Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vai joga var palīdzēt risināt krākšanas problēmas?

Atsaucoties uz vikipediju, joga ir fizisku, mentālu un garīgu vingrinājumu vai disciplīnu kopums, kuru aizsākumi meklējami senajā Indijā.
Daudzi cilvēki jogu redz kā aktivitāti, kas veicina labsajūtu, dziedināšanu un meditāciju… lai gan, ja vēlamies būt līdz galam godīgi, jāsaka, ka šai praksei piemīt daudz kas vairāk nekā tas, ko varam apskatīt šajā vienā rakstā.
Neskaitāmi daudz cilvēku visapkārt pasaulei praktizē jogu daudz un dažādu iemeslu dēļ.
Bet, vai tas tiešām ir iespējams, ka joga var palīdzēt cīnīties ar krākšanu?

Pamati: vai joga patiesi var palīdzēt cīnīties pret krākšanu?

Tātad, ir daudz cilvēku, kuri jogu redz kā meditatīvu vingrinājumu un neko vairāk. Bet ir arī monētas otra puse - tie ir cilvēki, kas jogu redz, kā gandrīz vai garīgu vingrinājumu, kas sniedz tiem pieeju pie neticama enerģijas un dziedināšanas potenciāla.

Patiesība, protams, visticamāk ir kaut kur pa vidu.

Jogai pavisam noteikti piemīt liels skaits dziedniecisku īpašību, un tā bez šaubām var tikt izmantota, lai cīnītos ar krākšanu.

Protams, nav tā, ka joga palīdzēs ikvienam, bet tas ir skaidrs, ka pamēģināt – tas ir tā vērts. Ja jūs tomēr uzskatāt, ka joga nav jūsu lauciņš, ir arī citas alternatīvas, šeit būs ļoti izsmeļošs raksts par krākšanas risinājumiem.

Kā tieši joga palīdz cīnīties ar krākšanu?

Patiesībā joga jums sniedz divas priekšrocības, kas palīdz cīnīties ar krākšanu. Tā kā abi no šiem līdzekļiem darbojas kopā, tad arī to abus izmantojot, jūs būtībā iegūsiet dubultu devu iespējamā risinājuma.

Pirmām kārtām, joga ir aktivitāte, kas jūs fiziski izaicina, līdz ar to, tai nepieciešams un reizē arī veicina svara samazināšanos. Un tas pats par sevi ir nozīmīgs faktors, kas palīdz cīņā ar krākšanu. Tātad tas ir viens labums, ko joga var sniegt kā pienesumu cīņā ar šo problēmu.

Bet joga savos rituālos un pozās ietver arī daudz elpošanas vingrinājumu, bet jāsaka, ka ir daudz jogas elpošanas vingrinājumu, kas, kas patiesībā var ļoti palīdzēt vēl arī citā ziņā, tas ir, stiprināt pareizos muskuļus un mīkstos audus, tādējādi vēl vairāk samazinot iespējamību, ka jums nāksies ciest no šī ļoti izplatītā un tomēr tik problemātiskā miega traucējuma.

Kādas tieši jogas pozas var palīdzēt?

Mēs pavisam noteikti esam krākšanas eksperti, bet tas nenozīmē, ka esam arī jogas eksperti. Tādēļ, lai no jogas jūsu krākšanas problēmai iegūtu tik lielu labumu, cik vien iespējams, mēs iesakām apmeklēt jogas pasniedzēju un parunāt ar viņu par iespējamajiem praktizēšanas veidiem kā līdzekļiem, kas varētu palielināt jūsu izredzes uz laba naktsmiera baudīšanu.

Bet tik un tā, kad tas ir pateikts, jāsaka, ka ir dažas vispārīgas pozas, kuru izpildīšanā varat ielūkoties un kuras varētu būt labs iesākums.

Bhujangasana, citādi zināma arī kā kobras poza, var palīdzēt jums atbrīvot krūšu kurvi. Tai būtu arī jāatbrīvo jūsu sirds un plaušas, kā arī jāpalīdz uzlabot asinsriti.

Dhanurasana, citādi zināma kā loka poza, arī var būt noderīga. Tiek uzskatīts, ka šī poza palīdz regulēt elpošanu un pastāv apgalvojums, ka tā atbrīvo krūšu kurvja muskuļus, kas ļauj veikt dziļākas ieelpas un izelpas.

Kapalbhati Pranayama, kas ir zināma arī kā galvaskausa izgaismošanas elpošanas tehnika (Skull Shining Breathing Technique), arī var palīdzēt, iztīrot galvas smadzenes, tādējādi palīdzot uzlabot jūsu miega vispārējo kvalitāti.

Padomi, kā sākt nodarboties ar jogu

Ja jūs vēl neesat jogas praktizētājs, tad mēs jums ļoti iesakām vismaz pamēģināt. Iespējams, ka beigās tā neizrādīsies jūsu niša, bet, no otras puses, jūs nekad nevarat zināt, pirms neesat pamēģinājis.

Vairums cilvēku baidās uzsākt kaut ko jaunu, tāpēc, ka viņus māc bažas par to, ka viņi varētu izskatīties muļķīgi, vai tāpēc, ka uztraucas, ka viņiem kaut kas varētu neizdoties. Bet nevajag atmest šai idejai ar roku tikai tādēļ, ka tieši tādas ir jūsu bažas.

Ar jogu jūs varat nodarboties, arī neskatoties uz to, kāds ir jūsu vecums, kāds ir jūsu ķermeņa tips vai cik daudz jums ir brīvā laika. Jūs varat arī ar jogu nodarboties ļoti ilgu laiku vai pavisam nedaudz katru dienu – tik un tā jūs varētu redzēt rezultātus.

Tā var būt īpaši palīdzoša cīņā ar krākšanu, tāpēc mēs noteikti iesakām parunāt ar vietējo jogas pasniedzēju, lai uzzinātu ko vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti