Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ko ņemt vērā pirms redzes pārbaudes?

Rūpes par veselību ir labas pašsajūtas un dzīves kvalitātes pamatā. Ikdienā, ievērojot veselīga dzīvesveida pamatprincipus un veicot regulāras veselības pārbaudes, varat laicīgi novērst daudzu slimību riskus.

Lai parūpētos par savu acu veselību, ir vajadzīgas regulāras redzes pārbaudes. Pat ja nav nekādu sūdzību un netiek nēsātas brilles vai kontaktlēcas, profilaktiskā vizīte pie redzes aprūpes speciālista būtu jāieplāno vismaz reizi divos gados.

Acu ārsts vai optometrists?

Pirmais svarīgais jautājums - pie kura speciālista doties - acu ārsta vai optometrista? Atbilde uz šo jautājumu ir atkarīga no tā, kāds ir vizītes mērķis. Ja nekādu sūdzību nav, un ir vajadzīga tikai profilaktiskā redzes pārbaude, var doties pie optometrista. Viņš veiks pārbaudi, vajadzības gadījumā izrakstīs brilles vai kontaktlēcas, kā arī nosūtīs pie acu ārsta, ja būs tāda nepieciešamība.

Savukārt, ja ir kādi simptomi vai sūdzības, kas var norādīt uz acu saslimšanu, jāapmeklē oftalmologs. Šis speciālists diagnosticē acu slimības un nozīmē to ārstēšanu.

Labākais laiks redzes pārbaudei

Vislabāk redzes pārbaudi veikt tad, kad acis ir atpūtušās - tātad brīvdienās vai no rīta, jo tad rezultāti būs visprecīzākie. Tomēr gadījumā, ja ir kādas sūdzības, kas parādās tieši vakarā pēc saspringtas darba dienas, pie speciālista ir ieteicams doties tieši vakarā, lai acu ārsts varētu precīzāk diagnosticēt cēloni un ieteikt efektīvākos risinājumus.

Redzesparbaude.lv - piesaki vizīti sev tuvākajā redzes pārbaudes vietā

Vai ir pienācis laiks redzes pārbaudei? Piesakies vizītei pie acu aprūpes speciālista kādā no 49 optikas veikaliem visā Latvijā, kas vienkopus pieejami www.redzesparbaude.lv.

“OC VISION” ir lielākais acu aprūpes uzņēmums Baltijas valstīs, kas nodrošina pieaugušo, kā arī bērnu redzes un acu veselības diagnostiku. Uzņēmuma partneru tīklā ir tādi iemīļoti un labi zināmi optikas veikali kā OptiO, Vision Express, VIZIONETTE un citi, kur ar mūsdienīgu iekārtu palīdzību par klientu acu veselību rūpējas pieredzējuši un zinoši speciālisti.

Interneta vietnē www.redzesparbaude.lv atradīsiet arī noderīgu informāciju par acu veselību, kā arī atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Kā izvēlēties labu SEO speciālistu?

Kad cilvēki meklē produktus vai pakalpojumus internetā, tikai retais atrastos rezultātus izskata arī otrajā, trešajā vai ceturtajā meklētājprogrammu lapā – lielākā daļa cilvēku pārtrauc meklēšanu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti