Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Motocikla apkope, sagatavošana un uzglabāšana ziemas sezonā

Ziema ir īpašs izaicinājums motociklu īpašniekiem. Lai nodrošinātu, ka jūsu dzelzs rumaks būtu drošībā ziemas aukstumā, ir jāzina, kā to pienācīgi sagatavot un uzglabāt. Šeit ir padomi, kā to izdarīt.

1. Tīrīšana

Pirms novietojat motociklu uz ilgāku laiku, rūpīgi to iztīriet - nomazgājiet un izžāvējiet to, lai novērstu koroziju. Uzklājiet vasku uz ārējām virsmām, lai pasargātu no mitruma un aukstuma. Rūpīgi iesmērējiet gumijas un ādas materiālus ar silikona saturošu vielu, lai pasargātu tā elastību un izskatu.

2. Eļļošana

Nomainiet eļļu un eļļas filtru. Ieteicam izmantot ziemas eļļu vai visu sezonas eļļu, lai nodrošinātu optimālu dzinēja darbību pavasara sezonā pēc aukstās ziemas uzglabāšanas. Ieeļļojiet visus kustīgos elementus, piemēram, ķēdei un kardānu.

3. Dzinēja sagatavošana

Izslēdziet degvielas piegādi un iztukšojiet karburatoru, ja to paredz specifikācija. Pirms ieziemojiet motociklu, uzpildiet pilnu degvielas bāku, lai neveidotos apstākļi, kad mitrums kondensējas degvielas bākas iekšienē un tas nenonāktu degvielas padeves sistēmā un dzinējā. Pārbaudiet antifrīzu dzesēšanas sistēmā un pievienojiet jaunu, ja nepieciešams. Izmantojiet degvielas stabilizatoru, lai novērstu degvielas sabojāšanos.

4. Akumulatora uzglabāšana

Noņemiet akumulatoru no motocikla un uzglabājiet to sausā, vēsā vietā.

Lādējiet akumulatoru ik pēc 4-6 nedēļām, lai novērstu izlādi.

5. Riteņu un bremžu pārbaude

Pārbaudiet gaisa spiedienu riteņos un piepumpējiet tos līdz ieteiktajam spiedienam.

Iztīriet un eļļojiet bremžu klučus un disku bremzes.

6. Aizsargāšana pret kukaiņiem un mitrumu

Aizveriet visus motocikla vārstus un atveres, izmantojot audumu vai plastmasu, lai novērstu kukaiņu iekļūšanu. Novietojiet motociklu sausā, vēsā un tumšā vietā, piemēram, garāžā vai šķūnī. Izmantojiet motocikla pārsegu, lai pasargātu to no putekļiem un mitruma.

7. Pārbaudiet tehnisko stāvokli

Pārbaudiet visus šķidrumus, ieskaitot bremžu šķidrumu.

Pārbaudiet elektrisko sistēmu, lai pārliecinātos, ka viss strādā pareizi.

Motocikla pareiza sagatavošana uzglabāšanai ziemas mēnešiem ir būtiska, lai nodrošinātu teicamu tehnisko stāvokli pavasara sezonā. Veltiet laiku šīm darbībām un jūs būsiet pateicīgs, kad atkal būs pienācis laiks doties ceļā. Ja vēlies noskaidrot pēc kādiem principiem iegādāties sev jaunu motociklu, lasi Vivus.lv bloga rakstu: Pēc kādiem kritērijiem vadīties, izvēloties savu pirmo motociklu?

Svarīgi apzināties, ka motocikla apkope var prasīt zināmus ieguldījumus un papildu finansiālos līdzekļus. Kredīts šādā situācijā var būt piemērots risinājums. Mēs Vivus.lv atgādinām -aizņemies atbildīgi, izvērtējot savu finansiālo situāciju un kredīta atmaksas iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti