Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Noderīgi padomi, kā izvēlēties dāvanu bērnam

Ar ko saistās dzimšanas dienas un citi svētki? Protams, ar dāvanām! Īpaši bērniem, kas tās gaida ar lielu nepacietību. Svarīgi, lai dāvana sagādātu patiesu prieku, tādēļ tā jāizvēlas īpaši rūpīgi. Turpinājumā daži padomi, kas palīdzēs atrast bērna vecumam un interesēm atbilstošu dāvanu.

Dāvana kā pārsteigums

Ja dāvana paredzēta Jūsu atvasei, sarūpējiet to, viņam neredzot un arī rūpīgi noslēpiet līdz pasniegšanas brīdim. Lai sagādātu bērnam neviltotu pārsteigumu, daudzi vecāki bērnu rotaļlietas un citas dāvanai domātās lietas iegādājas internetā – tas ātri, ērti un vienkārši.

Dāvanas iesaiņojums

Izvēloties dāvanu, jāpadomā arī par atbilstošu iesaiņojumu. Tam var izvēlēties dažādus radošus risinājumus, lai bērnam būtu interesantāk. Piemēram, dāvanas iesaiņojumu var pieskaņot konkrēto svētku tematikai, izrotājot to ar atbilstošām uzlīmēm vai zīmējumiem.  Daudz asprātīgu ideju bērnu dāvanām iespējams atrast interneta resursos.

Dāvanu idejas pašiem mazākajiem

Meklējot dāvanu, pirmkārt, jāņem vērā bērna vecums. Pašiem mazākajiem nav ieteicams dāvināt apģērbu vai aksesuārus – par to galvenokārt priecāsies tikai bērna vecāki. Arī mīkstās rotaļlietas šajā gadījumā nav pati veiksmīgākā izvēle. Vislabāk izvēlēties tādas lietas, kas bērnos radīs patiesu interesi, piemēram, klucīšus vai kādas citas figūriņas. Bērni, kas sasnieguši divu gadu vecumu, priecāsies arī par spēļu automašīnām un lellēm. Protams, jāizvēlas vienkārši modeļi ar pietiekami lielām detaļām. Bērniem līdz trīs gadu vecumam droši var dāvināt arī dažādas muzikālas un attīstošas rotaļlietas.

Dāvanas pirmsskolas vecuma bērniem

Gandrīz visiem bērniem vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem ir savs iemīļotais multiplikāciju filmas varonis – vecāki un visi citi, kas meklē dāvanu šāda vecuma bērnam, to var izmantot savā labā! To zina arī rotaļlietu ražotāji, piedāvājot dažādu filmu varoņu mantiņas, spēles, zīmuļus, uzlīmju komplektus un daudz ko citu.

Šī vecuma bērni noteikti priecāsies arī par sportiska tipa dāvanām, piemēram, skrejriteni, bumbu vai iemīļotā sporta veida inventāru.

Ko dāvināt jaunāko klašu skolēnam?

Jaunāko klašu skolēniem var dāvināt galda spēles, interesantas grāmatas, LEGO komplektus, zīmēšanas un veidošanas komplektus,  kā arī daudz ko citu, kas attīsta domāšanu un veicina radošu darbošanos.

Dāvanas pusaudžiem

Dažkārt šķiet, ka iegādāties dāvanu pusaudzim ir visgrūtāk. Loģiski, ka rotaļlietu veikali vairs nebūs piemērotākā izvēle. Ko tad īsti dāvināt?  Meitenes priecāsies par foto rāmīšiem un rotaslietām. Var uzdāvināt arī komplektus ziepju, sveču un dažādu interjera priekšmetu izgatavošanai. Zēni, savukārt, būs priecīgi par jaunām, kvalitatīvām telefona austiņām, spēļu konsoli un citām tehniskām lietām.

Piemērotāko dāvanu sarakstā var iekļaut arī  aksesuārus, biļetes uz dažādiem kultūras pasākumiem,  ceļojumu, kā arī dāvanu kartes aktīvai atpūtai. Domājot par dāvanām, nevajadzētu aizmirst, ka grāmata ir lieliska izvēle jebkura vecuma gaviļniekam.

Ja tomēr, izvērtējot visus dāvanu variantus, joprojām nav pārliecības, kurš pārsteigums būs īstais, noderēt var būt dāvanu karte veikalā ar daudzveidīgu preču klāstu. Tādā veidā dāvanas saņēmējs pats varēs atrast to, kas viņam patīk visvairāk. Ja ir zināmas jaunieša intereses, dāvanu karti var iegādāties arī kādā specializētā tirdzniecības vietā.

Lieliska, pārdomāta dāvana jebkuru skaisto dzīves notikumu padara vēl īpašāku. Šobrīd, kad piedāvājums ir tik plašs, piemērotu dāvanu izvēlēties nav nemaz tik sarežģīti – vajadzīgs tikai mazliet laika un apņēmības atrast kaut ko patiešām pārsteidzošu.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Kā izvēlēties labu SEO speciālistu?

Kad cilvēki meklē produktus vai pakalpojumus internetā, tikai retais atrastos rezultātus izskata arī otrajā, trešajā vai ceturtajā meklētājprogrammu lapā – lielākā daļa cilvēku pārtrauc meklēšanu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti