Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kredīts pret automašīnas ķīlu – kā tas darbojas?

Mūsdienās netrūkst dažādu aizdevumu veidu. Lielākā to daļa ir bez ķīlas un līgumi tiek slēgti uz īsiem termiņiem, savukārt ir aizdevumi, kuru saņemšanai ir nepieciešama ķīla.

Tie ir ilgtermiņa aizdevumi par lielākām summām. Viens no zināmākajiem šāda veida kredītiem ir kredīts pret automašīnas ķīlu.

Izmantojot auto kā ķīlas objektu, personai tiek dota iespēja saņemt nepieciešamo aizdevumu. Parasti tā apjoms ir līdzvērtīgs 70 līdz 90% no automašīnas tirgus vērtības. Pirms kredīta saņemšanas automašīna tiek novērtēta.

Kādiem mērķiem iespējams izmantot šo kredītu?

Kredīta izlietojumam nav noteikti ierobežojumi. Visbiežāk kredīts pret auto tiek izmantots lielākiem pirkumiem, piemēram, mēbelēm, tehnikai , mājokļa remontam, arī veselības uzlabošanai. Cilvēki nereti izvēlas tieši šo aizdevuma veidu, jo kredīts pret automašīnas ķīlu mēdz būt ar izdevīgiem nosacījumiem.

Bieži šis kredīta veids, kā jau minēts tā nosaukumā, tiek izmantots automašīnas iegādei. Vispārzināms, ka auto iegāde ir komplicēts process, neatkarīgi no tā, vai tiek plānots iegādāties jaunu, mazlietotu vai lietotu auto. Tas ir saprotams, jo automašīnas iegāde ir saistīta ar prāvu finanšu ieguldījumu.

Nereti paša iekrātā naudas summa sedz tikai daļu no auto iegādei nepieciešamiem līdzekļiem. Mainīgos tirgus apstākļos, iegādāties sev piemērotu auto ir vēl sarežģītāk – piedāvājums samazinās, bet cenas kāpj. Kā rīkoties? Izmantojot auto kā ķīlas objektu, personai tiek dota iespēja saņemt nepieciešamo aizdevumu. Šajā gadījumā par ķīlu kalpo jaunā automašīna. Pēc tās iegādes iespējams pakāpeniski norēķināties ar aizdevēju, atmaksājot kredītu sev ērtā veidā.

Mazāk zināmie kredīta izmantošanas mērķi

Negatīva kredītvēsture ir viens no izplatītākajiem iemesliem, kāpēc kreditors var prasīt papildu nodrošinājumu – ķīlu jauna aizdevuma izsniegšanai. Tādos gadījumos automašīna ir populāra ķīla, kuru personas izmanto, lai nodrošinātu aizdevuma saņemšanu.

Piesakoties kredītu apvienošanas pakalpojumam, kura ietvaros vairākas atsevišķas kredītsaistības tiek apkopotas un pārveidotas vienā aizdevumā ar vienu ikmēneša maksājumu, arī tiek izskatīta nepieciešamība pēc papildu nodrošinājuma.

Kā redzam, tad šim kredīta veidam ir daudz noderīga pielietojuma. Vairāk par to VIASMS.lv, kur var uzzināt vairāk par šo aizņēmuma veidu un uzzināt visus interesējošos jautājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti