Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pavasara tīrīšana: Ieteikumi, ko darīt ar liekajām mantām

Vai esat atklājis, ka Jums ir daudz lieku mantu un vēlaties veikt pavasara tīrīšanu? Vai rūpīgi un apzinīgi izšķirojāt mantu kaudzes, taču vēl joprojām to ir daudz un nezināt, ko ar tām darīt? Par laimi, ir neskaitāmi veidi, kā atrast jaunas mājas savām mantām – tas, kas nav vajadzīgs Jums, pavisam noteikti vajadzīgs kādam citam. Lūk, ieteikumi, ko darīt ar liekajām mantām:

Ziedojiet labdarībai

Viens no labākajiem ieteikumiem, ko darīt ar liekajām mantām, ir ziedot. Tādējādi paveiksiet divus labus darbus reizē – atbrīvosieties no sev liekā, taču tajā pat laikā iepriecināsiet kādu citu. Jāņem vērā, ka došana citiem sniedz priekšrocības arī Jums – tas var manāmi uzlabot Jūsu pašapziņu un garastāvokli.

Latvijā pastāv dažādi veidi un paņēmieni, kā ziedot. Savas liekās mantas varat nodot labdarības veikalā, krīzes centriem, patversmēm, labdarības organizācijām, baznīcām vai gluži vienkārši kādam, kuram uzskatāt, ka to vajadzētu vairāk kā Jums. Ņemiet vērā – labais atmaksājas divkārši!

Pārdodiet

Ja vēlaties atbrīvoties no liekā, taču tajā pat laikā no tā gūt sev labumu, pārdodiet lieko! Dodieties uz tirdziņiem, ievietojiet mantas tiešsaistē, izvietojiet sludinājumus vai rīkojiet pagalma izpārdošanu. Ņemiet vērā, ka pārdot var itin visu – rotaļlietas, grāmatas, apģērbu, aksesuārus, dekorus, tehniku, utt.

Lai arī pastāv vairāki naudas pelnīšanas veidi, visi no tiem lielā mērā pakļauti diviem faktoriem: tehniskais un vizuālais stāvoklis.  Ja kāds no šiem faktoriem ir ar manāmiem trūkumiem, neviens nevēlēsies no Jums iegādāties konkrēto mantu vai, citos gadījumos, izmantot Jūsu sniegto pakalpojumu.

Uzlabojiet vai mainiet lietošanas mērķi

Šajā gadījumā, ja vēlaties liekās mantas uzlabot vai mainīt to izmantošanas mērķi, jāsaprot, ka dažas lietas gluži vienkārši nav iespējams uzlabot un tās ir jāizmet. Apģērbs ar neizmazgājamiem traipiem, krūze bez osiņas, izsēdēta un saplēsta mēbele.. Tas viss vairs nav derīgs! 

Tomēr liekās mantas var mainīt, lai izmantotu tās citam mērķim. Piemēram, veco apģērbu var izmantot kā lupatas tīrīšanai.  Liekos dvieļus, šalles, segas un džemperus var izmantot, lai padarītu mājīgāku mājdzīvnieka būdu. Esiet kreatīvs, taču uzmanīgs –no liekā daudzos gadījumos tomēr vajadzētu atbrīvoties.  

Nododiet otrreizējai pārstrādei

Dažkārt liekās mantas ir pārāk bojāts, lai tās pārdotu, atdotu vai salabotu. Rīkojieties gudri – visu, ko iespējams, nododiet otrreizējai pārstrādei, nevis izmetiet kā standarta atkritumus. Piemēram, Jūs uzreiz varat nodot pārstrādei 100% kokvilnas apģērbu vai mantas no plastmasas. Tāpat ir daudz un dažādas lietas, kurām var noņemt atsevišķas detaļas, piemēram, nogriežot no apģērba elastāna detaļas un pārējo nododot pārstrādei.

Ne visi materiāli ir bioloģiski, taču jāsaprot, ka lielāko daļu no liekajām mantām pavisam noteikti  iespējams pārstrādāt, pēc tam izveidojot no tā jaunu produktu. Noskaidrojiet, vai Jums tuvumā atrodas kāda pārstrādes rūpnīca vai piemēroti atkritumu konteineri un izmantojiet iespēju, mazinot kaitējumu apkārtējai videi, taču tajā pat laikā gūstot labumu sev!

Mainiet pret citām mantām

Vēl viena iespēja, kā rīkoties ar liekajām mantām, ir rīkot apmaiņu. Tas ir lielisksveids, kā socializēties, aizstājot savu nevajadzīgo lietu ar jaunu un aizraujošu lietu, ko iespējams, esat meklējis un vēlējies jau sen. Viens no veidiem, kā to realizēt - izveidojiet grupu sociālajā tīklā Facebook un apvienojieties ar cilvēkiem, kas vēlētos piedalīties mantu apmaiņā. Rīkojiet kopīgas satikšanās, apkopojiet savas liekās mantas un veiciet darījumus! Ticiet – tas ir viens no labākajiem veidiem, kā iegūt savā īpašumā kaut ko unikālu.

Izmantojiet palīdzību

Pavasara tīrīšana ir lielisks iemesls, lai tiktos ar draugiem un ģimeni, taču tajā pat laikā ar viņu palīdzību atbrīvoties no liekām mantām. Uzaiciniet visus ciemos, ar lūgumu palīdzēt Jums. Protams, ja Jūsu budžets atļauj, varat nolīgt arī profesionāļus, kas Jums palīdzēs atbrīvoties no mantām, tomēr ar ģimenes un draugu palīdzību šo procesu varat padarīt jautru, vienkāršu un patīkamu.

Jūs pat varat padarīt pavasara tīrīšanu par izaicinājumu un savstarpēju sacensību. Izdomājiet interesantu apbalvojumu tam, kurš visātrāk spēs izdomāt un realizēt veidu, kā atbrīvoties no liekajām mantām. Iespējams izrādīsies, ka tas, kas lieks Jums, noder kādam no Jūsu ģimenes vai draugiem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti