Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Svarīgākie jautājumi, uz kuriem jāatbild, meklējot piemērotu bērnu spilvenu

Gaidot jaunu ģimenes locekli, īpaši pirmo atvasi, sagatavošanās uzdevumu saraksts patiešām ir diezgan garš. Dažreiz pat 9 mēnešu gaidīšanas laika var šķist par maz! Tomēr pēc kāda laika un pietiekamas vecāku pieredzes daudzi vienkārši pasmejas, ka tas, par ko viņi tik ļoti uztraucās, patiesībā tas izrādījās pilnīgi lieki. Protams, ir daudz lietu, kas ir īpaši jāiegādājas, lai nodrošinātu jūsu mazulim pilnīgu komfortu.

Var gadīties, ka lieta, kas jums ir mājās, lai gan tai ir identiska funkcija, ņemot vērā bērna vecumu, nav piemērota. Spilveni - viens no šādiem piemēriem. Šajā rakstā aplūkosim jautājumus, kas ir svarīgi, lai atrastu kvalitatīvu spilvenu bērniem, kas garantēs ne tikai saldus sapņus, bet arī pilnvērtīgu atpūtu.       

Vai zīdainim ir nepieciešams spilvens?

Skatoties uz to mazo, mīļo cilvēciņu, ir dabiska vēlme parūpēties par visu, kas nepieciešams, lai nodrošinātu viņa pilnīgu labsajūtu. Varbūt tieši tagad internetā meklējat informāciju par to, kādi spilveni ir ieteicami zīdaiņiem? Vismaz pagaidām spilvena internetā meklēšanu savam mazākajam ģimenes loceklim varat atlikt. Saskaņā ar ekspertu ieteikumiem spilveni bērniem nav ieteicami līdz viena gada vecumam. Bērnam guļot uz parasta spilvena, zods var iespiesties krūtīs, izraisot elpošanas problēmas.

Spilvena vietā mazulim zem galvas var likt salocītu autiņu. Kad bērns ir nedaudz paaudzies, piemēroti ir ļoti plāni spilveni, tikai 2-3 cm augsti, stingri, bet ne pārāk cieti. Ideālā gadījumā tiem jābūt izgatavotiem no kokvilnas un vilnas maisījuma. Tāds spilvenu pildījums kā, piemēram, dabīgās dūnas vai spalvas var izraisīt alerģiskas reakcijas, tāpēc nav ieteicamas.

Kāds ir pareizais bērna spilvena augstums?

Apmēram divu gadu vecumu sasniegušam bērnam pleci jau ir pietiekami plati, lai droši gulētu uz bērnu spilvena. Pareiza augstuma spilvens ļauj ne tikai labāk atpūsties, bet arī garantē pareizu mugurkaula stāvokli guļot.

Kāds spilvens bērnam ir vajadzīgs, var ieteikt viņa mīļākā gulēšanas poza. Ja bērns lielāko daļu nakts pavada uz muguras, ieteicami 4-5 cm augsti bērnu spilveni. Vēlams izvēlēties vidēji cietu, jo, piemēram, guļot uz mīksta spilvena, tas iekrīt un kļūst grūtāk elpot.

Bērniem, kuriem patīk gulēt uz sāniem, lieliski piemērots vidēji stingrs, 5-6 cm augsts bērnu spilvens.

Ja divgadīgajam bērnam patīk gulēt uz vēdera, būs nepieciešams veikt daudz vairāk darba, nekā piemērotas bērnu segas un spilvena meklējumi. Bērns šajā vecumā, guļot uz vēdera, ne vienmēr spēj pagriezt galvu tā, lai elpošana nebūtu apgrūtināta. Tāpēc vecākiem vajadzētu mēģināt atradināt savu atvasi no šāda ieraduma.

Protams, bērniem, tāpat kā pieaugušajiem, ir individuāli ieradumi. Apstākļi, kas nodrošina ērtu miegu, nav izņēmums. Ja pamanāt, ka bērns miega laikā neapzināti bāž roku zem spilvena, nomainiet tās augstumu. Lai pārāk bieži nebūtu jāpērk jauns spilvens, lietderīgi ir iegādāties... augošu. Nē, tas nav kaut kāds mūsdienu izgudrojums, bet gan spilvens ar rāvējslēdzēju, kas ļauj regulēt pildījuma daudzumu (un līdz ar to arī spilvena augstumu) atkarībā no gulētāja individuālajām vajadzībām.

Kādu pildījumu izvēlēties bērnu spilveniem?

Dūnu spilveni dažkārt izklausās kā labākā izvēle, tomēr, izvēloties bērnu spilvenus, jāizskata arī citas alternatīvas. It īpaši, ja runa ir par bērniem, kuriem ir nosliece uz alerģijām. Bērnu spilveniem, kuru pildījums ir izgatavots no bambusa šķiedras, ir raksturīga efektīva gaisa cirkulācija un, pateicoties dabiskajai antibakteriālajai iedarbībai, tie novērš baktēriju un sēnīšu parādīšanos.

Lielisks variants ir spilveni, kas pildīti ar dobām poliestera šķiedras bumbiņām, kas ļauj gaisam brīvi pārvietoties spilvena iekšpusē un nodrošina ērtu miegu.

„Nostra" interneta veikalā atradīsiet spilvenus, segas, spilvendrānas un citus guļamistabas tekstila izstrādājumus, kas garantēs lielisku atpūtu Jums un Jūsu mazajiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti