Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Skolotāju akadēmija ar pleca sajūtu Latvijas novados

Cienījamie laikraksta Diena lasītāji! Kopā ar kolēģiem un pašvaldību vadī- tājiem man ir tas gods Jūs iepazīstināt ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) darbu Latvijas reģionos. Mūsu ieskatā tas īpaši nozīmīgi laikā, kad pieaug centralizācijas tendencies un valsts novadus pamet bankas, slimnīcas, valsts iestādes.

RPIVA uzstādījums vienmēr bijis iet pretī savam studentam, nevis gaidīt, kad viņš atnāks. Pēc studentu skaita RPIVA ir trešā lielākā IZM finansētā augstskola Latvijā. Pārliecību par attīstības virziena pareizu izvēli apstiprina arī Starptautiski zinātnieciskā izvērtējuma rezultāts 2013. gadā – RPIVA ieguva augstāko novērtējumu augstskolu vidū valstī sociālo zinātņu jomā. Tomēr pats galvenais šī materiāla kontekstā – Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijai ir sazarotākais augstskolu filiāļu tīkls valstī. RPIVA izpratnē reģionālā attīstība nav tikai studiju process filiālēs, bet daudz plašāk – tā ir sadarbība ar vietējām pašvaldībām un citām institūcijām, sekmējot reģiona tautsaimniecības kopējo attīstību. Esam attīstījuši plašu pakalpojumu klāstu reģionu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai, ko nosacīti saucam "No 0 līdz 100".

Reģionos mūsu studiju programmas nepārklājas ar citu augstskolu piedāvājumiem, savukārt Vidzemē esam vienīgie, kas piedāvā pedagogu izglītību. Esam līderi pedagogu sagatavošanā Latvijā. Mūsu mācībspēkiem ir arī praktiskā darba pieredze – viņi ir skolu vadītāji, metodiķi, izglītības un zinātnes eksperti, mācību grāmatu un metodisko līdzekļu autori.

Jauno gadu RPIVA sagaida ar labi padarīta darba sajūtu, jo pēdējo gadu uzņemšanas rādītāji parāda pozitīvu dinamiku. Pēdējos divos gados uzņemto studentu skaits vidēji pārsniedz par 10% iepriekšējo gadu uzņemšanas rezultātus, un tas liecina, ka ne tikai augstskolas prestižs un popularitāte gadu no gada aug, bet aug arī pieprasījums pēc piedāvātajām studiju programmām gan Rīgā, gan reģionos visā Latvijā.

Rādītāju pozitīvās tendences ir likumsakarīgas. Tas ir RPIVA pēdējo gadu stratēģiskās plānošanas, darbā ieguldīto līdzekļu rezultāts, uzlabojot zinātniski tehnisko bāzi, ieguldot studiju programmu pilnveidošanā, mācību un zinātnisko spēku kvalifikācijas paaugstināšanā, akadēmijas infrastruktūras modernizācijā. Tomēr vislielākais prieks ir par katru atnākušo studentu. Vēl lielāks prieks var būt tikai par katru diplomu saņēmušo absolventu.

Visiem Dienas lasītājiem vēlu priecīgus Ziemassvētkus un jauniem izaicinājumiem piepildītu nākamo gadu! 

Ar cieņu, Dr. biol. Daina Voita,
RPIVA rektore
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti