Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ko team building pasākumi var sniegt uzņēmumam?

Veidi, kā parūpēties par darbiniekiem un novērtēt viņu darbu, ir daudz. Viens no tiem ir team building aktivitātes, kas veicina dažādu prasmju attīstīšanu, kā arī komandas saliedēšanas garu. Kādēļ korporatīvie pasākumi ir tā vērti?

Statistikas dati

“Es vienmēr esmu uzskatījis, ka veids, kā Tu izturies pret saviem darbiniekiem, ir veids, kā viņi izturas pret klientiem,” ir teicis slavenais biznesmenis Ričards Brendsons.
 
Kā Jūsu uzņēmumā tiek novērtēts darbinieku ieguldījums uzņēmuma izaugsmē? Lai gan taisnīga darba samaksa tiek uzskatīta par svarīgāko kritēriju, ir daudz blakus aspekti, kas ietekmē dabrinieku labklājību, lojalitāti un vēlmi vienā uzņēmumā strādāt ilgstoši.

Kādā pētījumā, kas publicēts portālā brandongaille.com, 77% respondentu atzīst, ka strādātu vairāk, ja saņemtu atzinību par paveikto. Savukārt tikai 29% jūtas iedvesmoti un ir aizrauti ar savu darbu.

Aspekti, kas labvēlīgi ietekmē darbinieku motivāciju un lojalitāti:

  • taisnīga darba samaksa ar sociālām garantijām;
  • ergonomiska un moderna darba vide;
  • atsaucīgi, daudzīgi un laipni kolēģi;
  • skaidri zināmi mērķi, uz ko tiekties;
  • izaugsmes iespējas;
  • elastīgs darba grafiks;
  • team building jeb korporatīvie pasākumi.

Lielākie uzņēmumi visā pasaulē darbinieku motivācijas sistēmu iekļauj attīstības plānos, paredzot konkrētu naudas summu, kā arī aktivitātes, kas tiks īstenotas.

Team building idejas, kas šobrīd ir topā

Korporatīvie pasākumi idejas ziņā var būt visdažādākie atkarībā no darbinieku skaita, vecuma un interesēm. Apziniet darbinieku vēlmes, lai sagādātu viņiem patīkamu atpūtu un nodrošinātu maksimālu apmeklējumu!

Lāzertags jeb lāzera peintbols

Klasiskais peintbols jau izsenis ir populāra team building aktivitāte, taču šobrīd to sāk pārsist lāzeru peintbols. Kas tas ir?

  • Aktīva šaudīšanās spēle, kurā izmanto cilvēkam nekaitīgus lāzera ieročus un speciālus galvas apsējus ar sensoriem.
  • Trāpījums nav sāpīgs, jo to jūt tikai ar vibrāciju un skaņu ierocī līdzīgi kā populārajā Counter Strike datora spēlē.
  • Spēles laikā ierocī uzkrājas katra spēlētāja statistika, cik lodes tika izšautas, cik reizes trāpīja pretiniekam, cik reizes trāpīja pašam.
  • Spēles beigās katram tiek izsniegts diploms ar statistiku ar kādu no sešām nominācijām, ja tāda spēles gaitā tiek nopelnīta.

Šie korporatīvie pasākumi patiks arī dāmām, jo nebūs jābaidās no zilumiem. Ieskatieties šajā mājaslapā un izvēlies kādu no trīs izklaides parkiem, kas atrodas Andrejsalā, Mežaparkā un Juglā!

Airsofts - kolektīvā, kurā ir daudz vīriešu

Airsoft vairāk patīk kungiem, jo šaudīšanās spēle ir vairāk stratēģiska un ieroči ir reālu ieroču replikas. Šajā team building pasākumā vajadzēs:

  • sadarboties ar komandas biedriem, lai izplānotu labāko stratēģiju;
  • parādīt savas līdera dotības, jo atsevišķu misiju laikā ir jāspēlē katram pa sevi;
  • domāt stratēģiski vairākus soļus uz priekšu;
  • atrast risinājumu spriedzes situācijā;
  • cīnīties par mērķa sasniegšanu.

Visas šīs iemaņas ir vajadzīgas arī darba ikdienā, tādēļ ar šādu team building pasākumu apvienosiet lietderīgo ar patīkamo.

https://www.youtube.com/watch?v=hKWP5M_BZwY

Atpūta pirtiņā

Korporatīvie pasākumi var būt arī vienkārši kopā būšana, iepazīstot kolēģus neformālā gaisotnē. Tas palīdzēs uzlabot savstarpējo komunikāciju un radīt patīkamu iekšējo klimatu.

Papildus atpūtai pirtī, var saplānot dažādus uzdevumus, piemēram:

  • Kolāža “Uzņēmums pēc 5 gadiem” - sadaliet kolēģus vienlīdz lielās grupās un katrai grupai iedodiet lielu kartona lapu, šķēres, līmi, žurnālus, avīzes un reklāmas bukletus. Ar ilustrāciju palīdzību katra grupiņa izveido uzņēmuma nākotnes kolāžu un pēc tam to prezentē.
  • Spēle “Cik labi Tu pazīsti kolēģus?” - katram uz lapiņas ir jāuzraksta savs vārds, divi patiesi un viens nepatiess fakts par sevi. Lapiņas jāaizloka un jāiemet kastītē. Pēc tam katrs pa vienam izvelk lapiņu un cenšas uzminēt, kurš fakts ir nepareizs.
  • Etīdes - šis uzdevums patiks aktīviem un radošiem darbiniekiem. Sadaliet darbiniekus vienlīdz lielās komandās. Izdomājiet vienu tēmu, piemēram, “Klasiska situācija birojā” vai “Kā tikt galā ar dusmīgu klientu?” un 1h laikā dodiet uzdevumu tēmu izspēlēt 3 min. garā etīdē jeb ludziņā. Smieklu deva garantēta!
  • Sportiskas stafetes - gluži kā skolas laikos uzvar tā komanda, kas ir bijusi ātrāka. Dažādi šķēršļi ar lekšanu, tupšanos un stafetes kociņa nodošanu nākošajam komandas biedram. Spriedze pieaugs!

Ja team building budžets ir ierobežots, aiciniet darbiniekus pašus parūpēties par uzkodu galdu! Ja meklējat pirti ar karstā ūdens kublu un vasaras namiņu pasēdēšanai, aplūkojiet šo opciju Rīgas centrā. Atpūtai pieejama plaša terase, uz kuras var cept gaļu un siltā laikā arī sēdēt un baudīt atpūtu ārā. Ļoti ērta nokļūšana, kas prasīs vien pāris minūtes.

Braucieni ar elektrokartingiem

Ja gribas gūt asas izjūtas, bet kolektīvā ne visi ir aktīvās atpūtas cienītāji, tad izvēlaties braucienus ar elektrokartingiem! Šādas korporatīvie pasākumi idejas patiks arī dāmām, jo azarts sitīs augstu vilni. Varat sadalīties komandās vai startēt individuāli, čempionāta beigās nosakot ātrāko braucēju.

Izmēģiniet jauno “GUNSnLASERS” iekštelpu elektrokartinga trasi Juglā. Vairāk informācijas te!

https://www.youtube.com/watch?v=0JkoIvGgTys

Labdarības projekti

Arī darot labu darbu, tiks vairots komandas gars. Turklāt uzņēmumā iezīmēsies kāda vērtība - palīdzēt tiem, kam tas patiešām ir nepieciešams. Tā visi kopā varat:

  • doties uz dzīvnieku patversmi izvest pastaigā suņus;
  • sarūpēt dāvaniņas un apciemot seniorus veco ļaužu pansionātā;
  • sarūpēt noderīgas lietas bērnu namiem, doties tās aizvest un kopā ar bērniem parotaļāties.

Šādi korporatīvie pasākumi var kļūt par tradīciju reizi vai divas reizes gadā, organizēšanas darbus uzņemoties aktīvākajiem kolēģiem.


“Korporācijā “Virgin” mēs darām visu iespējamo, lai darbinieki justu, ka strādā savā labā. Tas cilvēkiem ir pat svarīgāk nekā saņemt lielu algu,” stāsta Ričards Brensons. Ieguldiet savos darbiniekos šodien, lai jau rītdien justu izaugsmi un radītu patīkamu vidi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti