Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Noderīgi padomi, kā izvēlēties guļammaisu

Iestājoties siltam laikam, daudzi atklāj arī tūrisma sezonu – brauc ekskursijās, dodas pārgājienos, nakšņo teltīs. Taču atpūta brīvā dabā nav iedomājama bez piemērota ekipējuma. Viens no būtiskākajiem elementiem ir guļammaiss. Tam jābūt kvalitatīvam un ērtam. Taču kā tādu atrast? Lūk, daži padomi!

Guļammaisa svars un pildījums

Vispirms jau – guļammaisam jābūt kompaktam gan izmēra, gan svara ziņā. Ražotāji šo aspektu ņem vērā, piedāvājot guļammaisus, kas neaizņems daudz vietas, tomēr pildīs visas nepieciešamās funkcijas.

Būtisks kritērijs šajā gadījumā ir guļammaisa pildījums. Tie mēdz būt dažādi – gan sintētiski, gan dabiski. Viens no populārākajiem pildījumiem ir sintapons. Tas mazāk uzsūc mitrumu, turklāt to ir vienkārši izžāvēt. Jāņem gan vērā, ka šāda tipa guļammaiss nekalpos pārāk ilgi un pēc pāris gadiem nāksies meklēt jaunu. Beidzamā laikā arvien lielāku atzinību iemantojuši jaunākās paaudzes sintētiskie pildījumi – tie saglabā siltumu pat pie zemas gaisa temperatūras, ir gaisa caurlaidīgi, mitrumizturīgi un arī labi žūst.

Pie dabiskajiem guļammaisu pildījumiem minami kokvilna un dūna. Izvēloties šāda tipa guļammaisu, īpaša uzmanība jāpievērš tā pildījuma kvalitātei – jo zemāka kvalitāte, jo smagāks būs guļammaiss. Protams, kvalitatīvāki guļammaisi arī maksā vairāk. Un, lai arī guļammaisa cena ir svarīgs kritērijs, jāpatur prātā, ka tas parasti ir ilgtermiņa ieguldījums, par kuru ir vērts maksāt vairāk – īpaši, ja guļammaiss tiks izmantots bieži.

Ārējais pārklājums

Izvēloties guļammaisu, nevajadzētu aizmirst arī par ārējā pārklājuma novērtēšanu. Šim mērķim pārsvarā tiek izmantoti speciāli sintētiskie materiāli – tie ir mitrumizturīgi un vēja necaurlaidīgi, tādā veidā gulētājam nodrošina maksimālu komfortu. Dabiskie materiāli ārējam pārklājumam tiek izmantoti retāk, jo tie nav tik izturīgi un arī tik pilnvērtīgi nespēj veikt aizsargfunkcijas.

Daži būtiski elementi

Uzmanību vajadzētu pievērst arī dažām būtiskām detaļām. Piemēram, vai rāvējslēdzēja iekšpusē ir iestrādāta speciāla lenta, kas pasargā no auduma ieraušanas rāvējslēdzējā; vai pie kapuces ir speciāla poga vai āķis, kas gulēšanas laikā guļammaisam pašam neļauj atvērties; vai šuves nav šķības, nekvalitatīvas; vai pildījums ir vienmērīgs.

Kur iegādāties kvalitatīvu guļammaisu?

Kad saprasts, pēc kādiem kritērijiem izvēlēties piemērotāko guļammaisu, nākamais solis ir aplūkot piedāvājumu. Lai būtu drošs, ka izvēlēsies labāko, maciņam draudzīgāko modeli, vērts aplūkot un salīdzināt vairākus variantus. Viena no iespējām ir doties uz specializētu veikalu un savu izvēli veikt tur. Taču daudz ātrāk un ērtāk ir piedāvājumu aplūkot internetā – tur guļammaisi pieejami plašā klāstā, turklāt izpēti veikt iespējams jebkurā sev ērtā laikā, neizejot pat no mājām. Tiešsaistē iespējams arī iepazīties ar vērtīgiem ekspertu padomiem un citu dabas mīļotāju pieredzi – tas noderēs, lai atrastu piemērotāko guļammaisu.

Viens no veikaliem, kas piedāvā daudzveidīgu guļammaisu un citu tūrisma preču izvēli, ir interneta veikals 220.lv. Tur pēc sev aktuālajiem kritērijiem ātri un vienkārši varēsi atlasīt interesējošās preces, tās savstarpēji salīdzināt un nesteidzīgi izdarīt izvēli. Klientu ērtībām veikals piedāvā vairākas piegādes iespējas, kas iepirkšanos padarīs vēl patīkamāku.

Būtiski piebilst, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ veikalam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām. Pirms tam gan jāiepazīstas ar preču atgriešanas nosacījumiem.

Guļammaiss – Tavs sabiedrotais visdažādākajos piedzīvojumos! Izvēlies to rūpīgi, īpašu uzmanību pievēršot kvalitātei un funkcionalitātei.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti