Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Noderīgi padomi, kā izvēlēties īsto dārza lapeni

Lapene – lielisks dārza papildinājums, kas sniedz omulības sajūtu un ir arī praktisks risinājums. Tā ir laba vieta laiskai atpūtai, kā arī viesu uzņemšanai. Kam būtu jāpievērš uzmanība izvēloties lapeni? Par to turpinājumā.

Kādu lapeni izvēlēties?

Lapenes pieejamas daudzveidīgā izvēlē, tādēļ ikviens var izvēlēties sev pieņemamāko risinājumu. Viens no kritērijiem, kam pievērst uzmanību, ir vēlamie lapenes izmēri. Te jāņem vērā gan dārza platība, gan arī tas, kādiem mērķiem lapene galvenokārt tiks izmantota. Jāņem vērā – jo mazāks dārzs, jo mazāka lapene būtu jāizvēlas – lielas, smagnējas lapenes mazā teritorijā radīs pārblīvētu sajūtu.

Jāizvērtē arī, kāda veida modelis dārzā iederēsies vislabāk – te jāņem vērā kopējais dārza iekārtojums. Ja izvēlēsies koka lapeni, to varēsi nokrāsot atbilstošā krāsā, tā pielāgojot nepieciešamajam stilam. Protams, koks nav vienīgais pieejamais materiāls – lapenes mēdz būvēt arī no ķieģeļiem, metāla, akmeņiem. Liela ir arī stilu daudzveidība – pieejamas gan pavisam vienkāršas, gan ļoti modernas lapenes, kas apmierinās pat visprasīgākos dārzu īpašniekus.

Izvēloties piemērotāko lapeni, jāņem vērā savas individuālās prasības. Ja lapene galvenokārt tiks izmantota atpūtas brīžiem, tad var izvēlēties kādu no atvērtajām lapenēm. Savukārt, ja vēlaties, lai lapene būtu izmantojama visos laika apstākļos, tad labāk dot priekšroku kādam no slēgto lapeņu modeļiem. Izvēloties šāda tipa lapeni, jāizvērtē, kāds ir logu izkārtojums tajā- ir modeļi, kuriem logi ir visās pusēs, un ir tādi, kur logi ir tikai, piemēram, divās vai trīs pusēs.

Noteikti jāizvērtē, kādam segumam dot priekšroku zem lapenes. Populārs risinājums ir bruģis, taču labs risinājums ir arī dēļu grīda vai plakanie akmeņi. Jāpārliecinās arī, ka virsma ir gluda un ūdens pēc lietusgāzēm nesavāksies, piemēram, laukuma vidū.

Kur novietot lapeni?

Jāizdomā arī, kur lapene tiks novietota. Viens no labākajiem risinājumiem ir lapeni novietot vietā, no kuras paveras labs skats uz apkārtni. Svarīgi, lai lapene būtu pamanāma no ikvienas vietas dārzā. Piemērotas vietas varētu būt blakus ieejai dārzā, pie dīķa vai kādā no dārza stūriem.

Papildu elementi

Izvēloties lapeni, vērts padomāt arī par tās iekārtojumu – piemērotām mēbelēm, interjera priekšmetiem. Jāpadomā arī par piemērotu apzaļumošanas risinājumu, tomēr jāpatur prātā, ka lapene pirmkārt paredzēta cilvēkiem un tikai tad – augiem.

Kur iegādāties lapeni?

Viens no variantiem, kur iegādāties lapeni, ir specializētie veikali. Taču tas nav vienīgais risinājums – mūsdienās daudzi dod priekšroku pirkumiem internetā, jo tas ir ātrs un ērts veids, kā sameklēt un iegādāties visu nepieciešamo.

Izvēloties lapeni, vērts aplūkot vairākus piedāvājumus, jo risinājumi un arī cenas dažādās tirdzniecības vietās mēdz visai būtiski atšķirties. Interneta veikalos to izdarīt ir vienkāršāk, jo nav jāpavada laiks, staigājot pa daudziem veikaliem.

Ņemot vērā, ka lapene parasti ir plānots kā ilgtermiņa risinājums, būtiska nozīme ir tās kvalitātei. Ir svarīgi novērtēt ne vien lapenes vizuālo noformējumu, bet arī tehniskos risinājumus. Ja lapeni iegādājies internetā, svarīgi dot priekšroku uzticamam interneta veikalam un pievērst uzmanību preču aprakstiem.

Noteikti jāiepazīstas arī ar pasūtījuma piegādes laiku, noteikumiem un izmaksām. Tāpat jāatceras, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā ir iespējams atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kādu iemeslu dēļ neatbilst pircēja prasībām.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti