Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pamatu hidroizolācija: praktiski padomi, kā to veikt mājas pamatiem

Viens no atbildīgākajiem uzdevumiem, būvējot māju, ir hidroizolācija pamatiem. Lai ēka kalpotu kvalitatīvi daudzu gadu garumā, ir svarīgi šo darbu paveikt pareizi, ievērojot vairākas būtiskas nianses. Ja arī jums šis temats ir aktuāls, iepazīstieties ar noderīgu informāciju šajā rakstā!

Kāpēc pamatu hidroizolācija ir tik svarīga?

Pamati zemē nemitīgi ir pakļauti mitruma ietekmei – uz tiem var iedarboties gan gruntsūdeņi, gan lietus un izkusušais sniegs. Neparūpējoties par kvalitatīvu hidroizolāciju, laika gaitā parādīsies vairākas problēmas:

  • Ēkas pamatu, apdares slāņu un arī nesošo konstrukciju bojājumi, kuru novēršana ir ļoti dārga un sarežģīta;
  • Pelējuma sēnītes attīstība un izplatīšanās, kas rada veselības draudus gan cilvēkiem, gan mājdzīvniekiem.

Līdz ar to dzīvošana šādās ēkās nav komfortabla, un arī ēkas mūžs būs ievērojami īsāks.

Hidroizolācija jāveic, ņemot vērā virkni faktoru

Lai saprastu, kādi hidroizolācijas materiāli ir piemērotākie konkrētajai ēkai, jāizdara mājasdarbs. Pirmkārt, jāņem vērā, kāds ir gruntsūdeņu līmenis vietā, kur ēka atrodas. Otrkārt – kāda lietus ūdens noteksistēma mājai tiks uzstādīta. Būtisks faktors ir arī dīķi, ezeri un citas ūdenstilpnes, kas atrodas mājas tuvumā.

Savukārt no ēkas veida atkarīgs, kāda veida pamatu hidroizolācija un arī pamatu siltināšanas tehnoloģija jāizvēlas. Izšķir divu veidu hidroizolāciju – horizontālo un vertikālo. Horizontālā hidroizolācija ēku pasargā no mitruma, kas plūst pa kapilāriem. Parasti horizontālo hidroizolāciju ierīko vietā, kur saskaras ēkas pamati ar sienām. Vertikālā hidroizolācija turpretī vajadzīga, lai mitrums ēkā neiekļūtu no sāniem. To, kā pareizi ierīkot gan horizontālo, gan vertikālo hidroizolāciju, nosaka pamatu veids un ēkas tips.

Būtiska pamatu hidroizolācijas sastāvdaļa – pareizie materiāli

Lai pamatu hidroizolācija kalpotu godam daudzu gadu garumā, ir ļoti svarīgi izvēlēties konkrētajai ēkai un tās atrašanās vietai piemērotus materiālus. Ļoti izplatīta ir bituma mastika, kas izceļas ar virkni būtisku priekšrocību. Viens no šādiem izstrādājumiem ir Weber.tec 915 bituma hidroizolācija – līmjava. Tas ir hidroizolējošs un elastīgs bituma maisījums, kurā nav šķīdinātāju.

Tas ir izturīgs gan pret salu un mitrumu, gan ķīmiski agresīvu vidi, turklāt tam ir augsta saķeres spēja. Ne mazāk svarīgi, ka produkts ir videi draudzīgs un plastisks, turklāt tam iespējams pievienot otro komponentu, tādējādi samazinot žūšanas laiku sliktos laikapstākļos.

Buvserviss.lv – internetveikals, kurā iegādāties visu pamatu hidroizolācijai un citiem būvniecības darbiem vai remontdarbiem

Ja arī jums aktuāls temats ir pareiza pamatu siltināšana, hidroizolācija un citi remontdarbi vai būvdarbi, būtiski izvēlēties uzticamu pārdevēju, kurš piedāvā kvalitatīvu produkciju, piederumus un aksesuārus. Viena no galvenajām priekšrocībām, ko sniedz Buvserviss.lv internetveikals, ir preču pieejamība, kā arī piegādes ātrums – pēc tam, kad pasūtījums noformēts, tas tiek piegādāts 1-2 dienu laikā, turklāt Rīgas ietvaros atsevišķos gadījumos iespējama piegāde pat 3 stundu laikā.

Savukārt, ja neesat pārliecināts, kurš no visiem produktiem ir piemērotākais jūsu vajadzībām, varat sazināties ar Buvserviss.lv speciālistiem, kuri sniegs izsmeļošas konsultācijas. Jāpiebilst, ka uzņēmums arī parūpējies par plašu, taču tajā pašā laikā – kvalitatīvu preču klāstu.

Ja arī jums šobrīd aktuāls temats ir pamatu hidroizolācija, ienāciet Buvserviss.lv internetveikalā un izvēlieties kvalitatīvu produkciju!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Kā izvēlēties labu SEO speciālistu?

Kad cilvēki meklē produktus vai pakalpojumus internetā, tikai retais atrastos rezultātus izskata arī otrajā, trešajā vai ceturtajā meklētājprogrammu lapā – lielākā daļa cilvēku pārtrauc meklēšanu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti