Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Smart TV – ieguvumi un iespējas

Pastāv uzskats, ka, kopš tika izgudrots televizors, mūsu dzīvesveids kļuvis mazāk aktīvs, tomēr ir daudz pozitīvā, ko iegūstam skatoties televizoru. Paplašinās uztvere un izpratne, esam zinošāki par notiekošo un varam apskatīt pasauli neizejot no mājām.

 

Televizori, tāpat kā citas tehnoloģijas, attīstās, un, neskaitot dažādas tehnoloģijas displeju jomā, jaunākā tendence šobrīd ir Smart TV. Bet, kas ir Smart TV un kādas iespējas tie piedāvā?

Kas ir Smart TV?

Smart TV būtībā ir televizors, kurā ir iebūvēta operētājsistēma, kas ļauj piekļūt, vadīt un apskatīt internetā pieejamu mediju saturu. Nav nepieciešams pieslēgt papildus dekoderi vai ierīci, kas to nodrošina, piekļuve internetam ir integrēta Smart TV sistēmā.

Smart TV, tāpat kā citas ierīces var pieslēgt internetam izmantojot vadu vai bezvadu interneta savienojumu Wi-Fi. Atkarībā no tā, kāda zīmola Smart TV izvēlēsieties, tajā būs pieejamas dažādas aplikācijas, kas ļaus izmantot internetu, pieslēgties YouTube vai izmantot dažādus filmu, seriālu un TV kanālu straumēšanas pakalpojumus, piemēram, Netflix.

Ja salīdzinām operētājsistēmas, šobrīd vispopulārākie ir WebOS, Tizen un Android televizori. Android televizori darbojas izmantojot operētajsistēmu, ko izveidojusi Google, savukārt WebOS radījis uzņēmums LG, bet Tizen operētājsistēmu lielākoties izmanto Samsung televizori un citas Samsung viedierīces.

Visas trīs Smart TV operētājsistēmas piedāvā līdzīgus pakalpojumus, bet tām ir atšķirīgs dizains un pieejamas specifiskas aplikācijas, kas iespējams pilda līdzīgas funkcijas, bet tām ir dažādi nosaukumi.

Galvenie ieguvumi, izmantojot Smart TV

  1. Iespēja piekļūt plašam mediju saturam pēc individuāla pieprasījuma. Nav nepieciešams abonēt satelīta pakalpojumus vai pieslēgties TV antenai. Izmantojot interneta savienojumu un daudzās aplikācijas, piemēram, Netflix, Amazon Prime vai Disney+, iespējams skatīties, ko vēlies, kad vēlies.Smart TV ļauj Jums skatīties iemīļotās TV programmas un filmas, kad tas ir ērti tieši Jums. Atsevišķās straumēšanas vietnēs nepieciešams iegādāties ikmēneša abonementu, bet citās samaksa jāveic tikai par to, ko skatāties. Līdz ar to, ja esiet devies atvaļinājumā, nav nepieciešams maksāt par televīzijas pieslēgumu, kuru neskatāties, bet savam Netflix, Amazon Prime vai Disney+ pieslēgumam varēsiet piekļūt arī ārzemēs, piemēram, izmantojot datoru atvaļinājuma laikā.
  2. Smart TV kā multimediju centrs. Smart TV ļauj ne tikai skatīties video, filmas un televīzijas saturu, bet arī klausīties mūziku un spēlēt dažādas spēles. Ja Jums ir Smart TV, vairs nav nepieciešams iegādāties atsevišķu mūzikas atskaņotāju. Šāds televizors daļēji aizvietos arī datoru, jo vairums Smart TV piedāvā arī interneta pārlūkus, kas nozīmē, ka televizorā var atvērt jebkuru sev interesējošo mājaslapu.Izmantojot Smart TV, iespējams piekļūt arī dažādam mediju saturam, ko glabājat datorā vai mobilajā tālrunī. Atkarībā no konkrēta televizora zīmola un modeļa iespējams pielāgot televizoru, lejupielādējot jaunas aplikācijas.
  3. TV pults kļūst par pagātni. Lai arī iegādājoties Smart TV, vairums no tiem vēl aizvien līdzi nāks arī tālvadības pults, tā vairs nav nepieciešama. Lielākā daļa Smart TV savienojami ar viedierīcēm, kas ļauj izmantot, piemēram, mobilo telefonu par tālvadības pulti. Samsung un Android televizori, kuros tiek izmantota līdzīga operētājsistēma kā mobilajos telefonos, īpaši viegli savienojas ar Samsung un Android viedtālruņiem.Lai padarītu Smart TV lietošanu vēl ērtāku, tos papildus iespējams aprīkot arī ar aksesuāriem – tastatūru un datora peli. Daudzus Smart TV modeļus, izmantojot iebūvetu Google Assistant vai Alexa, iespējams vadīt arī ar balsi, kas nozīmē, ka pat ar aizņemtām rokām varēsiet pielāgot televizoru situācijai.
  4. Smart TV kā viedās mājas vadības centrs. Smart TV spēj ne tikai saņemt informāciju no dažādām viedierīcēm, bet to var izmantot arī, lai nosūtītu informāciju uz mobilo telefonu, datoru vai citām jūsu mājās pieejamām viedierīcēm.

Visi pazīstamākie televizoru ražotāji šobrīd piedāvā dažādus Smart TV modeļus. Ir pieejami dažādi ekrānu tipi, piemēram, OLED, AMOLED, QLED un citi, kas piedāvā televizorus 4K un 8K kvalitātē. Plašs dažādu ražotāju, piemēram, Philips, LG, Panasonic, Samsung un Sony televizoru piedāvājums atrodams interneta veikalā 220.lv. Apskatiet un izvēlieties savējo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti