Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nebanku kredīti – Kādas ir šī finanšu pakalpojuma priekšrocības?

Viena no dzīves jomām, kuras pārvaldība spēj sagādāt galvassāpes, ir finanses. Lai cik pārdomāti mēs plānotu savu budžetu un izvērtētu ikmēneša tēriņus, var gadīties neparedzētas situācijas, kad papildu naudas līdzekļi ir ļoti nepieciešami. Tādās situācijās var noderēt naudas aizdevums.

Visbiežāk šādos brīžos tiek apsvērta iespēja aizņemties no ģimenes vai draugiem, taču daudzi labprātāk izmanto profesionālu aizdevēju – banku vai nebanku kreditētāju pakalpojumus.

Kādas ir atšķirības starp bankas un nebanku kredītu?

Abos gadījumos klientam piedāvā naudas kredītu. Tas var būt patēriņa kredīts vai kredītlīnija. Banku un nebanku kredīts atšķiras ar to, ka nebanku aizdevēji nodarbojas tikai ar kreditēšanu, bet bankām naudas aizdevums ir viens no daudziem finanšu pakalpojumiem.

Savā starpā bankas šajā jomā praktiski nekonkurē, taču nebanku kredītu izsniedzēju vidū valda veselīga konkurence, šo pakalpojumu arvien uzlabojot. Nebanku kredīti pārsvarā domāti plānotu finanšu situāciju risināšanai.

Kādiem gadījumiem izmantojami nebanku kredīti?

Pēc būtības tas ir aizdevums, ar kura palīdzību risināt neparedzētas vai plānotas finanšu situācijas. Negaidīti ārstniecības izdevumi, salūzusi apkures iekārta, vēlme veikt mājokļa remontu, iegūt papildu zināšanas – šīs ir dažas no situācijām, kad kredīts var noderēt. Kredīta summa, kam iespējams pieteikties pie Creamcredit.lv, ir līdz 10 000  EUR, savukārt atmaksas termiņš pie dažādiem aizdevējiem atšķiras.

Patēriņa kredītu nereti izmanto arī gadījumos, kad paredzēts liels pirkums, bet savu līdzekļu tam nepietiek. Nebanku izsniegts aizdevums palīdzēs veikt savā mājoklī remontu, iegādāties automašīnu vai jaudīgāku datoru.

Kādas ir nebanku kredītu priekšrocības?

 

  • Drošs un uzticams finanšu pakalpojums internetā

Kopš pirmsākumiem nebanku kredītu sniedzēji savu darbību ir attīstījuši interneta vidē, to veiksmes pamatā ir augstas kvalitātes klientu atbalsta serviss ar personisku pieeju un tehnoloģijās balstīti, mūsdienīgi finanšu pakalpojumi.

  • Ērta un vienkārša pieteikšanās

Pakalpojumu padara pievilcīgu tā pieejamība – naudai, kad rūpīgi apsvērta aizņēmuma summa, ir salīdzinoši ērti pieteikties. Reģistrējoties aizdevumam, jānorāda svarīgākie personas dati un informācija par ienākumiem. Lai to izdarītu, pietiks ar dažām minūtēm! Pēc tam pakalpojuma sniedzējs veiks pieteikuma pārbaudi un 5 līdz 30 minūšu laikā sniegs atbildi par kredīta piešķiršanu. Tas ir aizdevums internetā vien dažu klikšķu attālumā!

  • Aizdevumam nav vajadzīga ķīla vai galvojums

Šis ir viens no nebanku kredīta būtiskiem plusiem, kas padara to īpaši pievilcīgu.

  • Nav jānorāda mērķis, kam naudu paredzēts tērēt

Šis nosacījums attiecas uz patēriņa kredītu, bet neattiecas uz mērķa kredītu „auto iegādei” vai „mājas remontam”.

  • Noformēt kredītu var arī ar mazākiem ienākumiem

Nebanku aizdevējs izvērtē ne tikai ienākumu apjomu, bet arī to regularitāti. Nelielu ienākumu saņēmēji var saņemt naudas aizdevumu, ja tiem ir regulāri, bankas konta izrakstā atspoguļoti ienākumi. Lai mēneša maksājuma summa būtu atbilstoša ienākumiem, aizdevējs var piedāvāt noformēt kredītu ar garāku atmaksas termiņu.

  • Ātra naudas saņemšana

Atkarībā no nebanku kredītu izsniedzēja līguma noteikumiem un kredīta summas naudas saņemšana notiek ātri, no nepilnas stundas līdz dažām dienām.

  • Pievilcīgi papildu noteikumi

Veselīgas konkurences apstākļos nebanku kreditētāji piedāvā arī dažādus papildu nosacījumus: elastīgu kredīta atmaksas datumu, individualizētus piedāvājumus, piemēram,  mēneša procentu likmes aprēķinu, balstoties uz kredītreitingu, 100 dienas bez ikmēneša procentu likmes.  Pakalpojuma ņēmējam atliek būt zinošam un gatavam salīdzināt dažādu pakalpojumu sniedzēju piedāvājumus.

  • Pakalpojums bez komisijas maksas

Grūti iedomāties banku, kas savam pakalpojumam nepiemēro komisijas maksu. Nebanku sektorā šī ir samērā bieža prakse - klientam nav jāmaksā par līguma noformēšanu vai kredīta izsniegšanu. Tāpat nav maksas par kredīta apkalpošanu, tādējādi nodrošinot, ka pakalpojums ir bez slēptiem maksājumiem. Katram nebanku aizdevējam noteikumi ir atšķirīgi, tāpēc rūpīgi ar tiem jāiepazīstas.

  • Iespēja atdot kredītu pirms termiņa, samazinot procentos maksājamo summu

Klientiem iespējams atmaksāt daļu vai pat visu kredīta summu pirms termiņa, tādā veidā samazinot kopējās aizdevuma izmaksas. Pirms tam vēlams sazināties ar aizdevēju un noskaidrot pirmstermiņa atmaksas kārtību.

Vai nebanku kredītu devēji ir droši?

Viens no drošības un uzticamības garantiem ir pakalpojuma sniedzēja dalība Latvijas Alternatīvo Finanšu pakalpojumu asociācijā (LAFPA). Pirms gadiem konstatētie nebanku aizdevēju neskaidrie aizdevumu nosacījumi šobrīd ir izskausta prakse, jo nebanku kredītdevējiem Latvijā ir jāievēro tādi paši kreditēšanas noteikumi kā jebkurai bankai.

Kredītņēmēju papildus aizsardzībai noteikts, ka kredīta izmaksas nedrīkst pārsniegt 0,07% dienā, kā arī kredītņēmējam ir tiesības atteikties no izsniegta aizdevuma 14 dienu laikā. Turklāt jebkurai kredītiestādei Latvijā izsniedz īpašu licenci, kas ir garantija nebanku aizdevēja drošumam un uzticamībai.

Kādiem mērķiem nebūtu piemērots nebanku kredīts?

Lai arī šī finanšu pakalpojuma sākotnējais mērķis ir sniegt palīdzību neparedzētās dzīves situācijās, tas nav risinājums ieilgušām finanšu problēmām vai ikmēneša rēķinu apmaksai. Uzzināt vairāk par iespējām noformēt īstermiņa kredītu varat nebanku aizdevēju interneta vietnēs.

Pirms kredīta noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti