Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Soli pa solim: kā gudri izvēlēties bezvadu skaļruni un bezvadu austiņas

Bezvadu ierīces kļūst arvien populārākas, jo piedāvā kustību brīvību un piemērotas teju ikvienam dzīves gadījumam, gan atpūtai, gan fiziskām aktivitātēm. Tā kā strauji attīstās tehnoloģijas un tiek atklātas arvien jaunas inovācijas, tirgū parādās arvien jauni modeļi, un piemērotākās ierīces izvēle var sagādāt pamatīgas grūtības.

Plāno iegādāties bezvadu skaļruni un/vai bezvadu austiņas, taču nezini, kā no plašā klāsta izvēlēties piemērotāko? Mēs palīdzēsim - esam apkopojuši soli pa solim, kas jāņem vērā, izvēloties šīs ierīces!

Veids

Izvēloties skaļruni un bezvadu austiņas, sākumā tiek pievērsta funkcijām, taču pirmais, par ko vajadzētu aizdomāties, ir ierīces veids. Tas, kādu ierīci izvēlēties, galvenokārt atkarīgs no tās izmantošanas mērķa.

Pastāv trīs bezvadu austiņu veidi: ar galvas stīpu, ausī liekamas, ar aizauss stiprinājumiem. Austiņas ar galvas stīpu un ausī liekamas austiņas piemērotas lietošanai mājās, savukārt austiņas ar aizauss stiprinājumiem iecienītas sportistu vidū. Protams, jāņem vērā arī izvēlēto austiņu ērtums, jo dažādu cilvēku priekšstats par to var atšķirties.

Savukārt skaļruņiem ir divi veidi: pārnēsājami un nepārnēsājami. Tie pieejami daudz un dažādās formās un izmēros, taču tas ir gaumes jautājums. Ja skaļruni paredzēts lietot mājās, labākā izvēle ir nepārnēsājams apļa vai cilindra skaļrunis, kas nodrošina augstākas kvalitātes skaņu un labāku skaņas izplatību, savukārt, ja skaļruni paredzēts lietot ārpus mājas, labākā izvēle ir pārnēsājams kabatas izmēra skaļrunis.

Akumulatora darbības laiks

Kurš gan vēlas izbraukt ārpus mājas un tad saprast, ka bezvadu ierīce pavisam drīz izlādēsies un tuvumā to nav iespējams uzlādēt? Šī iemesla dēļ vajadzētu izvēlēties bezvadu skaļruni un austiņas ar pēc iespējas garāku akumulatora darbības laiku – jo vairāk, jo labāk! Tomēr atceries, ka, jo lielāks akumulators, jo ilgāk tas lādēsies, tādēļ vajadzētu dot priekšroku ierīcēm ar ātrās uzlādes funkciju.

Bezvadu austiņu darbības laiks pēc vienas uzlādes ir aptuveni 3 stundas, taču ir modeļi, kas spēj darboties 10h un ilgāk. Ja austiņas paredzētas ikdienas lietošanai, noteikti vajadzētu izvēlēties austiņas, kuru akumulatora darbības laiks ir vismaz 8-10 stundas. Ja austiņas paredzētas vien fiziskām aktivitātēm, varētu pietikt arī ar 2-3 stundām.

Turpretī bezvadu skaļruņu darbības laiks pēc vienas uzlādes ir aptuveni 5h, taču ir modeļi, kas spēj darboties 12h un ilgāk. Ja skaļrunis paredzēts lietošanai ārpus mājas, noteikti vajadzētu izvēlēties skaļruni, kura akumulatora darbības laiks ir vismaz 10h. Ja skaļrunis paredzēts vien lietošanai mājās, darbības laiks nav svarīgs, jo ierīci nepārtraukti var pieslēgt enerģijas avotam. Ir arī tādi skaļruņu modeļi, kas spēj uzlādēt viens otru, izveidojot savienojumu ar USB kabeli.

Skaņas kvalitāte

Domājot par skaņas kvalitāti, gan bezvadu austiņu, gan skaļruņa sakarā jāņem vērā trīs parametri: frekvenču diapazons, pretestība un jutīgums.

  • Diapazons (Herci). Daudzi uzkata, ka, jo augstāks frekvenču diapazons, jo augstāka skaņas kvalitāte, tomēr vienmēr der atcerēties, ka cilvēka auss uztver skaņu diapazonā no  20 līdz 20 000 Hz.
  • Pretestība (Omi). Bezvadu austiņām un skaļruņiem raksturīga 10-50 omu pretestība – kvalitatīvākā skaņa ir aptuveni pie 25-30 omiem.
  • Jutīgums (Decibeli). Ja bezvadu austiņas un skaļrunis tiks izmantots katru dienu, jutīgumam nevajadzētu būt augstākam par 100dB, pretējā gadījumā tiek pamatīgi ietekmēta dzirde. Kvalitatīvākā skaņa ir aptuveni pie 90dB.

Izvēlies uzticamu pārdevēju –  interneta veikalu Elkor.lv, kur pieejams plašs austiņu piedāvājums un arī bluetooth skaļruņi. Lai izdodas atrast kārtoto un baudīt mīļākās dziesmas fantastiskā kvalitātē!

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti