Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kurš no tiešsaistes brokeriem piedāvā vislabāko apmācību?

Pirms mēs aplūkojam tiešsaistes tirdzniecības pasauli, īsumā apskatīsim akciju tirgus pamatus. Akciju daļa būtībā ir niecīgs gabals no visa šī pasākuma. Akcionāri – cilvēki, kas pērk akcijas – iegulda uzņēmuma nākotnē tik ilgi, kamēr viņiem pieder viņu akcijas. Akcijas cena mainās atkarībā no ekonomiskajiem apstākļiem, uzņēmuma darbības rezultātiem un ieguldītāju attieksmes. Pirmo reizi, kad uzņēmums piedāvā savas daļas publiskai pārdošanai, sauc par sākotnējo publisko piedāvājumu, kas pazīstams arī vienkārši kā “publiskais piedāvājums”. Kad bizness gūst peļņu, tas var šo naudu dalīt ar saviem akcionāriem, izdodot dividendes. Uzņēmums var arī ietaupīt savu peļņu vai to atkārtoti ieguldīt, uzlabojot uzņēmējdarbību vai pieņemot darbā jaunus cilvēkus. Tās akcijas, kas izdod biežas dividendes, ir ienākumu akcijas, bet citas akcijas uzņēmumos, kas atkārtoti iegulda šo peļņu, ir pieauguma akcijas.

Kas īsti ir brokeri? Brokeri pērk un pārdod akcijas, izmantojot biržu, par to iekasējot komisiju. Brokeris ir vienkārši persona, kurai ir licence tirdzniecībai ar akcijām, izmantojot biržu. Brokeris var atrasties tirdzniecības vietā vai veikt darījumus pa tālruni vai elektroniski.

Birža ir kā noliktava, kurā cilvēki pērk un pārdod akcijas. Personai katrs pirkšanas pasūtījums ir jāsaskaņo ar pārdošanas pasūtījumu un otrādi. Dažas biržas darbojas kā izsoles faktiskajā tirdzniecības telpā, bet citas pircējus savieno ar pārdevējiem elektroniski. Labs slavenāko biržu piemērs ir Ņujorkas birža, kas tirgo akcijas izsoles stilā tirdzniecības vietā. Pērkot un pārdodot akcijas tiešsaistē, jūs izmantojat tiešsaistes brokeru pakalpojumus, kas lielākoties aizvieto citu starpnieku. Jūs joprojām izmantojat reālu naudu, bet tā vietā, lai sarunātos ar kādu personu par ieguldījumiem, jūs izlemjat, kuras akcijas pirkt un pārdot, un pats pieprasāt savus darījumus. Daži tiešsaistes brokeri kā sava pakalpojuma daļu piedāvā konsultācijas no tiešajiem brokeriem un aģentu atbalstītajiem darījumiem.

Ja jums ir nepieciešams brokeris, kas palīdzētu veikt darījumus, jums būs jāizvēlas firma, kas piedāvā šo pakalpojumu. Protams, ka ir pieejami dažādi šo pakalpojumu sniedzēji, bet vieni no uzticamākajiem ir IQ Option, Die Etoro, Avatrade, CMC Markets, Markets.com un Positive BDSwiss.

Lai arī jūs būtu kompetents un droši un prasmīgi pirkt un pārdot akcijas, iesakām apgūt kādu no apmācības kursiem – jūs uzzināsiet visu par un ap aizraujošo biržas pasauli. Pirmais solis, kuru spert, ir izvēlēties sev piemērotāko apmācību pie kāda no brokeriem. Varat paļauties uz kādu no jau pieminētajiem profesionāļiem, bet varat izvēlēties arī kādu citu pakalpojumu sniedzēju, kurš palīdzēs jums spert pirmos soļus akciju pasaulē. Pasaule mainās ātri, bet akcijas ir nemainīga vērtība, tādēļ aicinām arī jūs ieguldīt savu laiku, lai iemācītos tās pienācīgi pārvaldīt!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti