Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noderīgi padomi, kā izvēlēties mikroviļņu krāsni

Mikroviļņu krāsns ir vērtīgs izgudrojums - tajā var ērti un ātri pagatavot maltīti vai uzsildīt ēdienu. Mūsdienu mikroviļņu krāsnis savas funkcionalitātes ziņā ne ar ko neatšķiras no gāzes un elektriskās plīts vai cepeškrāsns.

Dažus desmitus gadu atpakaļ presē tika tiražētas baumas par mikroviļņu krāšņu kaitīgo ietekmi uz cilvēka organismu. Šādām bažām nav pamata. Šobrīd mikroviļņu krāsniņas iziet obligāto sertifikāciju četros kvalitātes kontroles līmeņos un testus uz starojumu.

Katrai mikroviļņu krāsnij ir vairāki aizsardzības līmeņi. Krāsns durtiņas blīvi piegulst, kad Jūs tās atverat, ierīce uzreiz izslēdzas. Tāpat uz mikroviļņu krāsns iekšējās sieniņas ir aizsargtīkls.

Kāpēc izvēlēties tieši mikroviļņu krāsnis?

Ir vairāki iemesli, kādēļ mikroviļņu krāsns ir laba izvēle:

  • Aizņem maz vietas virtuvē.
  • Vairākas reizes mazāks elektroenerģijas patēriņš nekā elektriskajām plītīm.
  • Ēdienu var sagatavot ātri.
  • Daudzfunkcionālajā mikroviļņu krāsnī iespējams sagatavot tādus pašus ēdienus kā parastajās gāzes vai elektriskajās plītīs.
  • Mikroviļņu krāsnī var atlaidināt sasaldētus produktus un uzreiz tos arī pagatavot.
  • Mikroviļņu krāsnī ir parocīgi sterilizēt burkas, gatavojot konservus vai kompotus.

Kādu mikroviļņu krāsni izvēlēties?

Atkarībā no savas virtuves platības varat izvēlēties brīvi stāvošo vai iebūvējamo mikroviļņu krāsni, kā arī pieskaņot to savu mēbeļu dizainam.

Mikroviļņu krāsns tilpumu izvēlieties pēc tā, cik cilvēku to lietos. 1-2 cilvēkiem pietiks 16-19 l kameras tilpuma, ģimenei no 3-4 cilvēkiem labāk pirkt mikroviļņu krāsnis, kuru tilpums ir 23 l, bet 5-6 cilvēku kuplai ģimenei – 38-41 l tilpuma kameru. Mazāka tilpuma mikroviļņu krāsnī ir uzsildīšanas, atkausēšanas un grila funkcija. Vidēja tilpuma mikroviļņu krāsnī var pagatavot grilētu vistu vai kādu citu ēdienu. Liela tilpuma kamerām ir konvekcijas funkcija un tajās var uzcept kārtīgu torti vai pīrāgu un izsautēt vistu vai tītaru.

Gatavošanas režīmi

Mikroviļņu krāsnīm pieejami dažādi gatavošanas režīmi:

  • Ar mikroviļņu starojumu. Ēdienu atkausēšanai un ātrai pagatavošanai, ūdens un citu dzērienu uzsildīšanai.
  • Grila. Kraukšķīgas garoziņas iegūšanai.
  • Ar mikroviļņu starojumu un grilu. Gaļas ēdienu gatavošanai.
  • Ar mikroviļņu starojumu un gaisa cirkulāciju. Diētisku ēdienu pagatavošanai, dažādu zaļumu žāvēšanai.
  • Ar mikroviļņu starojumu, grilu un gaisa cirkulāciju. Kombinētu ēdienu gatavošanai.

Trauki mikroviļņu krāsnīm

Mikroviļņu krāsnīm ir paredzēti speciāli trauki, bet tikpat labi var gatavot porcelāna, keramikas vai karstumizturīgā stikla traukos. Uz traukiem nedrīkst būt zīmējumu, metālu saturošu apmalīšu. Tāpat mikroviļņu krāsnis nav paredzētas hermētiski noslēgtiem traukiem, tajās nevar gatavot veselas putnu olas. Šādos traukos, ūdenim stipri iztvaikojot, rodas augsts spiediens un var notikt sprādziens. Tāda paša iemesla dēļ no cīsiņiem jānoņem polietilēna apvalks vai tas jāsadursta.

Nedrīkst slēgt iekšā tukšas mikroviļņu krāsnis, jāieliek vismaz glāze ar ūdeni.

Jauda un vadība

No tā cik mikroviļņu krāsns ir jaudīga, atkarīgs produktu uzsildīšanas un gatavošanas laiks. Jo lielāks kameras tilpums, jo jaudīgākai jābūt mikroviļņu krāsnij.

Mikroviļņu krāsnis ar mehānisko vadību vairāk patiks konservatīviem cilvēkiem. Tām ir vien pāris pogas – jaudas un laika uzstādīšanai. Elektronu vadība ir sarežģītāka un nedaudz palielina ierīces cenu, bet tai ir vairāk funkciju. Uz gaismas tablo var sekot procesiem, kas notiek krāsniņā. Laika relejs fiksē ēdiena gatavošanas sākumu un beigas. Jaunākajās mikroviļņu krāsnīs atmiņa nodrošina no 8-90 recepšu iegaumēšanu un iespēju pieslēgties internetam.

Ja arī Jūs apsverat jaunas mikroviļņu krāsns iegādi, ieskatieties interneta veikala 220.lv piedāvājumā, kur atradīsiet labāko zīmolu ražojumus. Izvēlei arī citi, jaudīgāki risinājumi, piemēram, Electrolux cepeškrāsnis un cita veida krāsniņas gardu kulinārijas brīnumu pagatavošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti