Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Smaržu izvēle: Kā atrast sev piemērotāko aromātu?

Smaržu izvēle mēdz būt sarežģīts process - atrast aromātu, kas patiks vairākus gadus, atbildīs Jūsu personībai un dzīvesveidam, ir īsta veiksme. Turpinājumā ekspertu padomi, kas noderēs, ja vēlaties atrast sev piemērotāko aromātu.

 

Aplūkojot veikalu plauktus vai piedāvājumus internetā, vienīgā informācija, ko sākumā varat uzzināt ir tā, kā izskatās viena vai otra smaržu pudelīte. Tas, protams, neko daudz neizsaka. Arī izpalīdzīgo pārdevēju ieteikumi izvēli ne vienmēr padara vieglāku. Tomēr, neskatoties uz to, ikviens var atrast aromātu, kas viņam patīk un piestāv.

Veiciet nelielu pētījumu

Dažreiz labākā vieta, kur sākt jaunā aromāta meklējumus, ir tepat - rokas stiepiena attālumā. Padomājiet par savu līdzšinējo pieredzi - kādas smaržas Jums patīk? Ja smaržu pasaulē esat iesācējs, padomājiet par savu ikdienu un aromātiem, kas Jums patīk - īpaši attiecībā uz ķermeņa kopšanas produktiem. Kokosriekstu šampūns sporta klubā? Dušas želejas svaigais aromāts? Bet varbūt Jums īpaši patīk veļas mīkstinātājs ar citrusaugļu aromātu, kas drēbes padara ne vien patīkamas, bet jauki smaržojošas? Citiem patīk, kā smaržo tabaka, vēl kādam  tuvs šķiet kafijas uzmundrinošais aromāts. Tas viss var kalpot kā labs sākumpunkts ideālā aromāta meklējumos. Kad sākumpunkts ir atrasts, varat meklēt informāciju par smaržām, kas ietver šo konkrēto aromātu.

Noteikti jāpadomā arī par to, kādos apstākļos smaržas tiks lietotas. Piemēram, muskusa aromāts vairāk piemērots vakaram, nevis darbam birojā. Gaisīgi ziedu vai citrusaugļu aromāti darba videi piestāv vairāk, nekā pikantie aromāti. Jāņem vērā arī intensitāte - vai vēlaties, ka aromātu sajūt arī citi, vai arī tas domāts tikai Jums?

Izmēģiniet smaržu paraugus

Drošākais veids, kā nekļūdīties aromāta izvēlē, ir to izmēģināt. Izsmidziniet to pulsa vietā, kur Jūsu āda ir dabiski silta, piemēram, uz plaukstas vai elkoņa locītavas. Tur aromāts mazliet uzsils un parādīs savas īpašības.

Smaržas plašā izvēlē pieejamas arī internetā https://220.lv/lv/smarzas. Dažkārt tā ir iespēja iecienīto aromātu iegādāties ērtāk un izdevīgāk. Tomēr, lai būtu pārliecība, ka izvēlēts piemērotākais aromāts, vispirms būtu jādodas uz veikalu klātienē, lai pasmaržotu un izmēģinātu dažādas smaržas. Smaržas internetā sievietēm un vīriešiem ir lieliska izvēle, ja iepriekš jau ir atrasts iecienītais aromāts.

Atklājiet to, kas Jums patīk

Būtisks aspekts smaržu izvēlē ir to noturība. Piemēram, smaržūdens ir notūrīgāks par tualetes ūdeni, taču tas nav vienīgais kritērijs, kas nosaka aromāta noturību - nozīme ir arī smaržu sastāvam.

Aromāta sastāvā esošie dabīgie vai sintētiskie elementi ietekmē ne vien tā noturību, bet arī aromātu un to, kā tas mijiedarbojas ar Jūsu ādu un tās dabīgo aromātu. Tomēr tas nenozīmē, ka dabīgais vienmēr ir ilgtspējīgāks vai labāks. Īstas, dabiskas smaržas ir ļoti dārgas. Turklāt tām ir arī īsāks derīguma termiņš. Un, lai cik tas arī nebūtu dīvaini, dabiskie aromāti mēdz izraisīt vairāk alerģisku reakciju, nekā sintētiskie, tādēļ pirms pirkuma vienmēr veiciet ādas pārbaudi.

Atrast piemērotu aromātu var šķist izaicinoši, taču, ja zināt, ko un kur meklēt, pieredze būs patīkama. Daudz derīgas informācijas par dažādiem aromātiem un jaunākajām modes tendencēm atradīsiet arī dažādos interneta resursos.

Sieviešu un vīriešu smaržas (skatīt smaržas internetā vīriešiem) pieejamas plašā izvēlē, tādēļ katrs var izvēlēties savai gaumei piemērotāko risinājumu. Lai daudzveidīgajā piedāvājumā atrastu īsto aromātu, nāksies veikt nelielu izpēti un ievākt informāciju par dažādiem aromātiem, to tipu un noturību.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti