Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lietas, kam jāpievērš uzmanība, pērkot ledusskapi

Jūsu ledusskapis ir viena no vissvarīgākajām ierīcēm jūsu mājās, un tāpēc ir svarīgi piedomāt, lai atrastu pareizo modeli savām vajadzībām. Kāda kapacitāte jums nepieciešama? Vai vēlaties saldētavu ar augšējo stiprinājumu vai apakšējo saldētavu? Vai jums ir nepieciešamas ekstras? Ir simtiem modeļu, no kuriem izvēlēties, un daudz tehnoloģiju terminu, tāpēc šajā pirkšanas ceļvedī jūs uzzināsiet visu, ko meklēt, pērkot ledusskapi.

Vispirms jums jāizlemj, kādu ledusskapi vēlaties. Tirgū ir dažādu veidu ledusskapji, mazāki, lielāki, ar dažādu durvju un atvērumu skaitu. Pērkot ledusskapi, jums jāizlemj, kas jums un jūsu ģimenei ir nepieciešams.

Viendurvju ledusskapis

Vienu durvju ledusskapji bez atsaldēšanas funkcijas domāti mazām ģimenēm vai, ja esat viens. Šie ir tradicionālākie ledusskapji, un tiem nav atsaldēšanas funkcijas. Tas nozīmē, ka saldētava aizņem daļu no vietas ledusskapja iekšpusē, un jums to laiku pa laikam jāatkausē manuāli, nospiežot Atkausēšanas pogu.

Mazie ledusskapji ir piemēroti vienai personai vai divu cilvēku ģimenei, jo tiem ir pietiekama plauktu vieta un durvju tvertnes, lai tās būtu pietiekoši divām vai ne vairāk kā trim personām. Ledusskapja izmērs var svārstīties no 50 litriem līdz 270 litriem, un to cena ir viszemākā starp visiem ledusskapju tipiem, jo tiem ir maz papildu opciju un tie ir arī vieni no vienkāršākajiem modeļiem, padarot tos par pieņemamu risinājumu. Dažiem no šāda veida ledusskapjiem apakšā ir atsevišķa sausā atvilktne dārzeņiem, piemēram, sīpoliem un kartupeļiem.

Divdurvju ledusskapis

Divdurvju ledusskapji ar automātisko atkausēšanu paredzēti ģimenēm. Divvietīgo durvju ledusskapjiem ir atsevišķi nodalījumi saldētavai un svaigiem ēdieniem. Parasti tie ir no frost modeļi , kur cirkulē pastāvīga gaisa plūsma, kas novērš ledus kārtas veidošanos. Dārzeņu paplāte atrodas ledusskapī, un, tā kā šie ledusskapji ir salīdzinoši lielāki nekā viendurvju ledusskapji, tie ir piemēroti ģimenēm.

Šiem modeļiem  ir vairāk vietas plauktiem nekā viendurvju ledusskapjiem, un plaukti ir regulējami, lai jūs varētu pielāgot nepieciešamo vietu. Saldētava var būt augšpusē vai apakšā. Šāda veida ledusskapja izmēri svārstās no 200 litriem līdz 500 litriem, un cenas ir vidējas klases, taču lielākiem izmēriem tās var būt augstākas.

Side-by-Side

Salīdzinoši jaunāks dalībnieks ledusskapju tirgū, šim ledusskapim ir divas durvis, kas atveras kā skapis ar atsevišķiem nodalījumiem iekšpusē.

Vienu durvju atvēršana neietekmē temperatūru otrā pusē. Parasti tie ir pieejami daudz lielākos izmēros un var sasniegt 800 litrus, un cenas ir arī augstākas, nekā iepriekšminētajiem ledusskapjiem. Dažiem augstākas klases modeļiem ārpusē ir ūdens un ledus dozatori, tāpēc jums vispār nav jāatver durvis. Dažiem ir arī durvju iekšā funkcija, lai palielinātu uzglabāšanu, un lielākajai daļai ir atsevišķas temperatūras zonas, kas izvietotas visā interjerā.

Franču stila ledusskapis

Šim ledusskapja stilam ir vairākas durvis / atvilktnes, un svaigu ēdienu nodalījums vairumā gadījumu atrodas augšpusē. Dārzeņu nodalījums dažos gadījumos ir arī atsevišķs, un ledusskapis katrā sadaļā uztur atsevišķas temperatūru.

Tāpat kā Side-by-Side ledusskapji, arī uz durvīm var būt atsevišķi ledus / ūdens dozatori, kā arī ātras piekļuves iespējas durvju iekšpusē. Franču stila ledusskapji ir energoefektīvāki, taču, lai piekļūtu saldētavas blokam, jums būs jāpieliecas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti