Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Lietotās automašīnas Latvijā: Pircēja rokasgrāmata

Gadu desmitiem lietotu automašīnu pirkšana un pārdošana bijusi kā laimes spēle, kurā var paveikties vai…nepaveikties. Vēl pirms neilga laika varēja cerēt uz pārdevēja godaprātu un fizisku auto pārbaudi, lai saprastu, ka auto nav trūkumu.

Mūsdienu iespējas gājušas daudz tālāk! Izmantojot automobiļu datus www.carvertical.com/transparency-index/latvia, ir iespējams uzzināt stāstu par jebkuru transportlīdzekli tirgū. Tādā veidā pircēji uzzina par nobraukuma tīšu samazināšanu, pagātnes bojājumiem, drošības problēmām un citiem faktiem, kas pēcāk var atvieglot naudas tērēšanu nelietderīgos remontdarbos.

Pārredzamība lietoto preču tirgū ir carVertical galvenais mērķis un fokuss. carVertical uzņēmuma galvenās vērtības par caurspīdīgu, drošu auto tirdzniecību veicinājusi, ka transportlīdzekļu vēstures pārskatu esamība ir padarījusi bojātu transportlīdzekļu pārdošanu grūtāku, laikietilpīgāku un dārgāku. Pircēji ir iemācījušies, ka iztērēt pavisam nedaudz naudas automašīnas vēstures pārbaudei ir daudz lētāk, nekā cerēt, ka nebūs jātērē papildus līdzekļi remonta izmaksām.

Tomēr tā ir tikai viena no priekšrocībām carVertical -  arī pārdevēji labāk izprot, ka lietotu automobiļu pārdošana notiek ātrāk un vienkāršāk, izmantojot vēstures pārskatu. Rezultāts ir izdevīgs ikvienam: tirgū esošo lietoto transportlīdzekļu kvalitāte aug, pārdevēji tiek uzskatīti par uzticamākiem, un pircēji jūtas drošāk, izvēloties nākamo transportlīdzekli. 

Ikdienas darbā carVertical ir izmanto daudz aizraujošu rīku, funkciju un citu risinājumu, liekot lietā inovācijas un virzot nozari līdz tādam caurredzamības līmenim, kāds līdz šim lietotu transportlīdzekļu tirgū nav pieredzēts.

Datu apkopošana carVertical

Ar lepnumu iespējams teikt, ka carVertical automašīnu vēstures pārskati ir balstīti uz datiem no 1000+ starptautiskajām datubāzēm, kas pieder dažādiem nacionālajiem automašīnu reģistriem, apdrošināšanas kompānijām, tiesībaizsardzības iestādēm, oficiālajām autoservisiem un citām iestādēm.

Šāds apkopojums ļauj samazināt krāpšanās risku, radīt drošu un uzticamu vidi kā pircējiem, tā pārdevējiem, tādā veidā neveidojot neloģiskas cenu atšķirības.

Turklāt pārskatu informācija tiek pasniegta viegli saprotamā formātā un nav jābūt speciālistam, lai izprastu tajā rakstīto.

Lietotu auto iegādes ceļvedis

Kad plānota auto iegāde, ir pienācis laiks veikt nelielu izpēti, ņemot vērā plānoto cenu, nobraukumu, stāvokli un automašīnas attēlus. Tāpat vērts salīdzināt dažādus modeļus, lai iegūtu priekšstatu par piemērotāko. carVertical sagatavotie pārskati būs neatsverams palīgs gan laika, gan finansiālā ziņā.

Kad ir veikta izpēte, ir pienācis laiks pārbaudīt automašīnu klātienē. Rūpīgā pārbaudē jāiekļauj vizuāla ārpuses un iekšpuses pārbaude, testa brauciens un svarīgu detaļu, piemēram, bremžu, dzinēja, transmisijas un balstiekārtas, mehāniska pārbaude. Noteikti jāpārskata, vai nav nodiluma pazīmes, mehāniskas problēmas, rūsa, iespiedumi un skrāpējumi.

Vienojoties par cenu, ir svarīgi zināt automašīnas, kuru pircējs vēlas iegādāties, tirgus vērtību. Šo informāciju iespējams atrast automašīnu cenu ceļvežos vai izmantojot tiešsaistes resursus. Noteikti nav jābaidās kaulēties, iespējams iegūt labāku cenu, taču ir svarīgi paturēt prātā, ka pārdevējs, visticamāk, mēģina gūt peļņu.

Kad ir panākta vienošanās par cenu, laiks reģistrēt īpašumtiesības, apdrošināt jauno automašīnu un izbaudīt braucienus!

Un noslēdzot, neliels atgādinājums nesteigties ar lietotas automašīnas iegādi, bet izpētot pieejamo informāciju, plānojot labāko laiku tās iegādei, iepējams ietaupīt diezgan daudz naudas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti