Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noderīgi knifiņi Tavai viesistabai

Šajā rakstā būs daži noderīgi padomi, kā tavu viesistabu iekārtot mājīgāku un ikvienam likt justies tajā gaidītam.

Iekārtojot viesistabu, svarīgi izplānot tās apgaismojumu. Droši vien izvēlēsies savai viesistabai vairākus apgaismojuma veidus. Griestu lampas pārsvarā tiek ierīkotas tieši pa vidu viesistabas griestiem tā, lai visa telpa būtu vienmērīgi izgaismota. Noteikti izvēlies arī stāvlampas, jo tās piešķir telpai īpašu atmosfēru! Pārsvarā tās tiek novietotas aiz mēbelēm, blakus televizoram vai telpas stūros, lai to vadi netraucētu brīvi pārvietoties pa telpu un nebūtu riski stāvlampas aizķert vai paklupt aiz vadiem. Šāds apgaismojums piemērots lasīšanai vakaros vai vienkārši noskaņas radīšanai. Tāpat uz žurnālgaldiņa vari izvietot skaistu aromātisko svecīšu kompozīciju, kas būs gan kā gaismas avots, gan arī jauks dekors.

            Grāmatu plaukts. Ne visiem tas, protams, ir nepieciešams, un to var neiekārtot nemaz. Taču grāmatu plaukts viennozīmīgi viesistabai piešķir mājīgumu. Tas ir arī labs sarunu veicinošs apstāklis ar mazāk pazīstamiem viesiem, jo tajā vienmēr atrodas kāda grāmata, galda spēle vai varbūt nolikta fotogrāfija, kas raisa diskusijas un liek izgaist klusuma momentiem. Grāmatu plauktos parasti arī tiek novietoti mazi sīkumi, kuriem citviet telpā nav vietas. Tāpēc ieteicams grāmatu plauktu izvēlēties tādu, kuram ir arī slēgti nodalījumi, piemēram, lai noliktu atslēgas, u.c. svarīgas lietas.

            Viesistabas bārs. Ja gaisa temperatūra un apgaismojums viesistabā ļauj, tad šeit vari novietot arī dažus iecienītākos dzērienus viesu uzņemšanai, ja viesības nav plānotas, bet kāds viesis ieradies braucot cauri pilsētai un apstākļi sakrituši tā, ka notiks maza pasēdēšana, tad nebūs liekas skraidīšanas pa māju, jo kāds garšīgs dzēriens, ar ko iepriecināt viesus, būs tepat pa rokai.

            Izvelkams dīvāns. Nereti mūs pārsteidz pavisam negaidīti ciemiņi un var gadīties, ka kļūst vēls, un viesiem ērtak būtu palikt pa nakti, piemēram, ja tie mērojuši tālu ceļu. Šādiem gadījumiem pavisam noderīgs būs izvelkams dīvāns. Ja Tavā mājvietā nav iekārtota atsevišķa viesu guļamistaba, tad šī noteikti būs tā telpa, kurā novietot rezerves dīvānu katram gadījumam. Tas būs parocīgs gan, ja sanāk prāvs viesu pulciņš – visiem pietiks vietas, kur apsēsties, gan, ja tiks rīkota kāda bērnu pidžamu ballīte ar nakšņošanu.

            Dekori. Jau minēts, ka telpā vari izvietot aromātiskās svecītes. Tāpat skaisti ir sezonālie dekori – ziemassvētku eglīte, adventes vainags, lieldienu zaķis, u.c. Šādi dekori palīdz vairāk radīt svētku sajūtu. Ja esi klasikas piekritējs, tad telpā var izvietot gan mazas glezniņas, gan iespaidīga izmēra mūzikas instrumentus, piemēram, klavieres. Daudzi izvēlas izvietot dekorus ar mednieku tematiku, gan izbāzeņus, gan kolekcijas bises. Ja tiek izvietoti tik nopietni dekori, tad vienmēr jāparūpējas par viesu drošību, lai bērni tos nevar pasniegt un ar tiem spēlēties. Un, protams, kā visbiežāk sastopamie dekori ir istabas augi vai grieztie ziedi. Tos vari izvēlēties arī mākslīgus, jo mūsdienās tie izskatās ļoti kvalitatīvi, nav jālaista, bet vajadzīgo noskaņu un dzīvīgumu telpai piešķir.

            Rūpīgi izvērtē cik daudz saviem viesiem no savas dzīves vēlies parādīt. Viesistaba ir telpa, kurā var nākties uzņemt gan izmeklētājus, gan ārstus, meistarus u.c. svešas personas. Tavā varā ir viesistabu iekārtot bezpersoniskāku vai tieši pretēji jebkuram viesim parādīt saliedētu ģimeni un tās vērtības. Citi izvieto skaistus ģimenes kokus, visu ģimenes locekļu bildes, sertifikātus un goda rakstus, medaļas un kausus ar sporta sasniegumiem.

            Skaistākos dekorus, stāvlampas, mēbeles, plauktus un citas preces savai viesistabai atradīsi mājas lapā 220.lv!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti