Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tālmācība – kādas ir tās priekšrocības?

Mūsdienās izglītību iegūt var dažādos veidos. Un, pateicoties, tehnoloģiju attīstībai, arvien populārāka kļūst arī tālmācība. Viena no būtiskākajām priekšrocībām, ko sniedz mācības tālmācībā, ir pieejamība – mācīties var no jebkuras vietas pasaulē, izmantojot internetu un datoru. Tas savukārt sniedz iespēju līdzsvarot mācības ar hobijiem, darbu un citām dzīves jomām. Taču tas nav viss – tālmācības procesam ir vēl arī citas priekšrocības. Kādas? Par to turpinājumā.

Iespēja mācīties sev ērtā laikā un tempā

Izvēloties tālmācību, nav noteiktos laikos jābūt noteiktā vietā – tas nozīmē, ka mācīties var sev ērtā laikā – no rīta, dažādas stundas dienā, vakaros vai brīvdienās. Šādā veidā mācību procesu vienkāršāk iekļaut savā dzīves ritmā un sabalansēt ar citām aktivitātēm.

Būtiski ir arī tas, ka izvēloties tālmācību, mācību procesu iespējams pielāgot savam individuālajam tempam. Piemēram, tēmām, kas šķiet sarežģītākas, var veltīt vairāk laika. Savukārt tām, kas ir vienkāršāk saprotamas, var pievērst mazāk uzmanības. Tas ļauj izvairīties no situācijas, kad jāpielāgojas pasniedzēju noteiktajam tempam un tā dēļ rodas grūtības pilnvērtīgi apgūt mācību vielu.

Iespēja ietaupīt laiku

Dažkārt izvēlētā mācību iestāde neatrodas tuvumā dzīvesvietai, tādēļ paiet laiks, kamēr nokļūst uz un no klātienes nodarbībām. Mācoties tālmācībā, var ietaupīt laiku, jo var mācīties mājās vai jebkur citur, kur vien atrodies.

Iespēja iegūt izglītību īsākā laika posmā

Vēl viena priekšrocība – tālmācība dod iespēju diplomu vai atestātu iegūt īsākā laika posmā. Dažādas izglītības iestādes dod iespēju iegūt jaunu profesiju vai apgūt profesionālās pilnveides programmu vien dažu mēnešu laikā. Savukārt, ja mācīties gribētājs vēlas saņemt atestātu par pamatizglītību vai vidējo izglītību, tālmācības vidusskolas nereti sniedz iespēju izveidot savu individuālo mācību plānu un viena mācību gada laikā pabeigt divas klases.

Rīgas 1. Tālmācības vidusskola – mūsdienīga izglītība ikvienam

Tālmācībā iespējams iegūt ne vien profesionālo, bet arī pamatizglītību un vidējo izglītību. Nereti šādu mācību formu izvēlas cilvēki, kuriem ir darbs un ģimene – tālmācība dod iespēju to visu daudz veiksmīgāk apvienot.

Nereti tālmācību savām atvasēm izvēlas ģimenes, kas dzīvo citā valstī, bet savam bērnam vēlas nodrošināt izglītību dzimtajā valodā. Tāpat šī izglītības forma piemērota tiem, kuri profesionālā līmenī aizraujas ar sportu, mūziku vai citām nodarbēm un laika trūkuma dēļ nevar regulāri apmeklēt skolu klātienē. Pateicoties šai mācību formai, nav vajadzīgs atteikties no svarīgā – izglītības ieguves, karjeras veidošanas vai profesionālās darbības, jo to visu veiksmīgi var apvienot.

Viena no skolām, kas piedāvā mūsdienīgu un kvalitatīvu izglītību tālmācībā, ir Rīgas 1. Tālmācības vidusskola. Skolas galvenais darbības virziens ir vispārējās izglītības programmu īstenošana, nodrošinot to apguvi vienā no neklātienes formas veidiem – tālmācībā.

Skola īsteno:

  • Pamatizglītības otrā posma programmu (7-9 klase);
  • Vispārizglītojošās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programmu;
  • Vispārizglītojošās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virziena programmu;
  • Vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmu

Mācību procesā tiek izmantoti īpaši strukturēti mācību materiāli un video lekcijas, kā arī dažādi tehniskie un elektroniskie saziņas līdzekļi. Tiek nodrošināts individuāls mācīšanās temps un īpaši organizēts izglītības sasniegumu novērtējums. Skolā strādā profesionāli, ieinteresēti pasniedzēji, kas vienmēr sniegs nepieciešamo atbalstu, lai ikviens varētu mācīties ar prieku un gūt panākumus.

Tālmācība – mūsdienu prasībām atbilstoša mācību forma, kas kvalitatīvas izglītības ieguvi ļauj apvienot ar citiem svarīgiem dzīves aspektiem. Esi ieinteresēts? Ienāc www.r1tv.lv un uzzini vairāk!


 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti