Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

TOP 6: ziemas riepu modeļi 2020./2021. gada sezonai

Gan vasaras, gan ziemas riepu izvēle ir atbildīgs uzdevums, jo riepas ir vienīgā automašīnas daļa, kas nodrošina saķeri ar ceļa segumu. Šogad mūs jau pārsteidzis pirmais sniegs un salnas, tāpēc pienācis pēdējais laiks iegādāties jaunas riepas ziemas sezonai. Lasi un noskaidro, kādus ziemas riepu modeļus šajā gadā iesaka izmantot eksperti!

Michelin X-Ice SNOW (Premium klase)

Foto: Riepas.lv

Šīs Premium klases ziemas riepas izvēlas paši prasīgākie autovadītāji. Tās spēj nodrošināt ātrāku apstāšanos un saķeri uz piesniguša un apledojuša ceļa, pateicoties divu veidu 3D lamelēm, savukārt V veida protektors rūpējas par akvaplanēšanas novēršanu un ūdens novadīšanu. Turklāt 2019. un 2020. gadā veiktā testā tika noskaidrots, ka šis riepu modelis mēdz kalpot līdz pat vienai sezonai ilgāk, salīdzinot ar konkurentu ziemas riepām (Bridgestone Blizzak WS-90, Continental Viking Contact 7, Nokian Hakkappeliitta R3, Goodyear UltraGrip Ice 2, Pirelli Ice Zero FR).

Goodyear UltraGrip 9 (Premium klase)

Foto: Riepas1.lv

Goodyear Ultra Grip 9 riepas ieņēmušas augstas vietas un atzinīgus vārdus daudzos prestižos riepu testos. Goodyear 3D BIS Technology nodrošina īsāku bremzēšanas ceļu un labāku vadāmību sniegā, bet hidrodinamiskās rievas uzlabo veiktspēju, braucot pa slapju sniegu, kā arī palīdz izvadīt zem riepām nonākušo ūdeni. Savukārt, lai auto vadītājs varētu ērtāk noteikt, kad nepieciešamas jaunas riepas, Goodyear UltraGrip 9 ir optimizēts protektora nodiluma indikators.

 

Dunlop SP Winter Sport 5 (Premium klase)

Foto: Riepas1.lv

Šis riepu modelis izgatavots, domājot par to, lai tās spētu nodrošināt saķeri uz ļoti slapjiem ceļiem. To nodrošina novatoriskās slīpās centrālās rievas un dziļākas protektora rievas, kas ļauj uztvert un novadīt vairāk ūdens un slapju sniegu. Par saķeri uz sniegota un apledojuša ceļa rūpējas daudzie protektora bloki, V veida gropes, virzienveida protektora konstrukcija un daudzlameļu sistēma, bet optimāla riepas svara sadale ļauj samazināt degvielas patēriņu.

 

Hankook Winter i*Pike RS2 (Biznesa klase)

Foto: Riepas1.lv

Atšķirībā no iepriekš nosauktajiem riepu modeļiem, šīs ziemas riepas ir aprīkotas ar radzēm, lai saķere ar ceļa segumu būtu laba arī īpaši izaicinošos apstākļos (uz stipri piesnigušiem un apledojušiem ceļiem). Tāpat šīm riepām ir zig-zag formas rievas labākai saķerei dziļā sniegā, plati centrālie bloki vilktspējai, “Snow Slit” dizains papildus vilcei uz apledojušiem ceļiem, kā arī spirālveida izvirzījumi, kas palīdz novadīt slapjo sniegu un ūdeni.

 

Goodride SW608 (Budžeta klase)

Foto: Riepas1.lv

Ja tiek meklētas jaunas riepas ziemai, kas izceļas ar ļoti patīkamu cenas un kvalitātes attiecību, šis modelis būs pareizā izvēle. V tipa protektorā iestrādātā drenāžas rieva palīdz novadīt sniegu un ūdeni, bet uzlabotais lameļu dizains rūpējas par vilkmi un saķeri.

 

Sailun Ice Blazer Alpine+ (Budžeta klase)

Foto: Riepas1.lv

Neliela cena, taču ļoti laba veiktspēja – tā vienā teikumā iespējams raksturot Sailun Ice Blazer Alpine+ ziemas riepas, kurām piešķirts arī prestižais Vācijas TÜV SÜD sertifikāts. To ražošanā izmantotā “Silica” tehnoloģija samazina rites pretestību un līdz ar to – arī degvielas izmaksas, taču tajā pašā laikā uzlabo saķeri. Lai riepas ilgāk kalpotu un būtu klusākas, optimāli izvietotas protektora bloku rindas, bet V tipa virzienveida protektora raksts rūpējas par drošību un komfortu.

Arī tavam auto nepieciešamas jaunas riepas? Tādā gadījumā ienāc Riepas1.lv un, izmantojot īpaši ērto meklēšanas filtru, atrodi piemērotākās pāris minūšu laikā, turklāt – par izdevīgām cenām un ar bezmaksas piegādi visā Latvijā 1-2 darba dienu laikā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti