Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Standarta vai bezvadu austiņas – kuras izvēlēties?

Bezvadu austiņas vai klasiskie modeļi ar vadu – kuram variantam dot priekšroku? Diskusijas par to visā pasaulē joprojām nav beigušās, un, visticamāk, arī tik drīz nebeigsies. Jomas eksperti paredz, ka pasaules austiņu tirgus vērtība līdz 2024. gadam varētu sasniegt pat 15 miljardus dolāru. Tas nozīmē, ka nākotnē varētu parādīties aizvien jauni modeļi, kā rezultātā cīņa starp vadu un bezvadu austiņām kļūs vēl sīvāka.

Izvēlēties starp šiem abiem veidiem ir diezgan grūti. Taču palīdzēt var daži jautājumi, uz kuriem jāmēģina atbildēt pirms sāc aplūkot veikalu piedāvājumu. Interneta veikals 220.lv iesaka pievērst uzmanību šiem faktoriem:

  • Vai Tu meklē austiņas, kuras izmantot mūzikas atskaņošanai, sēžot pie datora vai, piemēram, esot darbā, vai arī Tu vēlies atrast tādu modeli, kas būtu piemērots, lai klausītos mūziku, atrodoties sporta zālē?
  • Vai Tev ir svarīga kustības brīvība un iespēja pārvietoties, nenēsājot līdzi skaņas avotu? 
  • Vai Tu meklē lētas austiņas, kas labi darbosies pāris gadus, vai arī meklē tādu modeli, kas kalpotu ilgi un kvalitatīvi?

Vadu un bezvadu austiņu modeļu priekšrocības un trūkumi

  • Skaņas kvalitāte. Bezvadu austiņas piedāvā ērto brīvroku funkciju, taču atkarībā no vides, kurā atrodies, kā arī distances starp Tevi un audio avotu, savienojums var būt nepastāvīgs, kā rezultātā arī skaņas kvalitāte ne vienmēr būs labākā. Taču, ja centīsies atrasties telefona vai datora tuvumā, šādai problēmai nevajadzētu būt. Austiņām ar vadu parasti nav savienojuma problēmu, kā arī ir iespējams iegādāties modeļus, kas nodrošina izcilu skaņas kvalitāti. 
  • Bluetooth iespējas. Liela daļa bezvadu austiņu izmanto 2.4 GHz Bluetooth savienojumu, taču mēdz gadīties, ka savienojamās ierīces nespēj vienmēr nodrošināt augstāko kvalitāti. Turklāt Bluetooth darbojas tajā pašā frekvencē, kurā daudzas citas Wi-Fi ierīces, tādēļ Tavs viedtālrunis un dators var ietekmēt labākās skaņas izbaudīšanu austiņās. Protams, izvēloties dārgāku austiņu modeli, par skaņas kvalitāti parasti nav jāuztraucas. 
  • Baterijas darbības laiks. Vairums austiņu ar vadu neprasa papildu enerģijas avotu, proti, atliek tās pieslēgt telefonam vai datoram, un tās darbosies bez pārtraukuma. Taču bezvadu austiņām vienmēr ir nepieciešams enerģijas avots, lai tās spētu pildīt savu funkciju. Tās var būt, vai nu AA un AAA baterijas, vai arī uzlādējama baterija. Uzlādi parasti iespējams veikt, pieslēdzot austiņas pie datora ar USB porta. Uzlāde lielākoties notiek aptuveni trīs stundas. Bluetooth austiņu baterijas darbības laiks parasti ir no 8 līdz 12 stundām, taču dārgākie modeļi piedāvā arī tādas baterijas, kas spēj darboties pat līdz 40 stundām bez uzlādes. 
  • Pārnēsājamība. Abus austiņu veidus var pārnēsāt, taču atšķiras komforts. Piemēram, ja vēlies klausīties mūziku, skrienot pa ceļu, bezvadu austiņas būs piemērotāka izvēle. Tev nevajadzēs uztraukties par vada esamību, kā arī austiņas stingri turēsies vietā. Taču, ja, Tu, piemēram, strādā radio studijā, prātīgāk iegādāties austiņas ar vadu, kas nodrošinās pastāvīgu savienojumu un kvalitāti. 
  • Savienojamība. Pirms pēc austiņas, pārliecinies, vai tās iespējams savienot ar ierīci, kuru vēlies izmantot, piemēram, viedtālruni, datoru, planšeti vai ko citu. Lielākā daļa austiņu, kurām ir vads, izmantot 3,5 mm vadu, kuru var pieslēgt audio ierīcei. Raugies, lai Tavai ierīcei būtu šāda pieslēgvieta, un, ja tādas nav, jāiegādājas atbilstošs adapteris. Savukārt bezvadu austiņas parasti pieslēdz ikvienai ierīcei, kurai ir Bluetooth. Vienīgais, par ko vajadzētu pārliecināties – vai ierīcē ir jaunākās versijas Bluetooth. 

To, kuru no austiņu veidiem izvēlēties, Tev jālemj, vadoties pēc iepriekš minētā, kā arī savām finansiālajām iespējām. Jāpiemin, ka interneta veikalā 220.lv pieejamas abu veidu austiņas, kas būs piemērotas cilvēkiem ar dažādām vēlmēm un budžetu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti