Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maksimāla produktivitāte, strādājot mājās: pieci padomi, kas Tev jāzina

Līdz ar krīzes iestāšanos lielai daļai cilvēku savs mājoklis no miera ostas pārvērtās par vietu, kur noris visi ikdienas procesi, sākot ar bērnu izglītošanos un beidzot ar strādāšanu. Ja savu māju vai dzīvokli joprojām vari dēvēt arī par savu biroju, lasi un uzzini, kā darbu no mājām paveikt maksimāli produktīvi, neizšķērdējot ne minūti!

1. padoms: izveido dienas un nedēļas plānu (un ievēro to)

Šo ieteikumu šobrīd iespējams izlasīt teju jebkur, taču ne velti – bez konkrētas plāna darbošanās būs ļoti haotiska, un darbs, visticamāk, ievilksies līdz vēlām vakara stundām vai arī netiks izpildīts. Lai cik vilinoša nešķistu iespēja pagulēt pusstundu ilgāk vai pēc pāris stundu darba nomazgāt visus mājoklī esošos logus, tā darīt nevajadzētu.

Tāpēc izstrādā dienas plānu, ņemot vērā šādus aspektus:

  • Svarīgākos uzdevumus centies izpildīt pirmos, tajā pašā laikā tos pielāgojot savam ikdienas ritmam;
  • Ik pēc noteikta laika, piemēram, divām stundām, ieplāno nelielu atpūtas brīdi, lai pagatavotu sev kafiju vai tēju, nedaudz pavingrotu vai vienkārši sakopotu domas;
  • Plānošanu nākamajai dienai vislabāk veikt jau iepriekšējās dienas nobeigumā, lai, dodoties gulēt, par to vairs nevajadzētu domāt.

Turklāt, lai no dienas plāna būtu jēga, katrai darbībai atvēli konkrētu laika periodu – tā darba diena neievilksies.

2. padoms: pasūti jau gatavu maltīti

Darba diena nav iedomājama bez kārtīgām pusdienām, kas ļaus atslēgt domas no uzdevumiem un iegūt enerģijas lādiņu dienas otrajam cēlienam. Taču, kā jau zinām, garšīgu pusdienu sagatavošana var aizņemt pat vairākas stundas. Ko darīt, lai šo laiku ietaupītu? Risinājums ir ļoti vienkāršs – ēdienu piegāde! Izvēles iespējas ir daudz un dažādas, taču, ja nevēlies lieki lauzīt galvu un Tava prioritāte ir ne tikai gards ēdiens, bet arī zibenīga piegāde, izvēlies Pica Lulū.

Iemesli, kāpēc ēdienu piegāde Rīgā (kā arī Jūrmalā, Ķekavā un Ādažos) ļoti daudziem uzreiz asociējas tieši ar Pica Lulū, ir vairāki:

  • Lielā daļā Rīgas tiek garantēta picas piegāde vien 49 (vai 69) minūšu laikā – ja tā tiek atvesta vēlāk, par picu nebūs jāmaksā;
  • Lulū “īstās amerikāņu picas” Latvijā baudāmas jau trešo gadu desmitu 17 picērijās (un, protams, mājās, ja izvēlies jau minēto piegādi);
  • Picu klāsts ir ļoti plašs, sākot ar vegāniem piemēroto Veg-Rembo picu un beidzot ar Garneļ-Tīģera picu, kas izceļas ar bagātīgu tīģergarneļu virskārtu. Protams, piedāvājumā atrodamas arī klasiskas un pārbaudītas vērtības;
  • Katru picu vari papildināt ar dažādām Tevis izvēlētām piedevām (vai no tām atteikties), kā arī izvēlēties ne tikai picas izmēru un formu, bet arī mīklas veidu – klasisko, pilngraudu vai plāno. Pieejama arī opcija “Pus-pus pica”, proti, katru picas pusi iespējams izvēlēties atšķirīgu, savukārt “Būvē picu pac!”, kā jau iespējams secināt, ļauj pašam radīt savu picu;
  • Papildus picai vari pasūtīt arī dažādus salātus, uzkodas un desertus, kā arī dzērienus un mērces.

Bet, ja ēdāju ir vairāk nekā viens, lieti noderēs Pica Lulū īpašie komplekti, kuros atrodamas uzreiz vairākas picas, kā arī dažādi dzērieni un uzkodas, turklāt – par izdevīgāku cenu, nekā visu komplektējot pašam.

3. padoms: pērc pārtiku un saimniecības preces internetā

Ja maltīti tomēr vēlies pagatavot pats, labāk to izdarīt iepriekšējā vakarā vai, ideālajā gadījumā – vairākām dienām vai pat nedēļai uz priekšu; gatavošana tādējādi aizņems tikai mazliet vairāk laika, bet visas pārējās dienas atliks ēdienu tikai uzsildīt. Taču, lai nevajadzētu lieki tērēt laiku, dodoties uz veikalu un stāvot rindā, ielūkojies sadaļā Lulū Bode – tur atrodami visi nepieciešamie pārtikas produkti, kā arī citas pirmās nepieciešamības preces. Šai opcijai ir vairākas priekšrocības – piegāde tiek nodrošināta divu stundu laikā, turklāt kurjeri strādā katru dienu no 9:00 līdz 21:00. Īpaši ērti ir jau gatavie produktu grozi, piemēram, “Gulašs ar kartupeļiem”, “Viss rasolam” vai “Ģimenes brokastis” – Tev pat nevajadzēs meklēt nepieciešamos produktus!

4. padoms: radi attiecīgu atmosfēru (gan “darba vietā”, gan imidžā)

Lai neciestu produktivitāte, svarīgi, lai vieta, kurā Tu strādā, asociētos tikai un vienīgi ar darbu. Šī iemesla dēļ atsakies no strādāšanas iemīļotajā dīvānā, atpūtas krēslā vai pufā un iekārto savu darba stūrīti ar rakstāmgaldu un biroja krēslu, kā arī visām darbam nepieciešamajām ierīcēm (dators, printeris, austiņas ar mikrofonu, utt.). Tādējādi savam prātam būsi ieskaidrojis, ka konkrētā vieta paredzēta darbam, un nekam citam.

Taču ne mazāk svarīgs ir arī apģērbs, kurā Tu strādāsi. Pat tad, ja darbu attālināti vari veikt, iztiekot bez video zvaniem un konferencēm, darba laikā sapucējies tā, it kā dotos uz biroju. Darbs T-kreklā un šortos var šķist (un ir) ērts, taču šāds apģērbs noteikti neradīs motivāciju čakli strādāt. Aizmirst nedrīkst arī par ikdienas higiēnu, proti, dušu vai vannu, kā arī zobu mazgāšanu!

5. padoms: atvēli laiku fiziskām aktivitātēm

Lielāko daļu laika pavadot mājā vai dzīvoklī, fizisko aktivitāšu ikdienā var sākt pietrūkt. Taču bez kustībām neiztikt, tāpēc centies atrast laiku, lai kaut pārdesmit minūtes dienā nodarbinātu sevi intensīvāk par pastaigu līdz ledusskapim vai darba galdam. Tas, starp citu, nāk par labu ne tikai fiziskajai veselībai, bet arī labsajūtai un līdz ar to – produktivitātei; pie paaugstinātas fiziskās slodzes izdalās endorfīni, tautas valodā dēvēti par laimes hormoniem, kas palielina labsajūtu un nomierina, kā arī palīdz koncentrēties. Savukārt, ja darbs mājās saistīts ar vienveidīgu pozu vairāku stundu garumā, veroties datora ekrānā, neaizmirsti regulāri izstaipīties un atpūtināt acis, izmantojot kādu no vingrojumu kompleksiem tieši šim mērķim.

Secinājums? Attiecīgi pielāgojoties, darbs mājās neradīs nekādas problēmas, tieši otrādi – ietaupīsi laiku, ko nākas pavadīt ceļā uz un no darba. Savukārt, ja nepieciešama ēdienu piegāde Rīgā un tās apkārtnē, nav lieki jālauza galva, bet gan jāizvēlas Pica Lulū vai Lulū Bode – tas ir ātri, ērti un garšīgi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti