Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Patēriņa kredīts auto iegādei

Viens no ērtākajiem un daudzpusīgākajiem aizdevuma veidiem ir patēriņa kredīti, kas noder ne tikai ikdienas izdevumiem, bet arī lielāku pirkumu veikšanai, piemēram, auto iegādei.

Patēriņa kredītu noformēšanu piedāvā lielākā daļa aizdevēju un to pielietojamība ir ļoti plaša, sākot no nelielu pirkumu veikšanas līdz pat ceļojumiem un mājokļu remontiem. Pēdējo gadu laikā īpaši pieprasīts kļuvis arī patēriņa kredīts auto iegādei, jo šī veida kredīti ir ar izdevīgākām procentu likmēm un garākiem termiņiem, kā virkne citu aizdevumu.

Patēriņa kredīta noformēšana

Izmantojot dažādus tiešsaistes rīkus kredītdevēju mājas lapās, patēriņa kredīta noformēšana ir ērta un pārskatāma, ļaujot to noslēgt attālināti. Pateicoties ātrajai informācijas apmaiņai, patēriņa kredīts internetā tiek izskatīts nepilnas stundas laikā, padarot aizņemšanos vieglu un ātru.

Kā noformēt patēriņa kredītu?

Šobrīd patēriņa kredītu piedāvā virkne kredītdevēju, tostarp gan banku, gan nebanku aizdevēji. Parasti visizdevīgāk šos kredītus ir noformēt pie bankas vai aizdevēja, ar kuru jau iepriekš izveidojusies veiksmīga sadarbība, jo pozitīva kredītu vēsture var ietekmēt procentu likmi un piedāvāto kredīta apjomu, kas ir īpaši būtiski tik lielu pirkumu, kā automašīnas, iegādē. No kredītdevēja puses var tikt pieprasīts arī norādīt ikmēneša ienākumus, darba vietu, aktīvās kredītsaistības un aizdevuma mērķi. Piemēram, ja paredzēts patēriņa kredīts auto iegādei, tas jānorāda kredīta pieteikumā, tādējādi palīdzot aizdevējam izvērtēt šī kredīta apjoma nepieciešamību un samērību ar Jūsu spējām atmaksāt kredītu tam paredzētajā laikā un apjomā.

Kā un kāpēc izvēlēties patēriņa kredītu?

Apsverot dažādus aizdevuma veidus un piedāvātos risinājumus, jāņem vērā gan katra kredīta plusi, gan tā mīnusi. Patēriņa kredīts privātpersonām ir piemērots risinājums, ja kredīts nepieciešams kādam konkrētam mērķim, piemēram, televizora vai automašīnas iegādei, retāk dažādu ikdienas tēriņu segšanai. Jo konkrētākus mērķus uzstādīsim, jo lielāka iespēja saņemt kredītdevēja apstiprinājumu un izdevīgāku procentu likmi.

Izvēloties patēriņa kredītu, jāņem vērā vairāki faktori:

  • procentu likme (jo uzticamāks klients esat, jo izdevīgāki nosacījumi);
  • piedāvātais atmaksas termiņš;
  • piedāvātā aizdevuma summa (vai ar to pietiks pirkuma veikšanai);
  • iespējamie soda un kavējuma procenti;
  • aizdevēja reputācija.

Visi šie augstākminētie faktori ir būtiski gan tad, kad vēršaties pie jauna kredītdevēja, gan gadījumos kad izvēlaties noformēt kredītu pie jau zināma, uzticama aizdevēja, jo nosacījumi un procentu likmes var mainīties. Lai pasargātu sevi no nepatīkamiem pārsteigumiem, vēlams rūpīgi iepazīties ar līguma nosacījumiem un pirms izvēles veikšanas salīdzināt dažādu aizdevēju piedāvājumus, lai izvēlētos izdevīgāko un drošāko no tiem.

Kā salīdzināt patēriņa kredītus?

Tā kā patēriņa kredīti ir viens no populārākajiem aizdevuma veidiem, to piedāvā ļoti daudzi aizdevēji, kas būtiski sarežģī izvēles izdarīšanu, jo izdevīgākā piedāvājuma atrašana prasa laiku un resursus. Lai šo uzdevumu padarītu ērtāku, ir izveidoti dažādi aizdevumu salīdzināšanas portāli, kā Netcredit.lv, kur patēriņa kredītu salīdzinājums ir izveidots pārskatāmā tabulu veidā, ļaujot uzreiz atlasīt aizdevējus ar izdevīgākajām procentu likmēm, elastīgākajiem grafikiem un piemērotākajiem kredītu izsniegšanas nosacījumiem.

Pieņemot lēmumu, pie kura aizdevēja noformēt kredītu, ņemiet vērā gan savu, gan citu cilvēku pieredzi, jo, piemēram, var būt aizdevēji, kas piedāvā lieliskus risinājumus ātrajiem kredītiem, bet nav izdevīgākie patēriņa kredītu gadījumā. Tāpat ļoti būtiska ir procentu likme un ikmēneša maksājumu apjoms, it sevišķi, ja plānojat ņemt kredītu automašīnas iegādei, kas ir liels un vērtīgs pirkums un paredz ilgtermiņa saistības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti