Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vai 4k televizors var kalpot kā liels monitors Tavam portatīvajam datoram?

Pirms vairākiem desmitiem gadu mums nebija datoru monitoru – bija tikai televizori, taču tad notika HD revolūcija. Pateicoties straujajai tehnoloģiju attīstībai, mums pieejami lieli 4K Ultra HD televizori ar vairākiem HDMI 2.0 savienojumiem. Šādi televizori mēdz maksāt mazāk nekā kvalitatīvs datora monitors, tādēļ tie arvien biežāk tiek izmantoti kā liels monitors portatīvajam datoram.

Vai 4k televizors patiesi var kalpot kā liels monitors portatīvajam datoram? Atbilde ir pavisam vienkārša – jā, var! Tomēr te rodas cits jautājums, vai Tu to tiešām vēlies? Esam apkopojuši svarīgāko, kas jāņem vērā un jāapdomā, ja plāno 4k televizoru izmantot kā lielu monitoru portatīvajam datoram.

Ievades aizture

Ievades aizture jeb ievades latentums ir laiks starp elektriskā signāla nosūtīšanu un tam sekojošās darbības iestāšanos. Liela daļa 4k televizoru veic apjomīgu signāla apstrādi, līdz ar to var rasties 50 ms vai pat 100 ms aizkave, pirms signāls parādās ekrānā. Ja plāno skatīties video saturu, tas neko nemainīs, taču, ja plāno spēlēt datorspēles, tas var sagādāt problēmas.

Labā ziņa ir tā, ka jaunākie TV modeļi šajā ziņā ir daudz labāki par tiem, kas parādījās tirgū pirms 2-3 gadiem, un daži 4k televizori piedāvā 'spēles režīmu', kas atspējo video apstrādi. Ja vēlies 4k televizoru izmantot kā lielu monitoru portatīvajam datoram, noteikti pievērs uzmanību, lai tam ir pēc iespējas mazāka ievades aizture un dažādi režīmi!

Pārskenēšana un signāla atbalsts

Vēl divas lietas, kas jāpārbauda, ir pārskenēšana un signāla atbalsts. Daži televizori joprojām veic mērenu pārskenēšanu, kur tiek atmesti aptuveni pieci procenti signāla. Pārbaudi, vai to var deaktivizēt izvēlnē, vai vari izmantot AMD vai NVIDIA vadības paneli, lai noregulētu pārskenēšanu.

RGB signālu vietā daudzi televizori izmanto Y 'CbCr, un, ja televizors atbalsta tikai 4: 2: 2 vai vēl sliktākā gadījumā 4: 2: 0 hroma apakšparaugu, attēla kvalitāte ir ļoti zema. Lai skatītos video, šī kvalitāte ir apmierinoša, tomēr jārēķinās, ka teksts var būt viļņains, tekstā var būt redzami izteikti pikseļi. Ja vēlies 4k televizoru izmantot kā lielu monitoru portatīvajam datoram, izvēlies televizoru, kas atbalsta 4: 4 hroma apakšparaugu.

Izvietojums

Svarīgas ir ne tikai televizora specifikācijas, bet arī tas, kā Tu plāno to izmantot – kur tas tikts novietots un no kāda attāluma tas tiks lietots. Ja paredzēts sēdēt tuvu displejam, ieteicamais televizora lielums ir 32 collas līdz 45 collas, un tādā gadījumā neizvēlies 1080 p, jo pikseļi var būt ļoti lieli.

Ja paredzēts sēdēt tālu no displeja, televizors var būt arī 55 collas un vairāk, un tādā gadījumā vari izvēlēties augstāko iespējamo izšķirtspēju. Ņem vērā, ka, atšķirībā no datora monitora, televizora augstumu nevar regulēt, tādēļ ieteicams iegādāties regulējamu kronšteinu.

Atceries, ka ievadei nepieciešama tastatūras un pele, un tās lietot būs neērti, ja izvēlēsies lielu 4k televizoru, jo nāksies sēdēt tālu no displeja. Šī iemesla dēļ 4k televizors kā datora ekrāns lielākoties tiek izmantots datorspēlēm, jo tam iespējams pieslēgt kontrolierus. Ja datoru plānots izmantot ikdienas darbībām, jāaplūko jau ierastie monitori.

Tagad, kad zini svarīgāko, kas jāņem vērā, vari izlemt, vai 4k televizors kā liels portatīvā datora monitors ir pareizā izvēle. Viennozīmīgas atbildes nav, tādēļ pārliecinies pats! Portatīvie datori un 4k televizori plašā izvēlē pieejami interneta veikalā Elkor.lv – ienāc, apskati dažādu ierīču specifikācijas un izlem, kura no tām ir piemērotākā Tavām vēlmēm un vajadzībām. Veiksmīgu iepirkšanos!

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti