Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Memory putu un hibrīda matrači: salīdzinām materiālu īpašības un to priekšrocības!

Iegādāties jaunu matraci nekad nav viegls uzdevums, īpaši tad, ja tas jāizvēlas gan sev, gan dzīvesbiedram. Sākotnēji jāpiemeklē vēlamās matrača funkcijas un īpašības, jāņem vērā ikdienas paradumi, muguras un vispārējais veselības stāvoklis un visbeidzot – tas jāsalāgo ar vēlamo cenu un gultas izmēru.

 

Dažāda veida matrači tirgū ir pieejami ļoti plašā klāstā. Taču izvēli veikt var būt īpaši sarežģīti, ja nav skaidri saprotama matraču terminoloģija un to, kādas īpašības katram matraču veidam piemīt.

Kvalitatīvs un pilnvērtīgs miegs ir viena no cilvēka pamatvajadzībām, tāpēc matrača izvēlei noteikti nevajadzētu būt sasteigtam lēmumam, jo tas, pirmkārt, ir gana dārgs pirkums un otrkārt, izvēlētais matracis vistiešākajā veidā ietekmēs tavu ikdienas pašsajūtu, darba spējas un veselību.

Ja tieši šobrīd esi jauna matrača meklējumos, tad turpini lasīt rakstu, kurā salīdzināsim Memory putu un hibrīda matraču īpašības un to priekšrocības!

Ar ko atšķiras Memory putu un hibrīda matrači?

Guļamistabas iekārtošana un jaunas gultas meklējumi ir patīkams process. Liekot lietā radošumu un izdomu, vari iekārtot savu miega un atpūtas oāzi, kur uzkrāt spēkus, atpūsties un ļauties sapņiem. Taču īstā matrača meklējumi mēdz sagādāt grūtības.

Ja kādreiz esi iegādājies matraci, noteikti ir sanācis saskarties ar tādiem nosaukumiem kā Memory foam jeb Memory putu matrači, pocket spring jeb atsperu matrači un hibrīda jeb kombinētie matrači, tāpat tirgū pieejami arī lateksa un kokosa matrači.

Katram no šiem matračiem piemīt atšķirīgas īpašības, izgatavošanas materiāli un ražošanas tehnoloģijas. Varētu teikt, ka šobrīd katrai mugurai un katram dzīvesveidam ir pieejams atbilstošs un komfortu nodrošinošs matracis. Tiesa gan – tas sākumā jāatrod!

Memory putu un hibrīda matrači ir vieni no tirgū vispieprasītākajiem matraču veidiem. Taču ar ko tie atšķiras?

●Memory putu matrači

Memory putu matrači tiek izgatavoti no polimēra, kas pazīstams kā poliuretāns. Šis materiāls sākotnēji tika izgudrots un izmantots NASA vajadzībām, taču kopš tā laika, pateicoties materiāla plašajām priekšrocībām, tas plaši izmantots medicīnā, automašīnu sēdekļu, apavu ražošanā, taču visplašāk to izmanto tieši mēbeļu un matraču ražošanā.

Memory putu matraču konstrukcijā nav atsperu, tas izgatavots tikai no poliuretāna putām vairākos, atšķirīgos slāņos, kas nosaka to, cik ciets būs izvēlētais matracis. Jā, arī Memory putu matračus arī iespējams iegādāties dažādās cietības pakāpēs.

Galvenā šī materiāla īpašība ir tāda, ka tā pielāgojas katra gulētāja ķermeņa formai, taču, kad gulētājs no tā nokāpj, tas pamazām atgūst savu sākotnējo formu neatstājot paliekošus iespiedumus matracī. Šim materiālam piemīt arī tādas īpašības kā:

  • spēja pielāgoties ķermeņa temperatūrai;
  • mazina svīšanu nakts laikā;
  • ir antialerģisks, tāpēc ideāli piemērots astmas un alerģijas slimniekiem;
  • slāpē kustības, kas nozīmē to, ka guļot kopā ar partneri nejutīsi viņa grozīšanos vai citas kustības miegā, līdz ar to arī tavs miegs būs ciešāks.

Memory putu spēja pielāgoties ķermeņa formai mazina un izlīdzina spiedienu uz ķermeni, tādējādi nodrošinot vienmērīgu, ergonomisku svara sadali. 

  • Memory putu matrači ir īpaši piemēroti tiem, kas biežāk guļ uz sāniem, jo gurni, elkoņi un pleci ir tie punkti, kuros visātrāk jūtams spiediens un diskomforts, ja nav izvēlēts šādai gulēšanas pozai piemērots matracis.

Matracis Kalune Design Smart 480NRN1311, 200 cm x 180 cm, vidēja cietība

Vidēji ciets, abpusēji lietojams Memory putu matracis, piemērots lielākajai daļai gulētāju. Īpaši piemērots tiem, kas labprātāk guļ uz sāniem, taču vidējas cietības pakāpe, kas piemīt tieši šim Memory putu matracim, piemērota arī tiem, kam iecienītākā gulēšanas poza ir uz vēdera.

Piemīt visas Memory putu ortopēdiskās īpašības, nodrošina vienmērīgu ķermeņa svara sadalījumu, nerada diskomfortu locītavās, gurnos, plecu zonā, sprandā. Pateicoties tam, ka matracis lietojams no abām pusēm, to regulāri rotējot varēsi pagarināt matrača mūžu.

●Hibrīdmatrači jeb kombinētie matrači

  • Hibrīda matrači apvieno vairākus matraču ražošanas materiālus un veidus. To pamata slāni veido atsperu konstrukcija kombinācijā ar citiem slāņiem, kas izgatavoti no Memory, putuplasta vai lateksa putām un citiem atbalstošiem slāņiem, piemēram, kokosšķiedras.
  • Šāda veida matrači lielākoties ir dārgāki kā citi matrači, jo vienā modelī apvieno vairāku modeļu labās īpašības, to ražošanas izmaksas ir dārgākas, turklāt tie ir arī ļoti izturīgi un ilgmūžīgi. Hibrīda matrači pieejami dažādās cietības pakāpēs, turklāt bieži vien tiem katrā pusē ir cita veida atbalsta slānis, līdz ar to šāda veida matraci iespējams vēl papildus pielāgot individuālām vajadzībām.

Tie nodrošina izcilu amortizāciju, pielāgojamas ortopēdiskās īpašības, slāpē partnera miega kustības, ir elpojoši un mazina svīšanu.

Vidēji cieti un cieti hibrīda matrači piemēroti arī cilvēkiem ar lieko svaru. Izvēloties atbilstošu slāņu hibrīda matraci, iespējams atrast ideālo variantu gan tiem, kas guļ uz sāniem, gan muguras, gan vēdera, taču, ja naktī bieži maini gulēšanas pozu, tad hibrīda matracis ir visatbilstošākais matraču veids.

Matracis Sonus Glamour, 200 cm x 180 cm, vidēja cietība

 

Vidēji ciets hibrīda matracis, kura pamata slāni veido Pocket jeb kabatu veida atsperes, kas  nodrošina vienmērīgu svara sadalījumu, amortizē kustības un nerada traucējošas skaņas. Šim modelim ir 7 cietības zonas, kas garantē to, ka matracis ergonomiski pielāgosies tavam ķermenim.

Matracis ir divpusējs un pārklāts ar poliuretāna putām, kas nodrošina papildu komfortu, gaisa caurlaidību un mazina svīšanu.

Matracis Home4you Harmony Top Pocket, 200 cm x 160 cm, vidēja cietība

Hibrīda matracis, kas izgatavots no izcilas kvalitātes Pocket atsperēm. Tas aprīkots ar virsmatraci, kas piestiprināts pie pamata atsperu matrača. Virsmatrača sastāvā ir profilētās putas, kas nodrošina gaisa cirkulāciju un palīdzēs uzturēt tavu ķermeni vēsu.

Papildu pluss šim modelim – tas pārvadājams sarullētā veidā, iepakots ērti pārvedamā kastē, līdz ar to nebūs jāuztraucas par sarežģītu un smagu matrača pārvadāšanu.

Matracis Sendeko Relax Memory, 200 cm x 180 cm

Atsperu un Memory putu kombinētais matracis, kas nodrošina abu materiālu lieliskās īpašības. Kabatiņu tipa atsperes sniedz izcilu amortizāciju un vienmērīgi sadala slodzi pa visu matrača virsmu, tādējādi nodrošinot nepieciešamo ķermeņa atbalstu katrai ķermeņa zonai individuāli. Memory putas nodrošina antialerģiskās īpašības, papildu ergonomisku atbalstu, slāpē miega kustības.

Tavs matracis interneta veikalā Ksenukai.lv!

Nepieciešams jauns matracis? Ienāc interneta veikalā Ksenukai.lv!

Šeit atradīsi plašu matraču piedāvājumu – Memory putu, atsperu, lateksa un hibrīda matrači plašā izmēru un cenu klāstā, tāpēc tu noteikti atradīsi savām vajadzībām un iespējām piemērotāko modeli!

Ja vēlies iepirkties vēl izdevīgāk, kļūsti par SMART NET kluba biedru, lai izvēlēto matraci iegādātos vēl lētāk! 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti