Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sagatavojies vasaras saulei laicīgi: svarīgākais par sauļošanas krēmiem

Vasara ir brīnišķīgs laiks atpūtai svaigā gaisā pie jūras, vasarnīcās, pārgājienos – jebkur, kur vien var baudīt siltās saules vannas. Taču, līdz ar pastiprinātu uzturēšanos saulē, īpaši aktuāls kļūst jautājums par piemērotāko sauļošanās krēmu un citas sauļošanās kosmētikas izvēli, lai pasargātu sevi un savus ģimenes locekļus no saules staru kaitīgās ietekmes. Lai tev būtu vieglāk izvēlēties sauļošanās krēmu, kosmētikas interneta veikals Drogas apkopojis svarīgāko informāciju par šo vasarā tik nepieciešamo un neaizstājamo līdzekli, lai tu varētu baudītu sauli un atpūtu bez liekām raizēm.

Kas īsti ir SPF un kā izvēlēties piemērotāko aizsardzības faktoru?

Iegādei ir pieejami visdažādākie sauļošanās krēmi, taču svarīgi pievērst uzmanību ne tikai produkta cenai un ražotājam, bet arī saules aizsargfaktora līmenim (SPF), kā arī produkta sastāvam. Taču kāpēc SPF ir tik liela nozīme sauļošanās krēma izvēlē?

Sauļošanās krēmi ar SPF aizsargā ādu no UV stariem, kas izraisa ādas apdegumus, apsārtumu, dažādas ādas slimības un citas problēmas. SPF skaitlis norāda līdzekļa iedarbības ilgumu, proti, cik ilgi var uzturēties saulē un neapdegt. Piemēram, ja āda parasti apdeg saulē pēc 10 minūtēm, tad sauļošanās krēma ar SPF 15 uzklāšana ļauj uzturēties saulē bez apdeguma riska aptuveni 150 minūtes jeb 15 reizes ilgāk. Tas ir aptuvens aprēķins, ko ietekmē gan produkta lietotāja ādas tips, gan saules gaismas intensitāte un citi faktori. Sauļošanās krēmiem ir zemas (SPF 6–12), vidējas (SPF 15, 20, 25) un augstas (SPF 30, 40, 50 и 50+) aizsardzības līmenis.

Izvēloties aizsardzības faktoru, jāpievērš uzmanība savas ādas vajadzībām, piemēram, ļoti jutīgai ādai ieteicams izmantot sauļošanās krēmus ar SPF 30 – SPF 50. Mūsu klimatā var izmantot SPF 15 – SPF 30 (atbilstoši saules intensitātes pakāpei), taču sejas ādu, dekoltē zonu, bērnu ādu un ļoti gaišu ādu ir jāaizsargā ar SPF 50 sauļošanās krēmiem.

Kas ir saules aizsardzības filtri un kuram no tiem dot priekšroku?

Otrs kritērijs, kam pievērst uzmanību, izvēloties sauļošanās krēmu, ir to sastāvā esošie ķīmiskie vai fiziskie saules aizsardzības filtri. Taču kāda ir to atšķirība? Fiziskie filtri, saukti arī par minerālu vai dabīgajiem filtriem (cinka oksīds vai titāna dioksīds), atstaro un izkliedē UV starus. Šie filtri neiekļūst ādā, bet gan paliek uz ādas virsmas, veidojot aizsargkārtiņu, kas bloķē (atstaro) saules starus. Sauļošanās krēmi ar minerālu filtriem ir īpaši ieteicami bērniem un cilvēkiem ar jutīgu ādu.

Bieži vien sauļošanās krēmi ar fiziskajiem filtriem atstāj baltu kārtiņu, kas ne vienmēr rada patīkamas sajūtas, tāpēc daudzi pircēji izvēlas sauļošanās krēmus ar ķīmiskajiem filtriem. Šie filtri nepaliek uz ādas virsmas, bet gan iesūcas ādā, absorbējot UV starus. Mūsdienās ir pieejami sauļošanās krēmi, kas satur gan ķīmisko, gan fizisko filtru kombinācijas, kas uzlabo līdzekļa tekstūru un lietošanas pieredzi, kā arī samazina alerģisku reakciju iespējamību.

Kam vēl jābūt sauļošanās krēma sastāvā?

Sauļošanās krēmu sastāvā svarīga ir ne tikai fizisko vai ķīmisko filtru, bet arī dažādu ādu mitrinošu sastāvdaļu un antioksidantu, kā arī vitamīnu klātbūtne, kas kopj un atjauno ādu, uzlabojot tās aizsargbarjeru. Bieži šādi sauļošanās krēmi satur augu ekstraktus un eļļas, termālo ūdeni un citas sastāvdaļas, kas baro un rūpējas par ādu laikā, kad uzturies saulē.

Izvēloties sauļošanās krēmu, svarīgākais ir ņemt vērā savas ādas vajadzības, paredzamo laiku uzturoties saulē un, protams, ādas foto tipu – tas palīdzēs saprast, kādu SPF aizsardzības līmeni izvēlēties. Atceries, ka labākais sauļošanās krēms ir tāds krēms, kas ne tikai veiks savas funkcijas, bet arī sagādās tev patīkamu līdzekļa izmantošanas pieredzi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti