Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Septiņi padomi studentiem, kā ietaupīt naudu ikdienā

Studiju sākums daudzu dzīvēs iezīmē arī jaunas patstāvības augstumus. Neatkarīgi no tā, kas finansē mācības (valsts vai personīgie līdzekļi), studiju dzīve saistās ar zināmiem izdevumiem.

Piedāvājam septiņus padomus, kā studiju laikā ietaupīt naudu ikdienā!

Padoms #1: plāno savu budžetu

Pirmais solis, kā iemācīties taupīt naudu un tērēt to apdomīgi, ir personīgā budžeta plānošana. Atzīmē visus savus ienākumus un izdevumus, lai izprastu, cik naudas nepieciešams obligātajiem tēriņiem, un kurās pozīcijās tos var samazināt. Šādi uztrenēsi arī savu prasmi atšķirt vajadzības no vēlmēm. Neaizmirsti par neparedzamo izdevumu ierēķināšanu savā budžeta plānā!

Padoms #2: izmanto studentu atlaides

Studenta statuss daudzviet nodrošina dažādas priekšrocības un atlaides. Izpēti visus ISIC kartes un studenta apliecības piedāvājumus, apmeklē muzejus un mākslas galerijas, pasākumus un sporta zāles par samazinātu maksu, kā arī ieturi pusdienas kafejnīcās un ēstuvēs ar īpašu atlaidi. 

Atceries uzrādīt savu studenta ID karti pirms pirkuma veikšanas, lai pārdevējs var piemērot attiecīgo atlaidi. Šis ir lielisks veids, kā sakrāt naudu kādam lielākam pirkumam.

Padoms #3: iepērcies lietotu preču veikalos

Vēlies papildināt savu garderobi ar vienreizēji interesantām drēbēm, tajā pašā laikā ietaupot naudu? Iepērcies tā sauktajās humpalās jeb lietotu preču veikalos! Tas ir daudz draudzīgāk kā maciņam, tā arī videi, turklāt pēdējo gadu laikā iepirkšanās lietoto apģērbu veikalos ir kļuvusi par stila un personības izpausmes veidu, ne tikai naudas taupīšanas iespēju.

Padoms #4: uz veikalu dodies ar sarakstu

Kuram gan nav gadījies atgriezties mājās no veikala ar kaudzi našķiem un produktiem, no kuriem sarežģīti pagatavot kārtīgu maltīti, jo iepirkties devies izsalcis un bez saraksta? Lai izvairītos no šādām situācijām, pirms došanās uz veikalu kārtīgi paēd un izplāno savu nākamās nedēļas ēdienkarti. Šādi Tu ne tikai parūpēsies par visu nepieciešamo produktu iegādi, bet arī ietaupīsi laiku un naudu.

Padoms #5: gatavo mājās

Lai cik kārdinoši varētu šķist pasūtīt maltīti uz mājām katru reizi, kad Tevi māc slinkums un izsalkums, tas ir ātrs veids, kā lieki iztērēt naudu. Tas pats attiecas uz ēšanu ārpus mājām. Gatavot ēdienreizes mājās ir ne tikai labs veids, kā ietaupīt naudu, bet arī uzreiz parūpēties par nākamās dienas pusdienām.

Padoms #6: nepērc ūdeni pudelēs

Vienreizlietojamo plastmasas ūdens pudeļu iegāde ir ne tikai dabai kaitīgs paradums, bet arī izdevumi, no kuriem iespējams izvairīties. Investē praktiskā un stilīgā daudzreiz lietojamā ūdens pudelē un parūpējies gan par savu maciņu, gan ķermeni un vidi. Ūdens uzpildi vari veikt gan savas mācību iestādes telpās, gan arī citās publiskās vietās, tikai atceries pudeli regulāri izmazgāt!

Padoms #7: gatavo kafiju pats

Ja esi liels kafijas entuziasts, tad noteikti esi pamanījis, cik daudz naudas ikdienā nākas iztērēt šī dzēriena iegādē. Lielisks veids, kā ietaupīt naudu un uzlabot savas baristas prasmes, ir kafiju pagatavot mājās. Ja ierasti kafiju baudi ceļā, iegādājies stilīgu un ērtu termosu vai termokrūzi.

Ja Tevi interesē ne tikai iespēja naudu ietaupīt, bet arī palielināt savus ienākumus, ienāc Vizia.lv blogā, kur atradīsi noderīgu rakstu par tēmu Pašizglītība – sevis attīstīšana kā panākumu atslēga!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti