Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kvalitatīvu durvju iegāde: ko ņemt vērā?

Domājot par mājokļa drošību, būtisks elements ir tā ārdurvis. Tām jābūt ne vien kvalitatīvām, bet arī gaumīgām, jo ārdurvis tiek uzskatītas par mājokļa vizītkarti, un daudz var pastāstīt gan par mājokli, gan tā saimniekiem.

Ārdurvis pieejamas plašā izvēlē, tādēļ, pirms iegādāties savam namam piemērotāko risinājumu, svarīgi izvērtēt vairākas iespējas. Lai to izdarīt būtu vienkāršāk, vērts ieskatīties dažos ieteikumos.

Metāla durvis

Viens no populārākajiem risinājumiem mūsdienās ir metāla durvis – tās ir izturīgas un drošas. Sākotnēji metāla durvis tika izmantotas kā otrās durvis – pirmās ārdurvis parasti bija no koka, bet otrās tika uzstādītas papildu drošībai.Mūsdienās šī tendence ir mazinājusies – metāla durvis tiek uzstādītas kā vienīgās ārdurvis, turklāt tās šobrīd pieejamas plašā izvēlē, papildinātas ar dekoratīviem elementiem, tādēļ ir ne vien praktiskas un drošas, bet arī izskatās labi.

Koka durvis

Arī koka durvis mūsdienās izgatavo ar paaugstinātu drošības pakāpi, turklāt nereti tās aprīkotas ar metāla drošības elementiem. Tādēļ arī koka durvis var kļūt par labu risinājumu.

Kā izvēlēties?

Lai izvēlētos piemērotākās durvis, vispirms jāizvērtē savas vajadzības un specifiskās prasības – piemēram, vai aktuāla skaņu un smaržu slāpēšana, ugunsdrošība, pretielaušanās elementi.

Durvis dzīvoklim

Viens no kritērijiem ir siltumizolācija. Tā gan vairāk aktuāla, ja durvis jāuzstāda privātmājā. Daudzdzīvokļu namu kāpņu telpas parasti tiek apsildītas, tādēļ siltumizolācijas aspekts kļūst mazāk nozīmīgs.Taču izvēloties ārdurvis dzīvoklim, būtisks ir cits faktors – trokšņa un aromātu slāpēšana, kurai jābūt maksimāli labā līmenī. Jāņem arī vērā, ka attiecībā uz daudzdzīvokļu namu dzīvokļu durvīm ir noteiktas ugunsdrošības prasības.

Durvis privātmājai

Ja nepieciešamas durvis privātmājai, siltumizolācija nav vienīgais faktors, kam pievērst uzmanību. Būtisks ir arī to izskats un drošība. Virs ārdurvīm var ierīkot nelielu jumtiņu.Svarīgs elements ir arī durvju atslēgu sistēma – tai jābūt izturīgai. Būtiski arī, lai durvju virsma gatavota no izturīgiem materiāliem. Tas viss palīdzēs namu aizsargāt no nevēlamiem viesiem. Izvēloties metāla durvis, jānovērtē, kāds ir ārējais drošības slānis – jo tas biezāks, jo grūtāk kramplauzim ielauzties mājoklī. No drošības viedokļa, vislabāk izvēlēties durvis ar divām slēdzenēm – zaglim tās atmūķēt būs daudz grūtāk, jo tas var prasīt diezgan daudz laika.

Nozīmīgs faktors – durvju cena

Ieskatoties piedāvājumā, var secināt, ka atšķiras ne vien durvju veidi, bet arī cenas. Tas, kādas durvis iegādāties, protams, ir vēlmju un iespēju jautājums, vien jāpiebilst, ka kvalitatīvākas un izturīgākas durvis arī maksās vairāk. Tomēr jāpatur arī prātā – lai kādas durvis iegādātos, nav simtprocentīga garantija, ka tās būs neuzlaužamas. Protams, tas nenozīmē, ka nevajadzētu izvēlēties visdrošākos iespējamos risinājumus.

Kur iegādāties durvis?

Kvalitatīvas durvis atradīsi gan specializētos veikalos, gan arī internetā, kur tās pieejamas plašā izvēlē. Iepirkšanās internetā būs arī būtisks laika ietaupījums, jo ļaus aktuālo preci atrast daudz ātrāk un vienkāršāk, salīdzināt vairākus variantus, bez steigas izvēlēties labāko risinājumu tieši Tavam mājoklim.Būtiski arī, ka iepērkoties internetā spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci iespējams atgriezt atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst pircēja prasībām. Pirms tam gan jāiepazīstas ar preces atgriešanas nosacījumiem.

Durvis – ne tikai skaistumam, bet arī drošībai. Ieskaties plašajā piedāvājumā un izvēlies kvalitāti!


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti