, lai vanna būtu pietiekami liela, vai ne? Lai nav jāsēž tajā ceļgalus pie zoda pierāvušam un jājūtas neērti, pareizi? Un tomēr, mazā telpā, kurā vienkārši nav vietas, vanna uzstādīšana nebūs iespējama. Bet vannas mūsdienās ir ļoti dažādu izmēru un formu, tādēļ pirms teikt stingru “nē”, apskati piedāvājumu! Dziļākas, seklākas, ovālas, četrkantainas, trīsstūrveida (stūra vannas) un kvadrāta – jā, tās ir vannas formas. Tas nozīmē, ka izvēlēties patiesi ir no kā.

Kas jāņem vērā, izvēloties vannas formu? Jāizvēlas vanna:

  1. kas netraucētu citām ierīcēm telpā;
  2. netraucētu pārvietoties pa telpu;
  3. kurā būtu ērti un patīkami mazgāties;
  4. kura nebūtu ne par lielu, ne par mazu.

Protams, ir vēl citi faktori, kurus vajadzētu ņemt vērā, piemēram, vai mājās ir vecāki cilvēki, jo, kā zināms, pārāk dziļa vanna būs nepraktiska, ja tajā būs grūtāk iekāpt. Tāpat, piemēram, ja izvēlēsies pārāk lielu vannu, tai būs grūtāk piekombinēt dušas aizkarus un citas mazās lietas.

Savukārt, izvēloties to, no kā būs pati vanna, jāzina, ka paši populārākie vannas materiāli ir čuguns, akrils un metāls.

Metāla vannas ir lētākas cenā, salīdzinot ar pārējām divām minētajām, tomēr tās ne tik labi saglabā siltumu. Tas nozīmē, ka, ja jums patīk ilgi sēdēt karstā vannā, šī nebūs vislabākā izvēle – siltums zudīs ātri un nāksies bieži papildināt karsto ūdeni vannai. Metāla vanna ir arī trokšņaināka. Arī tad, kad tajā tiek liets ūdens, tā ir skaļāka, kas var būt mīnuss, dzīvojot dzīvoklī. Savukārt pluss būs dažādās formas, kādās var izgatavot metāla vannu. Tiesa, varbūt tas nav būtiskākais.

Čuguna vannas ir klasika. Tās nerūsē un lieliski saglabā siltumu. Tomēr mīnuss ir emaljas pārklājums, kas ir jūtīgs pret sitieniem un straujām temperatūras maiņām. No tā gan var izvairīties, izvēloties vannu ar pietiekoši biezu emaljas kārtu (tomēr tad vanna būs smaga).

Akrila vannas ir daudzveidīgas savās formās, krāsās un izmēros, tomēr kvalitāte ir atkarīga no tā, cik daudz armējošo slāņu ir vannai. Jo vairāk, jo labāk šajā gadījumā. Jo dobjāka skaņa vannai uzsitot, jo vairāk kārtu ir, kas nozīmē, ka izvēlētā vanna ir kvalitatīvāka.

Lai iegādātos vannu savai vannas istabai, ienāc interneta veikalā 220.lv un apskati piedāvājumu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kādas krāsas virtuves mēbeles izvēlēties?

Praktiska un komfortabla virtuve ir jebkura mājokļa būtiska sastāvdaļa neatkarīgi no tā, cik plaša ir virtuvei atvēlētā telpa. Ja labi izplānots, ergonomisks un funkcionāls virtuves iekārtojums ļ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti