Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Palīgs ikdienā un sportā – daudzfunkcionālais Apple viedpulkstenis

Kopš 2015. gada, kad tehnoloģiju tirgū ienāca Apple viedpulksteņi, tie ir attīstījušies, pilnveidojušies un tagad piedāvā dažādas iespējas, kādas pirmajiem modeļiem vēl nebija. Daļai Apple iPhone lietotāju tie jau ir kļuvuši par neatņemamu dzīves sastāvdaļu, kamēr citi vēl domā, kāpēc izvēlēties lietot viedpulksteni.

 

Kas ir viedpulkstenis?

Viedpulkstenis ir neliela datoriekārta, ko var nēsāt uz rokas kā pulksteni. Šobrīd vēl aizvien viedpulkstenis ir jāsavieno ar viedtālruni, izmantojot bluetooth, lai varētu lietot visas tā funckijas. Ar viedpulksteni var veikt zvanus, sūtīt īsziņas, maksāt par pirkumiem, novērot veselības stāvokli, spēlēt spēles, uzzināt laika ziņas, izveidot un izmantot dažādus sarakstus, aplūkot fotoattēlus un pat ieskatīties dažādās lietotnēs, piemēram, Instagram vai Facebook.

Apple watch jeb Apple viedpulkstenis

Sākot ražot Apple viedpulksteņus, bija plānots, ka tie aizstās daļu no viedtālruņa funkcijām, lai atbrīvotu lietotāju no obligātās telefona līdzi nēsāšanas. Daļēji tas arī ir izdevies, bet vēl joprojām viedtālrunis ir nepieciešams viedpulksteņa konfigurācijai un tam ir jābūt pavisam tuvu, lai izmantotu pilnīgi visas viedpulksteņa funkcijas.

 Piecu gadu laikā Apple ir izlaidis sešus viedpulksteņu modeļus, sākot ar pirmās paaudzes Apple viedpulksteni un beidzot ar piektās sērijas viedpulksteni un pulksteni sadarbībā ar sporta preču ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu Nike.

Apple watch visdrīzāk būs jau noskatījušie tie, kas ar prieku lieto arī citas Apple ierīces. Jāpiebilst, ka šobrīd Apple viedpulksteni var lietot tikai tad, ja tiek izmantots jau Apple viedtālrunis, jo tas ir savienojams tikai ar iPhone telefoniem.

Vai rudenī gaidāms jauns Apple viedpulksteņa modelis?

Pats Apple uzņēmums vēl nav paziņojis jaunā viedpulksteņa izlaišanas datumu, tomēr tehnoloģijas eksperti spekulē, ka šā gada rudenī varētu būt pieejams jaunais Apple watch modelis, jo pēdējo piecu gadu laikā Apple katru gadu ir nācis klajā ar jaunu modeli. Kamēr baumas nav apstiprinātas, atliek vien izpētīt esošos modeļus un izvēlēties sev piemērotāko ierīci no tiem.

Apple watch pieejamie modeļi šobrīd

Šobrīd ir pieejami trīs Apple viedpulksteņu modeļi – trešās sērijas (series 3), piektās sērijas (series 5) un piektās sērijas viedpulkstenis sadarbībā ar Nike.

Kuru Apple watch sēriju izvēlēties – trešo (series 3) vai piekto (series 5)?

Abi viedpulksteņi vēl aizvien ir ļoti labi un bagāti ar noderīgām funkcijām.

Sākot ar ārējām atšķirībām, piektās sērijas viedpulksteņiem ir lielāki ekrāni un tie ir plānāki, salīdzinot ar trešās sērijas pulksteņiem.

Viena no lielākajām priekšrocībām, ko gaidīja vairums Apple watch lietotāju, kas piemīt piektās sērijas pulkstenim, ir vienmēr ieslēgts retina displejs. Tas nozīmē, ka vairs nav jāveic manuāli pieskārieni pulkstenim, lai noskaidrotu, kāds ir laiks.

Abu sēriju viedpulksteņiem ir pulsa sensori – piektās sērijas viedpulkstenim ir elektriskais un otrās paaudzes optiskais pulsa sensors, bet trešās sērijas pukstenim - pirmās paaudzes optiskais pulsa sensors.

Piektās sērijas viedpulkstenī ir iebūvēts arī kompass un kritienu noteikšanas funkcija.

Baterijas ilgums abiem viedpulksteņiem ir vienāds – 18 stundas, bet atmiņa tomēr ir lielāka piektās sērijas viedpulkstenim – 32GB, bet trešās sērijas pulkstenim tā ir tikai 8GB.

Apple watch x Nike

Papildu trešās sērijas un piektās sērijas viedpulksteņiem, Apple ir radījis arī pulksteni sadarbībā ar Nike. Tam ir visas piektās sērijas viedpulksteņa funkcijas, kam papildus nāk klāt atšķirīgas pulksteņsiksniņas (tai skaitā ar atstarojošo materiālu, kas var noderēt agru rītu vai vēlu vakaru skrējējiem), Nike dizaina sākumekrāna ādiņas, kā arī iebūvēta Nike skriešanas kluba lietotne (eng. Nike Run Club). 

Lietotnes Apple viedpulkstenī

Tāpat kā viedtālrunī, viedpulkstenī iespējams lejupielādēt dažādas lietotnes. Dažas no populārākajām lietotnēm, ko izvēlas lietotāji ir:

  • Carrot Weather laikapstākļu noteikšanai;
  • Citymapper karte;
  • Cheatsheet Notes piezīmju lietotne;
  • Strava lietotne, kas paredzēta skrējējiem un riteņbraucējiem.

Lietotnes Apple viedpulkstenī vari lejupielādēt gan caur pašu viedpulksteni, gan izmantojot Apple Watch lietotni viedtālrunī. Lietotņu izvēle ir visai plaša, atliek vien izvēlēties tās, kuras ir visatbilstošākais šā brīža vajadzībām.

Tāpat arī jāatzīmē, ka šobrīd vairums Apple viedpulksteņu lietotnes ir par nelielu samaksu, bet tā reti kad ir lielāka par pieciem ASV dolāriem.

Skatoties nākotnē, viedpulksteņi noteikti rotās arvien vairāk cilvēku locītavas, jo tie kļūst gan bagātīgāki ar funkcijām un ir praktiski noderīgi, gan cilvēki izbauda vienkāršo, bet eleganto dizainu un izmanto šīs viedierīcēs kā modes aksesuārus.

Ja šķiet, ka Apple viedpulkstenis ir tava īstā izvēlē, ielūkojies Apple oficiālā pārstāvja “Capital” internetveikalā! Pieejami ir gan trešās, gan piektās sērijas, kā arī Apple x Nike viedpulksteņi. Lai izdodas atrast īsto tehnikas papildinājumu savai ikdienai!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti