Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Maksātnespējas process Latvijā: izaicinājumi un juridiskā biroja loma

Laiks, kad euribor likme nemitīgi kāpj, ir izaicinājumu pilns daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Pat ļoti apdomīgi kredītņēmēji ir nonākuši situācijā, kur iekrājumi ir iztērēti regulārajiem kredītmkasājumiem. Taču vēl ļaunāk ir gadījumos, kad cilvēks ir bijis spiests paņemt, tā saukto, ātro kredītu, lai dzēstu kādas citas saistības.

Šāda ekonomiskā nestabilitāte var ietekmēt jebkuru no mums. Latvijā, tāpat kā visur citur pasaulē, cilvēki un uzņēmumi saskaras ar finansiālu spiedienu, kas var novest pie nepārtrauktām parādsaistībām un, juridiskām personām - pie maksātnespējas draudiem. Šādās situācijās pieredzējis juridiskais birojs var spēlēt izšķirošu lomu.

Ja arī tu atrodies parādsaistībās ar vismaz 5000 EUR lielu privātpersonas parādu, un apsver domu par maksātnespējas uzsākšanu, lasi tālāk.

Juridiskā biroja atbalsts

Maksātnespējas process ir visai sarežģīts, tādēļ parasti to veic prasmīgu juristu vadībā. Ņemot vērā spriedzi un neziņu, kas radusies parādsaistību dēļ, ir būtiski izvēlēties uzticamu sabiedroto, kas spēj ne tikai vadīt, bet arī izskaidrot procesu un tā nianses. 

Izvēloties savu partneri, ieteicams uzzināt vairāk par biroju, tā pieredzi, kā arī meklēt pēc pozitīvām atsauksmēm. Tāpat arī jālūko pēc jurista, kas spēs nodrošināt pilnu juridisko pakalpojumu klāstu - sākot no konsultēšanas, līdz reālai dokumentu sagatavošanai, procesa pārvaldībai un pārstāvniecībai tiesā. 

Parasti jau pirmā konsultācija dod priekšstatu, ar kādu cilvēku būs jāveic šis ceļš un vai starp jums ir vajadzīgā ķīmija. Taču, ja esi nonācis finansiālās grūtībās, noteikti nevēlies maksāt par konsultāciju, ja neturpināsi sadarboties ar sākotnēji izvēlēto biroju, pareizi? Tieši tādēļ, juridiskias birojas SIA MNP pirmo konsultāciju piedāvā par baltu velti. Ir jādodas vien uz mājaslapu un jāaizpilda pieteikums. 

Uzmanies no krāpniekiem

Ņem gan vērā, ka pieaugot pieprasījumam pēc maksātnespējas procesa vadības, ir sarosījušies arī krāpnieki, kuri uz cita nelaimes rēķina vēlas tikt pie ātras naudas. Apzinoties savu misiju palīdzēt gūtībās nonākušajiem, SIA MNP vadošais jurists Jānis Šleiers ir viens no tiem, kas stingri iestājas pret šādu negodprātīgu juristu darbību.

Ekonomiski sarežģītā situācijā cilvēki bieži ir izsisti no sliedēm un meklē risinājumu ātri. Tādā brīdī ir viegli kļūt par krāpnieku upuri. Izvēloties partneri esi piesardzīgs – lasi atsauksmes, nemaksā pirms noslēgta līguma un neuzķeries uz solījumiem par pozitīvu tiesas spriedumu. Ja tevis izvēlētais jurists neveic padziļinātu izvērtēšanu par darījumiem 3 gadu periodā, viņš nevar garantēt tiesas lēmumu par saistību dzēšanas procedūras piemērošanu/pasludināšanu. Tādējādi visas kreditoru prasības atkal tiek atjunotas un persona ir zaudējusi gan laiku, gan līdzekļus. 

Ja jurists pasniedz maksātnespējas procesu, kā ļoti vieglu un elementāru procesu, tā jau ir pirmā pazīme, ka tiek noklusēta informācija par patieso procesa būtību un sagaidāmo iznākumu. Godīgs jurists izvērtēs situāciju un atklāti arī pateiks, ja šobrīd maksātnespējas process nav realizējams. Protams, norādīs arī, kas ir jādara lai šo procesu varat veikt pārredzamā nākotnē. 

Ja rodas šaubas, ka juristam nevar uzticēties, var griezties Maksātnespējas kontroles dienestā, kas ir lietas kursā par krāpnieku veidotajām shēmām. 

Maksātnespēja privātpersonām un uzņēmumiem 

Kā jau var noprast, tad juridiskie biroji sniedz palīdzību gan fiziskām, gan juridiskām personām. Privātpersonu maksātnespējas procesā ir iekļauti vairāki posmi, sākot no jurista konsultācijas līdz maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai tiesā. Juristi arī nodrošina komunikāciju ar maksātnespējas administratoriem un kreditoriem. Jurists nodrošina tiesisku aizsardzību un ir klātesošs visā procesā līdz saistību dzēšanas procedūras sekmīgai pabeigšanai. 

Uzņēmumu maksātnespējas process, līdzīgi, ietver sākotnējas konsultācijas, dokumentu sagatavošanu un juridisku atbalstu valdes loceklim/parādnieka pārstāvim maksātnespējas proces laikā. 

Ceļā uz finansiālu brīvību

Maksātnespējas process Latvijā ir laikietilpīgs un nereti emocionāli sarežģīts. Tomēr, izvēloties uzticamu juridisko biroju, tas var būt ceļš uz finansiālu restartu un labāku nākotni. Lai gan ekonomiskais stāvoklis var būt saspringts, ir iespējams atrast atbalstu un risinājumus, kas palīdzēs atgūt kontroli pār savām finansēm.

Lai cik sarežģīta būtu situācija, kvalificēts un pieredzes bagāts juridiskais birojs var būt vērtīgs sabiedrotais šajā cīņā. Atceries, ka maksātnespējas process var būt pārejas posms ceļā uz finansiālu brīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kādas krāsas virtuves mēbeles izvēlēties?

Praktiska un komfortabla virtuve ir jebkura mājokļa būtiska sastāvdaļa neatkarīgi no tā, cik plaša ir virtuvei atvēlētā telpa. Ja labi izplānots, ergonomisks un funkcionāls virtuves iekārtojums ļ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti