Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Telefoni jāuzlādē bieži un nelielās porcijās

Ik dienu mēs uzlādējam vairākas ierīces, bet vai mēs to darām pareizi? Cik ilgi un cik daudz telefoni ir jāuzlādē, lai akumulators ne tikai ilgi kalpotu, bet arī saglabātu savu kapacitāti? Pareiza viedtālruņu uzlāde joprojām ir viena no aktuālākajām tēmām pat mūsdienu IT telpā, tāpēc apskatīsim galvenos punktus, kas palīdzēs pagarināt ierīces akumulatora darbības laiku.

Uzlādēšanai vislabāk ir izmantot komplektācijā iekļautos piederumus. Tas ir ne tikai barošanas adapteris, bet arī uzlādes kabelis. Izmantojot neoriģinālos lādētājus, lādēšana var būt lēnāka vai ātrāka, nekā vajadzētu, vai ierīce vispār netiek uzlādēta, bet sliktākā gadījumā nepareizo lādētāju izmantošanas rezultātā var tikt sabojāta ierīce vai akumulators.

Lielāka daļa lietotāju uzlādē savu ierīci, kad paliek mazāk kā 10%, un atstāj to lādēties uz visu nakti vai līdz 100% uzlādei. Bet tas nav pareizākais veids, jo pamatā telefoni ir aprīkoti ar litija-jonu akumulatoriem, un šāda veida uzlāde akumulatoram tikai kaitē. Turklāt pamatīga izlāde līdz 0% un dažreiz pat mēģinājumi ieslēgt viedierīci ar izlādētu akumulatoru noved pie akumulatora nodiluma un novecošanas. Labāk uzlādējiet ierīci laiku pa laikam, lai uzlādes līmenis būtu 30 – 80% robežās.

Pastāv mīts, kuram daudzi vēl tic, ka ātra vai bezvadu uzlāde ievērojami bojā akumulatoru. Tomēr galvenais noteikums, izmantojot ātras vai bezvadu uzlādes funkciju, ir oriģināla lādētāja izmantošana ar atbilstošu jaudu, kas nepieciešama šāda veida uzlādei. Uzmanība jāpievērš arī lādētājā izmantotai ātrās uzlādes tehnoloģijai – vēlams izmantot ar viedtālruni saderīgu.

Vislielāko kaitējumu akumulatoram rada karstums, precīzāk sakot, akumulatora pārkaršana. Telefoni, protams, turpinās darboties visos apstākļos, galu galā mēs taču izmantojam tos pat Sahārā, kur ēnā temperatūra bieži vien pārsniedz +40 grādus. Tomēr karstums viennozīmīgi saīsina akumulatora darbības ilgumu un pasliktina telefona darbību. Tāpēc labāk neatstāt telefonu automašīnā, it īpaši uz priekšēja paneļa, nenovietot to uz radiatora un sargāt no tiešiem saules stariem.

Lietotāju paradumi nemainās ātri, taču mainās, tāpēc, lai telefoni kalpotu ilgi, svarīgi atcerēties dažus pamatnoteikumus:

1. Kontrolējiet temperatūru – sargājiet ierīci no siltuma avotiem un tiešiem saules stariem, lai pagarinātu tās kalpošanas laiku.

2. Nepieļaujiet dziļu izlādi – bieža uzlāde nelielās porcijās ir drošāka, bet pilnīga akumulatora izlāde ir kaitīga ierīcei, optimālais uzlādes līmenis ir no 30% līdz 80%.

3. Izmantojiet tikai oriģinālos lādētājus un ņemiet vērā, kādu ātras uzlādes tehnoloģiju atbalsta jūsu viedtālrunis (Qualcomm Quick Charge, Pump Express, VOOC, Super mCharge u.c).

4. Atvienojiet ierīci no kontaktligzdas, kad tā jau ir uzlādēta – kontaktligzdā iesprausti telefoni var kļūt par ugunsgrēka cēloni.

Tie ir daži padomi, kā viedtālruņa akumulatoram palīdzēt darboties ilgāk, bet ja ir pienācis laiks mainīt jūsu esošo ierīci uz jaudīgāku, izvēlēties piemērotāku ērti un vienkārši var interneta veikalā Rdveikals.lv, kur piedāvājumā ir vairāk nekā 700 mobilie telefoni, kā arī noderīgi aksesuāri – bezvadu uzlādēšanas ierīces, lādētāji un adapteri, kā arī datu un uzlādes vadi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti