Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sagatavojies svētkiem! Kā izrotāt savu pagalmu ar āra lampiņu virtenēm

Tuvojoties īpašajam svētku laikam, šķiet, ka visa Latvija iemirdzas un kļūst par nedaudz gaišāku vietu. Un tomēr – ne visi baltos svētkos gaida ar patīkamu satraukumu. Ja īpašajā laikā kļūsti par Grinču, iespējams, ir jāmeklē veidi, kā radīt prieku pašam. Ziemassvētku virtenes ir lielisks palīgs noskaņas radīšanā. Atrodoties gaismiņu ieskāvumā ir grūti pretoties svētku šarmam. Turklāt iespaidīgu efektu iespējams panākt ar salīdzinoši vienkāršām darbībām.

Lūk, ieteikumi, ko ņemt vērā, izdaiļojot savu māju ar “DecoLight Pro” āra lampiņu virtenēm no Topsale.lv

Sāc ar mazumiņu

Ja pagaidām vēl esi iesācējs pagalma dekorēšanā, tad svarīgi ir nepārspīlēt. Sāc ar mazumiņu! Vispirms izgaismo tikai divus vai trīs priekšmetus, piemēram, kokus vai krūmus. Ap tiem pēcāk vari izvietot citas dekorācijas. Ar katru nākamo gadu izdaiļo arvien jaunus objektus.

Ievēro drošību

Izvēloties āra lampiņu virtenes, būtiski ir pievērst uzmanību to lietošanas noteikumiem. Mūsu gaismiņas ir aprīkotas ar aizsardzību pret lietu, vēju, aukstumu un karstumu, tomēr tās drīkst izmantot tikai temperatūrā no -50 °C līdz +35 °C. Daži cilvēki pieļauj kļūdu, lietojot iekštelpu virtenes ārtelpās. Iegādājoties “DecoLight Pro” šī problēma atkrīt, jo gaismiņas ir paredzētas izmantošanai ārā. Turklāt, LED spuldzītes nemēdz uzkarst. Pat ja viena no tām izdegs, pārējā virtene tik un tā būs ieslēgta.

Izpēti piedāvājumu

Kad runa ir par lampiņu virtenēm, ir jāizprot, ka ne visas gaismiņas ir piemērotas jebkādiem mērķiem. Ja vēlies izrotāt āra eglīti, tad ieteicams izmantot taisnas virtenes. Ja vēlies uzpucēt mājas fasādi, tad priekšroka jādod lāstekas tipa gaismiņām. Tikai veicot kārtīgu izpēti, varēsi atrast sev izdevīgāko un piemērotāko piedāvājumu.

Atbrīvojies no vecā

Kad esi nolēmis izrotāt savu māju, izvairies no vecmodīgām naglām, skavām, skrūvēm vai āķiem, ar ko piestiprināt gaismekļus. Elektriskā lente ir ērta un vienkārša alternatīva – tā neskandēs jumtam, turklāt tā ir arīdzan labs rīks elektrisko savienojumu aizsardzībai.

Rotā no apakšas

Protams, eglīte ir slavenākais Ziemassvētku svētku simbols. Lai gan ierasts tās izdaiļot iekštelpās, neaizmirsti arī par sava pagalma koku izrotāšanu. Atceries sākt no koka pamatnes. Pēc tam turpini, izvietojot gaismiņas spirālē. Ja tavā dārzā nav egļu, nesatraucies! Par skaistajām dekorācijām priecāsies arī jebkurš cits koks vai krūms.

Veic mērījumus

Lai zinātu, cik daudz LED virteņu būs nepieciešams izmantot, veic mērījumus apkārt savai mājai. Galu galā – nekas nevar būt sliktāk par gaismiņām, kuras nosedz vien trešdaļu no paredzētās teritorijas. Tāpat pievērs uzmanību tam, kur atrodas kontaktligzdas, lai vajadzību gadījumā izmantotu pagarinātājus.

Izveido plānu

Aplūko savu māju no ielas. Ideālajā gadījumā – nofotografē to. Pēc tam izlem, kurus elementus būtu vērts izrotāt. Kārtīgi izvērtē, kuras arhitektūras iezīmes vēlies izcelt. Piemēram, labs variants ir piestiprināt gaismiņas gar karnīzēm, durvīm vai stabiem. Tāpat apdomā, kādu apgaismojumu radīt celiņiem un atsevišķām figūrām, tostarp pagalma augiem.

Izvērtē, kur gaismiņas nepieciešamas

Ja garāmgājējiem ir redzama vien tavas eglītes priekšpuse, tad vari pietaupīt virtenes un rotāt tikai to. Protams, ja vēlies iepriecināt sevi un savu ģimeni, tad ietērpt gaismās vari visu koku, tomēr šis ir labs veids, kā izmantot mazāk virteņu.

Atrodi skaistumu neparedzamajā

Daļa Ziemassvētku burvības slēpjas tajā, ka skaistums ir atrodams ik uz stūra. Tomēr jāatzīst, ka daiļo ne vienmēr ir viegli pamanīt. Labais ir jārada pašam. Protams, eglītes un mājas izdekorēšana ir ierastāka prakse, tomēr lieliski izskatītos arī izgaismota sēta vai lievenis. Grūti sasniedzamās vietās vai arī tur, kur nevēlies izmantot elektrību, izmēģini ar baterijām darbināmas gaismiņas.

Tagad, kad esi uzzinājis svarīgāko par Ziemassvētku virtenēm, laiks pašam ķerties pie darba un izrotāt savu mājvietu! Galu galā – skaistums izglābs pasauli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti