Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Labākais portatīvais dators mācībām: Kā izvēlēties?

Ja ir pienācis laiks iegādāties portatīvo datoru mācību vajadzībām, var rasties neskaidrības par to, kura būtu piemērotākā ierīce. Svarīgs kritērijs, kas nosaka izvēli, ir datora cena, tomēr, lai iegādātā ierīce labi kalpotu ilgtermiņā, uzmanību der pievērst vēl arī citiem faktoriem.

Procesors

Procesors ir datora “smadzenes”. Labākā izvēle ir Core i3, i5 un i7 procesori, kas nodrošina ātru datorprogrammu darbību. Jaunākās paaudzes procesori nodrošina arī ilgāku datora baterijas darbības laiku, kā arī to, ka pati ierīce ir plānāka un vieglāka.

Videokarte

Lielākajai daļai portatīvo datoru ir iebūvētā videokarte. No videokartes veida un kvalitātes ir atkarīga video skatīšanas pieredze.

Ekrāna veids un izmērs

Ņemiet vērā to, ka matēts datora ekrāns neveidos atspīdumus, kas var traucēt mācību un darba procesā. Savukārt, ja paredzēts skatīties daudz videomateriālu, piemērotāks būs glancēts datora ekrāns.

Jāizvērtē arī ekrāna izšķirtspēja – tā tiek norādīta pikseļos. Šis faktors ir īpaši svarīgs gadījumos, ja ir aktuālas grafikas programmas.

Tāpat būtisks faktors ir arī ekrāna izmērs. Protams, dators ar mazāku ekrānu pats par sevi būs kompaktāks, līdz ar to arī ērtāk pārnēsājams. Ja datoru pārsvarā izmantosiet mājās, apsveriet iespēju izvēlēties ierīci ar lielāku ekrānu, lai darbošanos pie datora padarītu ērtāku.

Baterijas darbības laiks

Pievērsiet uzmanību tam, cik ilgi datora baterija spēj darboties bez pieslēguma elektrībai. Sevišķi svarīgi tas ir, ja portatīvo datoru bieži tiek plānots izmantot ārpus mājām.

Operētājsistēma

Ņemiet vērā arī to, kāda ir datora operētājsistēma. Vairumā gadījumu datoram jau būs instalēta operētājsistēma, taču ir pieejami arī datori bez tās. Iepazīstieties ar dažādu operētājsistēmu specifiku, lai izvēlētos savām vajadzībām atbilstošāko.

Šie ir tikai daži no svarīgajiem faktoriem, ko ņemt vērā, izvēloties piemērotāko datoru. Ja apskatot piedāvājumu, saprotat, ka labākā ierīce maksā vairāk nekā sākotnēji bija plānots, noderēt var ātrais kredīts no VIASMS.lv. Tā ir iespēja sev vajadzīgo portatīvo datoru iegādāties jau tagad, lai veiksmīgi uzsāktu jauno mācību cēlienu. Pirms kredīta noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kādas krāsas virtuves mēbeles izvēlēties?

Praktiska un komfortabla virtuve ir jebkura mājokļa būtiska sastāvdaļa neatkarīgi no tā, cik plaša ir virtuvei atvēlētā telpa. Ja labi izplānots, ergonomisks un funkcionāls virtuves iekārtojums ļ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti