Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vai tiešām ar pārkreditāciju uzņēmumi var samazināt procentu likmes?

Savu mērķu un ideju īstenošanai uzņēmumi nereti izmanto aizdevumus, kuru atmaksa ar laiku var kļūt neizdevīga. Tādos gadījumos uzņēmumi var lemt par labu pārkreditācijas izmantošanai.

Pārkreditācija ir finanšu pakalpojums, kas sniedz iespēju segt esošās kredītsaistības ar jauna aizdevuma palīdzību, tādā gadījumā nodrošinot iespējami izdevīgākus kredīta atmaksas nosacījumus. Tā sniedz vairākas būtiskas priekšrocības, tai skaitā, ļauj samazināt aizdevuma procentu likmi. Taču, vai tas patiešām iespējams visos gadījumus un kas jāņem vērā, veicot pārkreditāciju? To lasiet tālāk rakstā.

Pārkreditācija procentu likmes samazināšanai

Pārkreditācija ir process, kura laikā klients izvēlas kreditoru, ar mērķi noformēt vienu jaunu aizdevumu, lai segtu vienu vai vairākas esošās kredītsaistības. Visbiežāk tas tiek darīts ar mērķi iegūt izdevīgākus aizdevuma atmaksas nosacījumus, piemēram, zemāku procentu likmi. Tomēr pārkreditācija ne vienmēr garantē procentu likmes samazinājumu.

Kredīta procentu likme ir atkarīga no vairākiem faktoriem, piemēram, aizņēmēja kredītvēstures, pašreizējās tirgus situācijas, kreditora noteikumu politikas. Ja aizņēmējam ir laba kredītvēsture un pašreizējā tirgus situācija piedāvā zemākas procentu likmes, tad pārkreditācija var rezultēties ar procentu likmes samazinājumu.

Citi ieguvumi, ko sniedz kredītu apvienošana

Iespēja samazināt kredīta procentu likmi ir tikai viens no pārkreditācijas sniegtajiem ieguvumiem. Lūk, arī citas kredītu apvienošanas priekšrocības.

  • Viens ērts maksājums

Ja uzņēmumam ir noformēti vairāki kredīti, to atmaksas process var prasīt daudz laika un uzmanības. Nepieciešams rūpīgi sekot līdzi aizdevuma atmaksas procesam, veikt maksājumus, vajadzības gadījumā sazināties ar aizdevējiem. Turklāt, ja noslēgti vairāki kredītlīgumi pie dažādiem aizdevējiem, šis process var būt īpaši laikietilpīgs. Ar pārkreditācijas palīdzību vairākus aizdevumus iespējams apvienot vienā ērtā maksājumā, tādā veidā būtiski atvieglojot uzņēmuma kredītu pārvaldību.

  • Izdevīgāki kredīta atmaksas nosacījumi

Tā kā pārkreditācijas mērķis ir jauna aizdevuma noformēšana, lai segtu esošās kredītsaistības, ar tās palīdzību iespējams gūt izdevīgākus aizdevuma atmaksas nosacījumus. Tas ir izdevīgs risinājums, ja pirms laika noslēgto kredītsaistību nosacījumi šī brīža situācijā vairs nav aktuāli.

  • Vienas vai vairāku neizdevīgu kredītsaistību noslēgšana

Viens no pārkreditācijas sniegtajiem ieguvumiem ir iespēja atbrīvoties no neizdevīgām kredītsaistībām. Veicot kredītu apvienošanu, iespējams noformēt jaunu aizdevumu ar iespējami izdevīgāku kredīta atmaksas termiņu, procentu likmi un ikmēneša maksājumu.

Ja arī jūsu uzņēmums vēlas izmantot kredītu apvienošanas sniegtās priekšrocības, izdevīgs būs Latkredits sniegtais finanšu pakalpojums – pārkreditācija. Tā sniedz iespēju apvienot līdz pat 10 kredītiem vienā ērtā maksājumā ar atmaksas termiņu līdz 10 gadiem. 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti