Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tik daudz ūdens sildītāju veidu – kurš labāks?

Gan privātmājās, gan arī dzīvokļos var rasties vajadzība pašiem nodrošināt karstā ūdens apgādi. Šādos gadījumos ērtākais risinājums ir ūdens sildītāja iegāde un uzstādīšana. Šajā rakstā esam apkopojuši svarīgāko, kas jāzina, lai izvēlētos tieši to sildītāja veidu, kas piemērots Tavām vajadzībām un iespējām.


Kas jāzina, pirms iegādājies ūdens sildītāju?

Pirmā lieta, kas jāpārdomā, ir cilvēku skaits, kas ikdienā ūdens sildītāju izmantos, kā arī siltā ūdens lietošanas mērķi. Piemēram, ja silto ūdeni izmantos vasaras mājā, lai nomazgātu traukus un rokas, pilnībā pietiek ar ūdens sildītāju apjomā līdz 30 litriem. Savukārt, ja tiek plānots izmantot dušu, boilera tilpumam vai caurteces sildītāja jaudai jābūt lielākai. Jārēķinās ar to, ka vidēji cilvēks dienas laikā patērē ap 30 litriem ūdens, tādēļ, izmantojot šo lielumu, var noteikt aptuveno sildītāja tilpumu atbilstoši mājokļa iemītnieku skaitam.

Ja Tev nepieciešams ūdens sildītājs, padomā, vai visās telpās vēlies izmantot viena tipa ierīci. Galvenās zonas, kur tiek izmantots karstais ūdens, ir vannas istaba un virtuve. Lai padarītu ūdens sildīšanu daudzpusīgāku un nodrošinātos ar rezerves variantu gadījumā, ja otram kas notiek, virtuvē vari izmantot caurplūdes ūdens sildītāju, savukārt vannas istabā ierīkot ekonomisku un efektīvu boileru. 

Vēl viena lieta, ko vajadzētu noskaidrot, pirms izvēlies ūdens sildītāju, ir tā atrašanās vieta. Šeit vērā jāņem gan ūdens apgādes sistēmas izvietojums, gan arī telpu platība un sildītāja lietošanas ērtums. Telpās, kurās ir ļoti maz vietas, prātīgāk izvēlēties nelielu caurteces ūdens sildītāju savukārt, ja platība atļauj, vari izvēlēties horizontālu vai vertikālu boileru.

Ūdens sildītāju veidi

  • Elektriskais ūdens sildītājs. Šajos boileros ūdens tiek uzkrāts un uzsildīts līdz noteiktai temperatūrai, bet pēc tam izslēdzas. Kad temperatūra pazeminās, ūdens atkal tiek uzsildīts. Modernākie boileri aprīkoti ar smart funkciju, kas analizē ūdens lietošanas paradumus, attiecīgi izveidojot grafiku, pēc kura ūdens tiek uzsildīts. Tādējādi tiek samazināti izdevumi par elektrību un atvieglota mājokļa iemītnieku ikdiena. 

Izvēloties šāda tipa boileru, jāņem vērā, ka tā apjoms un jauda proporcionāli palielinās arī elektrības patēriņu. Mūsdienās iespējams iegādāties gan horizontāli, gan vertikāli stiprināmus elektriskos ūdens sildītājus.

  • Malkas ūdens sildītājs. Kā jau tā nosaukums norāda, ūdens tiek sildīts, izmantojot malkas kurināšanas rezultātā iegūto karstumu. Kad boilera tvertnē ir iepildīts ūdens, tas tiek uzsildīts līdz noteiktam līmenim. Kad ūdens līmenis sāk kristies, boilerā sāk ieplūst aukstais ūdens, un atkal sākas sildīšanas process. Ar šādu ūdens sildītāju pietiek gan dušas izmantošanai, gan trauku mazgāšanai.
  • Kombinētais ūdens sildītājs. Šie boileri īpaši noderēs daudzdzīvokļu namu dzīvokļos un citur, kur ziemas laikā karsto ūdeni nodrošina centrālā apkure, bet vasarā par ūdens sildīšanu jārūpējas pašiem. Pateicoties sildītāja uzbūvei, to var darbināt divos veidos – vasarā to var lietot, kā klasisko elektrisko boileru savukārt ziemā karsto ūdeni nodrošinās centrālā apkure, un sasildītais ūdens plūst cauri boilera sistēmai.
  • Caurteces ūdens sildītājs. Šī tipa modeļi labi derēs vietām, kur netiek patērēts liels ūdens daudzums, piemēram, vasarnīcās. Ūdens sildīšana notiek tikai tajā brīdī, kad krāns ir atvērts. Uzstādīšanas laikā vēlams caurplūdes sistēmu papildināt ar ūdens filtru.
  • Krāna tipa ūdens sildītājs. Pēc principa to var pieskaitīt pie caurplūdes ūdens sildītājiem. Krāna iekšpusē ir sildelements, kas ar elektrību uzsilda ūdeni, pirms tas nonāk ārpus krāna. Arī šis variants derēs gadījumos, kad nav nepieciešams liels siltā ūdens apjoms. Šīs ierīces uzsilda ūdeni ļoti ātri.

Meklē, kur iegādāties ūdens sildītāju savam mājoklim? Ielūkojies plašajā interneta veikala 220.lv piedāvājumā jau šodien!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti