Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Labākie palīgi treniņos

Dažāda veida treniņi ir daudzu cilvēku ikdienas sastāvdaļa. Sportošana palīdz uzturēt ne tikai teicamu fizisko formu, bet arī labu veselības stāvokli.

Mūsdienās ir pieejamas dažādas lietas, kas ļoti labi noder treniņu laikā. Tā, piemēram, liela daļa cilvēku treniņa laikā izvēlas klausīties mūziku. Mūzika spēj uzlabot garastāvokli, kā arī uzlādēt ar vajadzīgo enerģiju, kas ir īpaši svarīga sportošanas laikā, tāpēc ir jādomā par ierīcēm, kas sniegs iespēju klausīties mūziku.

Raksta turpinājumā varēsiet iepazīties ar vairākiem palīgiem, kas padarīs fiziskās aktivitātes daudz patīkamākas un produktīvākas.

Austiņas

Tā kā mūzikas klausīšanās daudziem cilvēkiem ir neatņemama treniņu sastāvdaļa, tad ir jāparūpējas par piemērotām austiņām. Jāņem vērā, ka skaļa mūzikas klausīšanās var traucēt apkārtējos cilvēkus, tāpēc austiņas vēl jo vairāk ir nepieciešamas.

Šobrīd ir pieejamas daudz un dažādas austiņas, piemēram, Beats austiņas, Apple bezvadu austiņas, JBL bluetooth austiņas un vēl citas. Katrai no tām ir savas priekšrocības un trūkumi.

Intensīvākiem treniņiem, piemēram, skriešanai jāizvēlas īpaši ērtas austiņas, kas nekrīt laukā no ausīm. Šāda veida treniņiem vispiemērotākās būs in-ear austiņas. Protams, lielāka izmēra austiņas nodrošinās labāku skaņas kvalitāti, tomēr tās nebūs ērtas, ir sevišķi, ja treniņš ilgst vairāk kā vienu stundu. Noteikti ir jāizvēlas tādas austiņas, kas treniņa laikā nodrošina vislabāko komfortu.

Tāpat vajadzētu padomāt par mitrumizturīgu austiņu iegādāšanos. Šādām austiņām nekaitēs ne sviedri, ne lietus. Ir pat tādi austiņu modeļi, kurus var mazgāt. Tā kā treniņu laikā var rasties arī dažādas situācijas, kā rezultātā var iegūt traumas, īpaši jāseko līdzi tam, vai austiņas ir drošas. Vadu austiņas var sapīties, tāpēc tās nebūs labākā izvēle treniņiem. Tā vietā var izvēlēties, piemēram, Apple bezvadu austiņas, kas ir daudzu aktīvu cilvēku TOP izvēle.

Kur treniņa laikā likt telefonu?

Bieži vien cilvēki arī treniņos ņem līdzi mobilos telefonus. Jāsaka, ka šī ierīce patiešām ir vajadzīga, ja ir vēlme klausīties mūziku vai arī lietot kādu no sporta aplikācijām, kas fiksē kopējo treniņa laiku, distanci vai sadedzinātās kalorijas. Tomēr šādā gadījumā rodas jautājums, kur likt mobilo telefonu, lai tas netraucētu?

Protams, mobilo tālruni var turēt arī kabatās, bet tas nebūs pārāk ērti. Vislabāk iegādāties speciālas pie rokas piestiprinātas somiņas, kurās var ievietot mobilos telefonus. Lielākoties šīs somiņas ir mitrumizturīgas, tāpēc tālrunis tiks pasargāts no nevēlama mitruma. Tāpat šīs somiņas ir pieejamas ar dažādiem dizaina un drošības elementiem, piemēram, atstarotājiem, kas, sportojot diennakts tumšajā laikā, ir īpaši svarīgi.  

Sporta pulkstenis

Mūsdienās ļoti lielu popularitāti ir ieguvuši sporta pulksteņi. Tos var nēsāt ne tikai treniņu laikā, bet arī ikdienā, jo daudziem sporta pulksteņiem ir pavisam vienkāršs dizains. Sporta pulksteņi var būt patiešām lielisks palīgs, lai sekotu līdzi saviem treniņiem un veselības stāvoklim, jo tie mēra arī pulsu. Tāpat sporta pulksteņi, kuriem ir iebūvēts GPS, spēj noteikti kopējo distanci, piemēram, ja esat izvēlējies skriešanu vai riteņbraukšanu.

Daži sporta pulksteņu modeļi ļauj šos treniņu rezultātus apskatīt arī grafiski. Šāda iespēja noteikti būs aktuāla cilvēkiem, kuri profesionālā vai ne pārāk profesionālā līmenī nodarbojas ar kādu no sporta veidiem.

Jāņem vērā, ka ikviena sporta pulksteņa galvenais mērķis ir multifunkcionalitāte. Pirms izvēlēties konkrētu sporta pulksteni, jāpārliecinās, ka tas piedāvā iespēju to izmantot dažādiem sporta veidiem. Šāda opcija noderēs, ja cilvēks piekopj dažāda veida treniņus nevis pārstāv tikai vienu sporta veidu.  

Viedie svari

Iespējams, ka lielākā daļa cilvēku, kuru ikdienas sastāvdaļa ir dažāda veida treniņi, cītīgi seko līdzi savam ķermeņa svaram. Nereti gadās tā, ka tiek iegādāti pavisam vienkārši svari, kas parāda ķermeņa svaru konkrētajā brīdī.

Taču mūsdienās ir pieejami arī viedie svari, kas ļauj ne tikai uzzināt savu svaru, bet arī sekot līdzi treniņu rezultātiem. Tāpat šādi svari Jums spēs parādīt to, vai tiek zaudēti tauki, muskuļu masa vai arī ūdens. Ļoti noderīga lieta, kas raksturīga šiem svariem – visi svēršanās rezultāti tiek saglabāti, līdz ar to jebkurā laikā iespējams apskatīt savu progresu svara zaudēšanas ziņā. 

Ierīču saskaņošana ar sporta tērpu

Mūsdienās, tāpat kā sporta tērpu dizains, arī ierīču dizains ir dažāds. Izvēloties sporta apģērbu, droši var eksperimentēt un nebaidīties no košajām krāsām. Ir pat ieteicams izvēlēties košākas krāsas sporta apģērbu, lai būtu labāk pamanāms, it sevišķi, ja trenējaties arī diennakts tumšajā laikā.

Īpaši ieteicams izvēlēties apģērbu, kam klāt ir kādi atstarojošie elementi. Šādam sporta tērpam noteikti klāt var piemeklēt arī košas krāsas ierīces, it īpaši austiņas, sporta pulksteni vai telefona maciņu. Šādos gadījumos tiešām nav jābaidās eksperimentēt. Noteikti jāatceras, ka sportojot drošība ir pirmajā vietā.    

Treniņiem noderīgi palīgi, piemēram, JBL bluetooth austiņas un citi aksesuāri, pieejami arī internetā. Tā ir iespēja ātri un vienkārši aplūkot piedāvājumu un sagatavoties nākamajiem treniņiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Ko ņemt vērā, pērkot veselības apdrošināšanu?

Veselības apdrošināšana kalpo kā garantija, ka, nonākot neparedzamās ar veselības problēmām saistītās situācijās, Jūs nesaskarsieties ar lieliem finansiāliem izdevumiem. Tas ir ieguldījums savā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti