Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Malkas skaldītājs - labas malkas sagatavošanai katrai privātmājai

Skaldīta malka nav lēts pirkums - to pareizi saskaldot un izžāvējot, pirkuma cena līdz ar kvalitāti tikai aug. Ir vairāki uzņēmumi, kas nodarbojas ne tikai ar mežu izstrādi, bet arī šos kokus apstrādā un sagatavo malkā. Tomēr, ja Tev ir privātmāja un apņemšanās sagatavot malkas krājumus saviem spēkiem, tad nav labāka risinājuma kā iegādāties savu malkas skaldītāju. Par to, kas tas ir un kā tas var palīdzēt saimniecībā sagatavoties ziemai, lasi raksta turpinājumā.

Kāpēc iegādāties malkas skaldītāju savai privātmājai?

  • Smags darbs un traumas

Katrs, kurš vasaras beigās ir skaldījis malku savās mājās un krāmējis tos strēķos, zina, cik tas ir laikietilpīgs un smags darbs. Muguras un roku sāpes no slodzes var piemeklēt ātri vien, tāpat arī nav izslēgti nelaimes gadījumi, kas pieļauti ne tikai neuzmanības, bet arī nejaušības dēļ. Cirvis ir instruments, ar kuru ātri vien var savainoties - tas ir smags un ass, var izkrist no rokām vai salūzt. Tāpat smagi strādājot, rokas var piekust un tīri organiski cilvēks var zaudēt uzmanību, kas ir vēl viens papildus risks traumām. Ar malkas skaldītāju darbs būs daudz drošāks, nekā ar cirvi.

  • Tehniskās iespējas

Malkas skaldītāji ir visa šī ziemas gatavošanās procesa atrisinājums - vieglākam darbam. Šī tehnika nodrošina bluķu saskaldīšanu vienādās pagalēs, kas būs vienāda izmēra un garuma. Ar šiem malkas skaldītājiem var skaldīt ne tikai sausu malku, bet arī slapju, turklāt ar tiem nav grūti skaldīt arī zarainus bluķus, kas parasti ir ļoti sarežģīti un smagi, darot to ar cirvi. 

  • Ātrums

Malkas skaldītāji ir veids, kā lielu daudzumu malkas saskaldīt ātrākā laikā un ietaupīt sev laika resursu. Pat, ja Tu plānotu ņemt darbā strādniekus - šāda tehnika ietaupītu gan naudu, gan laiku. Malkas skaldītāji ir ieguldījums, kas ātri atmaksājas. 

Kādi ir malkas skaldītāju veidi?

Pirms iegādājies malkas skaldītāju, noteikti iepazīsties ar tā tehnisko specifikāciju. Vispirms pievērs uzmanību, kāda  ir malkas skaldītāja jauda un izmērs, kā arī līdz cik tonnām tas spēs apstrādāt malku. Ne mazāk svarīgas ir arī skaldītāja iespējas apstrādāt konkrētu lieluma bluķus. Tehniskajā specifikācijā jābūt norādītai gan maksimālā spiediena spēkam, gan koka garumam un diametra apstrādes spējām. 

  • Malkas skaldītāji ar skaldīšanas iespēju līdz 4 tonnām ir piemērotāki kamīna malkas ciršanai, kuru garums nepārsniedz aptuveni 37 centimetrus. Šāda tipa skaldītāji ir ļoti kompakti mājas apstākļiem, droši un jaudīgi. 
  • Horizontālie malkas skaldītāji ir gana praktiski saimniecībās, jo ir gan svarā viegli, gan ērti pārvietojami, jo papildus tiem ir ierīkoti ritentiņi. 
  • Vertikālie malkas skaldītāji ir jaudīgākie un ar tiem ir iespējams apstrādāt ne vienu vien lielu un kārtīgu koka bluķi. Ar šiem ir iespējams apstrādāt jau iepriekš minēto slapjo un zaraino malku. Šie malkas skaldītāji ir smagi, toties ir padomāts par to praktiskumu- tie ir aprīkoti ar riteņiem, lai tos varētu viegli pārvietot. Vertikālajiem malkas skaldītājiem ir daudz lielāks spiediens un darba ražīgums, nekā citiem skaldītājiem, tāpēc šos droši var izvēlēties saimniecības, kuras ne tikai sagatavo malku ziemai sev, bet arī pārdošanai. 

Pieradumam darboties ar cirvi noteikti ir liels spēks, tomēr mūsdienās, kad tehnoloģijas attīstās, ir jāļaujas visām iespējām atvieglot savu ikdienas darbu, turklāt vēl jo vairāk, ja šis  darbs ir smags. Malkas skaldītājs ir viena no iespējām atvieglot šo smago ikgadējo darbu, lai sarūpētu pilnu malkas šķūni ar labu, kvalitatīvu malku. 

Izvēlies sev piemērotāko malkas skaldītāju interneta veikalā 220.lv un lai darbi iet veikli no rokas!


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti