Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mīkstās mēbeles komfortam un atpūtai

Kas gan var būt labāks, kā atlaisties mīkstā dīvānā vai atpūtas krēslā pēc nogurdinošas darba dienas, lai mierīgi noskatītos filmu vai iemīļoto TV pārraidi. Taču ikvienā mājā pienāk brīdis, kad kāda no iemīļotajām mēbelēm ir jānomaina. Esam apkopojuši dažus padomus, kādus aspektus ņemt vērā, izvēloties jaunas mīkstās mēbeles.

Iegādāties mēbeles internetā ir tikpat viegli kā ierastajā mēbeļu veikalā.  Piemēram, interneta veikalā 220.lv atradīsiet visdažādāko modeļu dīvānus un dīvānu komplektus, atpūtas krēslus un citas mīkstās mēbeles, kas Jūsu ikdienu padarīs ērtāku un komfortablāku. Ja ir vēlme nomainīt pret tādu pašu modeli, tad izvēli izdarīt ir vienkārši. Tomēr, ja gribas pamainīt interjeru, tad izvēle jāizdara rūpīgāk.

Plāns

Plānošana ir pats svarīgākais posms jaunas mēbeles iegādē. Ideālajā variantā var uzskicēt jauno istabas iekārtojumu, pierakstot klāt arī mērījumus, un tikai tad izvēlēties sev piemērotās mēbeles. Šeit palīgā var nākt globālais tīmeklis, kurā var atrast daudz un dažādus risinājumus telpas iekārtošanai. Protams, tas attiecas arī uz līdzekļu plānošanu, jo parasti jau mēbeles neiegādājas tikai vienai sezonai.

Telpas platība

Svarīgs faktors, kas noteikti ir jāņem vērā, ja pilnīgi maināt interjeru, ir telpas platība! Protams, var izvēlēties mīksto mēbeļu komplektu, taču vairākas mīkstās mēbeles vienā krāsā var radīt arī nomācošu efektu. Ja istabā ir brīvs stūris, tajā lieliski iederēsies stūra dīvāns, bet mazākā telpā var izvēlēties divvietīgu vai trīsvietīgu dīvānu. Bet varbūt tas būs neliels dīvāniņš un ērti atpūtas krēsli?

Stils

Mēbeles stils var būt moderns, praktisks, skandināvu vai rūpnieciskais, izvēle atkarīga no mēbeles funkcionalitātes un telpas. Klasiska stila mēbelēm raksturīgas taisnas ģeometriskās līnijas un dabīgu materiālu izmantošana pasteļtoņos. Tās noteiks telpas kopējo interjeru un nekad neizies no modes.

Materiāls

Mīkstās mēbeles materiāla izvēle ir nākamais nopietnais solis, kas arī rūpīgi jāizvērtē. Pareiza materiāla izvēle mēbelei ilgāk ļaus izskatīties jaunai un skaistai. Ja izvēlētais materiāls būs harmonijā ar tās stilu un telpas kopējo interjeru, tas priecēs, kā arī telpā būs patīkami uzturēties. Mazākām telpām ieteicams izvēlēties smalkus rakstus, savukārt liekākā telpā lieliski izskatīsies lielāks un spilgtāks raksts.

  • Ar ādu pārvilktas mīkstās mēbeles radīs greznu noskaņu telpas interjerā un kalpos ilgāk. Tās ir viegli tīrīt un uz tām nepaliek dažādi traipi, tiesa, jāuzmanās no tiešiem saules stariem.
  • Mākslīgā āda ir ļoti viegli tīrāms materiāls, par ko nav jāuztraucas, ja netīšām gadās kaut ko uzliet vai uzmest.
  • Ar audumu pārvilktas mēbeles iederas dažādos interjera stilos, tām ir zemāka cena un plašāka izvēle. Visizturīgākie ir austie audumi, bet tā izvēle ir atkarīga no tā, kas izmantos mēbeli.
  • Velūrs izceļ mēbeli, bet tīrīšanas ziņā, ir viens no “kaprīzākajiem” materiāliem. 

Dizains un krāsa

Krāsa un dizains var radīt modernu un interesantu interjeru, tomēr nevajadzētu aizrauties un meklēt, kas šajā brīdī ir modē, jo tā, kā zināms, mainās ātri. Tādēļ jāmeklē zelta vidusceļš starp formām, tekstūru un krāsām. Tā kā tas ir ilgtermiņa pirkums, jāpiedomā par mēbeles krāsas izvēli, lai tā ātri neapniktu. Patīkamas atmosfēras radīšanai labāk izvēlēties neitrālākus krāsu toņus, kas nav pārāk uzkrītoši. Spilgtie toņi ar laiku var traucēt un pat kaitināt.

Interneta veikala 220.lv plašajā preču klāstā atradīsiet dažādu stilu, krāsu un formu mīkstās mēbeles. Lai radītu tikai un vienīgi Jums raksturīgo telpas interjeru, piemeklējiet arī atbilstošus aksesuārus un papildus elementus mīkstajām mēbelēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti