Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Relaksācijas oāze tavā mājoklī jeb kā nopirkt īsto vannu?

Mmm…vannošanās… Daudziem viena no lieliskākajām dienas daļām ir brīdis, kad netraucēti varam atpūsties no ikdienas stresa, izmērcēties siltā un smaržīgā ūdenī, lai “uzlādētu baterijas” jaunai dienai. Protams, to, cik patīkama būs šī nodarbe, ietekmē īstās vannas izvēle. Piemēram, diez vai būs iespējams pilnībā izbaudīt vannošanās procesu mazā un šaurā vannā.

Uzsākot īstās vannas meklējumus, tev lieti noderēs mūsu izveidotais ceļvedis. Tajā atradīsi svarīgāko informāciju, kas jāzina par vannām, to veidiem, materiāliem utt.

Vannas pēc to pielietojuma veida

Domājot par to, kādu vannu izvēlēties, vispirms jāpievērš uzmanība tam, kādam mērķim to izmantosi.

  • Standarta vanna
    Šīs ir populārākās vannas, kuras būs piemērotas ikdienas lietošanai, lai nodrošinātu ērtu mazgāšanos. Tās parasti nav aprīkotas ar īpašām funkcijām, taču savu uzdevumu pilda labi. Klasiskās vannas parasti ir 120 līdz 190 cm garas, 70 līdz 90 cm platas un  38 līdz 47 cm augstas. Šī būs laba izvēle cilvēkiem, kuriem nav papildus prasību vai īpašu vēlmju. Lielākoties tās sastopamas taisnstūrveida formā, taču ir pieejamas arī apaļās un asimetriskās vannas. Šis veids ir iecienīts arī salīdzinoši zemās cenas dēļ.
  • Vanna relaksācijai
    Lai nodrošinātu īpaši patīkamas sajūtas, šīs vannas parasti ir dziļākas nekā standarta. Arī to platums un garums mēdz būt lielāks, lai, tajā atrodoties, mēs justos īpaši ērti. Šīs vannas parasti ir dārgākas nekā klasiskās. Tās var būt aprīkotas ar dažādām masāžas funkcijām, kas padara vannošanos par īpašu rituālu, mazinot spriedzi pēc garas darba dienas.

Vannas pēc to uzstādīšanas veida

Lai tu atrastu vannu, kas atbilst ne tikai tavām vēlmēm, bet arī telpai, kurā tā atradīsies, jāņem vērā arī, kāds ir konkrētā modeļa uzstādīšanas veids.

  • Iebūvētās vannas
    Parasti tās iebūvē starp trim sienām, bet ceturtā puse ir vaļā, lai vannai būtu iespējams ērti piekļūt. Līdz ar to nepieciešams domāt tikai par to, kā apdarināt vienu vannas malu. Iespējams iegādāties jau gatavus paneļus, kā arī var izmantot dekoratīvās flīzes, pielāgojot dizainu savām vēlmēm. Šādos gadījumos vannu arī ir vieglāk pārveidot par dušu, ierīkojot aizkariņus, vai arī iebūvējot vannas sienu.
  • Brīvi stāvošās vannas
    Ap tām parasti nav sienu. Ja ir vēlme, šīs vannas var tikt novietotas uz savām kājiņām, pielāgojot to dizainu telpai. Brīvi stāvoša vanna aizņem vairāk vietas, taču lielākās vannas istabās tas parasti nesagādā problēmas.
  • Stūra vannas
    Šīs vannas būs labs risinājums nelielai vannas istabai. Parasti divas no vannas malām atrodas pie sienas, bet trešā ir atvērta, tādēļ arī šajā gadījumā var izvēlēties, kā apstrādāt ārējo malu.

Svarīgi faktori, kas ietekmē vannas izvēli

Lai arī vannas izvēle pēc tās pielietošanas un uzstādīšanas veida ir nozīmīgs solis, ir vairāki papildus faktori, kurus jāpārdomā.

  • Dušas izmantošana
    Tas, ka dušas vietā esi izvēlējies vannu, liecina par to, ka tu dod priekšroku šim mazgāšanās veidam, taču tas nenozīmē, ka tu nevari tos abus apvienot. Lai arī tev patīk ilgi mērcēties vannā, ir gadījumi, kad jāsteidzas. Šādās situācijās lieti noder opcija, kad vannu var pārveidot par dušu. To iespējams izdarīt, piemēram, ierīkojot vannas sienu savukārt pie sienas iespējams piestiprināt dušas galvas turētāju. Ja tava vannas istaba pieļauj šādu iespēju, ieteicams to īstenot.
  • Izmērs
    Šis ir ļoti nozīmīgs faktors, kas noteiks to, cik ērti tu un citi mājokļa iemītnieki jutīsies, lietojot vannu. Ja vannas istabā ir ierobežota vieta, kur vannu novietot, variēt ar izmēru īpaši neizdosies, jo tas būs jāpielāgo esošajai platībai. Pirms veic pirkumu, noteikti izmēri, cik daudz vietas tev ir, jo diez vai tu priecāsies par pirkumu, ja, atvedot to mājās, konstatēsi, ka to nav iespējams ienest pa durvīm, vai arī vanna ir pārāk liela telpai, kurā tā jānovieto. Savukārt, ja vannas istabas platība tavu izvēli neietekmē, labāk izvēlēties lielāku modeli, kas nodrošinās nepieciešamo komfortu.
  • Cena
    Vienkārša, standarta vanna, kurai nav īpašu funkciju vai papildinājumu, un kas darināta no akrila maksā, sākot no aptuveni 130 eiro. Tāpēc, ja tavs mērķis ir iekļauties ļoti ierobežotā budžetā, šī būs piemērota izvēle. Savukārt, ja tev ir svarīgi ieguldīt naudu atbilstošas kvalitātes vannā, vari lūkoties uz akmens masas vannām, kuru cenas variē no aptuveni 400 līdz pat 1000 un vairāk eiro. Protams, ņem vērā, ka vannas cenu ietekmē ne tikai tās materiāls un izmērs, bet arī sānu paneļa esamība, masāžas funkcijas, rokturi, galvas balsti un citas papildus funkcijas un īpašības.
  • Materiāls
    Internetā iespējams atrast plašu informāciju par vannu materiāliem un to īpašībām. Populārākais un arī lētākais materiāls ir akrils, kas ir viegls, labi notur siltumu, kā arī kalpo salīdzinoši ilgi. Tērauda vannas ir izturīgākas, taču skaļākas un ūdens tajās atdziest ātrāk. Akmens masa ir smags un elegants materiāls, tāpēc no tā darināta vanna būs ļoti stabila un klusa, kā arī kalpos ilgi un būs izturīga pret triecieniem vai skrāpējumiem. Kvarils ir akrila un kvarca maisījums. Moderns materiāls, no kura gatavotās vannas arī ir vieglas un ērti uzstādāmas, tāpat kā akrila modeļi, taču šie ir krietni izturīgāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti