Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Labākie instrumenti un tehnika tavam dārzam

Pirms sāc īstenot savus plānus par dārza iekopšanu, apstrādāšanu un stādīšanu, atvēli pāris minūtes laika, lai pārliecinātos, ka tavā arsenālā ir visi svarīgākie instrumenti, piederumi un tehnika, lai paveiktu visus uzdevumus. Ikviena zemes pleķīša apstrāde ir vienkāršāka, ja izmanto pareizos instrumentus. Turklāt svarīgi ir arī izvēlēties pareizā izmēra piederumus, kas piemēroti konkrētajam darbam.

Kas tev būs nepieciešams, ja vēlies ierīkot savu dārzu?

  • Dārza kultivators. Ir dažādi šo iekārtu veidi, no kuriem izvēlēties piemērotāko. Ņem vērā, ka frēze un kultivators nav viens un tas pats. Frēzes parasti ir jaudīgākas, piemērotākas cietas un neapstrādātas zemes uzaršanai, nodrošinot asmeņu ieduršanos dziļāk zemē. Savukārt kultivatori derēs, lai uzirdinātu un izpurinātu mīkstāku zemi – tādu, kas jau uzarta, vai arī, lai uzirdinātu dārzu, kas jau sadīdzis, tādējādi novēršot nezāļu augšanu un vairošanos, kā arī skābekļa pievadi augu saknēm. Tirdzniecībā pieejami gan elektriskie, gan benzīna, gan akumulatora kultivatori.
  • Dakšas. Tās izmanto, lai ne tikai uzraktu un uzirdinātu zemi, sagatavojot augsni stādīšanai, bet arī, lai atvieglotu ražas novākšanu. Kvadrātveida zari būs izturīgāki par plakanajiem vai apaļajiem.
  • Ķelle. Tā būs nepieciešama gadījumos, kad jāizrok stādi, netraumējot to saknes. Ar ķelli iespējams uzmanīgi izrakt zemi ap stādiem, lai izceltu tos no zemes. Ir pieejami dažādi to dizaini un izmēri. Ar platāku un apaļāku instrumentu varēs izrakt vairāk zemes savukārt šaurāka ķelle noderēs tad, kad zeme būs cieta.
  • Lāpsta. Tai parasti ir spicāka, noapaļota apakšdaļa un taisnas augšējās malas, kur uzlikt pēdu, lai ar spēku iespiestu lāpstu vajadzīgajā dziļumā. Šie instrumenti ir noderīgi, lai izraktu bedres, uzraktu mazdārziņus un veiktu citus darbus.
  • Kaplis. Lielākoties šo dārza instrumentu izmanto, lai atbrīvotos no nezālēm. Ar to vienkārši iespējams uzirdināt zemi starp augiem, un, pateicoties asmenim, var nogriezt un izcel no zemes nezāles. Tērauda asmeņi ir izturīgi, un tos iespējams atkārtoti uzasināt. Veikalos pieejami gan kapļi ar garo kātu, kurus izmanto, stāvot kājās, gan arī mazie kapļi, kas lieti noder siltumnīcās.
  • Grābeklis. Uzturēt pagalmu un mājas apkārtni tīru būs daudz vienkāršāk, ja izmantosi grābekli. Noderīgi ir vēdekļveida grābekļi, kas labāk palīdz savākt arī smalkākus zarus un zāli. Savukārt metāla grābekļus ieteicams izmantot, lai novāktu no dārza pērnās lapas, zāli un augus, kas palikuši pēc zemes uzaršanas.
  • Zaru knaibles. Tās noder, lai uzturētu augus veselīgus, kā arī ļautu dārzam izskatīties tīrākam n sakoptākam. Piemeklē tādas dārza šķēres, kuras ir viegli izmantot, ērti turēt, ir izturīgas, kā arī pieļauj iespēju nomainīt nolietojušās vai saplīsušās detaļas. Svarīgi arī, lai tām būtu asināmi asmeņi.
  • Ķerra. Ikvienu dārza darbu ir vienkāršāk paveikt, ja tev ir ķerra vai cita veida ratiņi, kuros pārvadāt augus, piederumus, zemi, mēslojumu un arī dārza ražu. Šiem piederumiem ir ļoti daudz pielietojuma veidu.

Īstie dārza instrumenti un tehnika ir tie, kas tev ļaus sasniegt iecerēto, neatkarīgi no tā, vai vēlies izaudzēt savu pirmo tomātu vai arī plāno ierīkot skaistu puķu dārzu. Ja zini, ka tev ir viss nepieciešamais dažādu uzdevumu veikšanai, tev vairs nav jāuztraucas, kā izdarīt to, ko tu gribi.

Ja redzi, ka tev kāds piederums no šī saraksta trūkst, droši ielūkojies dārza tehnikas un instrumentu interneta veikalā Inserv.lv. Plašs piedāvājums, labas cenas un kvalitatīvas preces, kuras ir vērts iegādāties!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti