Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vai vajadzētu bērniem ļaut izvēlēties apģērbu?

Bieži vien pieņemts, ka apģērbu bērniem līdz noteiktam vecumam izvēlas vecāki. Tādā veidā mēs nosakām gan stilu, gan apģērba krāsu. Tomēr ir cilvēki, kuri uzskata, ka bērnam pašam jāļauj izvēlēties drēbes, kurās apģērbties, turklāt tas jāsāk darīt jau diezgan agri. Šajā rakstā mēģināsim saprast, vai tiešām vajadzētu bērnam pašam ļaut pieņemt lēmumu par apģērba iegādi vai arī labāk to uzticēt vecākiem.

Iemāci rīkoties ar naudu

Ja vecāki ļauj bērnam pašam izvēlēties, kuru apģērbu viņš vēlas iegādāties, protams, bērnam tiek sniegta diezgan brīva vaļa, un viņš skatās uz drēbēm, kas, iespējams, maksā dārgi. Tomēr šim procesam var pieiet arī savādāk.

Tu vari ļaut bērnam pašam mācīties iepirkties, nosakot konkrētu summu kādā viņam vajadzētu veikt savu pirkumu. Šādi bērns varēs izvēlēties to, kas viņam patīk un tu ieaudzināsi naudas vērtību. Un, kā jau zinām, arī lēmumu pieņemšanas process ir svarīgs. Tas ir lielisks veids, kā iemācīt bērnam rīkoties un plānot savas finanses, kas attiecīgi noteikti viņam ļaus pieņemt pareizos lēmumus arī turpmākajā dzīvē.

Ir pieejami arī daudzi interneta veikali, kuros atrodami bērnu apģērbi. Tajos bez šaubām iespējams iepirkties kopā ar savu bērnu. Šādā veidā varēsiet kopīgi apspriest, vai konkrētās preces atbilst kvalitātei, un vai arī tā cena jūs apmierina.

Izkopt bērna gaumes izjūtu

Kad skatāmies uz savām bērnu dienu fotogrāfijām, bieži vien redzam, ka tajās esam apģērbti drēbēs, ko izvēlējušies mūsu vecāki. Tas bieži vien noved pie smieklu vētrām, jo nespējam noticēt, ka vecāki mums likuši vilkt ko tik dīvainu.

Ir ļoti svarīgi bērnam jau no agra vecuma izkopt gaumes izjūtu, tādā veidā pieaugot viņš būs spējīgs pats iegādāties sev atbilstošu un gaumīgu apģērbu, kas priecēs ne tikai viņa, bet arī apkārtējo cilvēku acis. Nav māksla iestūķēt bērnu pašu izvēlētās drēbēs. Apģērba izvēle ir process, kurā būtu jāpiedalās gan bērnam, gan vecākiem, un kopīgi nepieciešams nonākt pie gala lēmuma.

Kvalitāte un cena

Jāiegādājas tādas drēbes, kurām ir augsta kvalitāte. Protams, nepieciešams izvēlēties apģērbu, kas ir piemērots konkrētajiem laikapstākļiem. Piemēram, ja iegādājies bērnam apģērbu rudenim, tad nepieciešams ņemt vērā arī to, ka Latvijas rudens bieži vien ir lietains un ar nokrišņiem, tāpēc būtu labāk izvēlēties apģērbu, kas nelaiž cauri mitrumu un arī silda. Tādā veidā būsi parūpējies par bērna komfortu un drošību, kas sniedz lielāku garantiju, ka bērns rudens laikā nesaslims un visu laiku būs siltumā.

Salīdzini cenas

Ja esi noskatījis kādu konkrētu apģērbu savam bērnam, ļoti svarīgi ir salīdzināt cenas vairākos veikalos, lai varētu iegādāties pašu izdevīgāko variantu. Piemēram, ja esi izvēlējies iegādāties āra jaku, tad pārliecinies, vai tāda pati jaka kaut kur nemaksā mazliet mazāk.

Latvijā ir pieejami dažādi interneta veikali, kuros iespējams salīdzināt cenas un atrast pašu izdevīgāko variantu. Šie veikali bieži vien rīko arī dažādas izpārdošanas un noliktavas tīrīšanas, kuru laikā bērnu apģērbi ir pieejami par ļoti draudzīgām cenām. Tādā veidā arī pašam bērnam varēsi iemācīt, ka pirms lēmuma pieņemšanas nepieciešams salīdzināt visus iespējamos variantus un tikai tad pieņemt galīgo lēmumu.

Domā par komfortu

Ja esi izlēmis iegādāties apģērbu bērnam, tad nepieciešams domāt ne tikai par to, vai tas labi izskatās uz viņa ķermeņa, bet jādomā arī par komfortu. Bērns šajā apģērbā pavadīs lielāko daļu dienas, tāpēc vislabāk būtu izvēlēties tādu apģērbu, kurā bērns jutīsies ērti visas dienas garuma. Tikai šādā apģērbā bērns būs patiešām laimīgs.

Vispiemērotākie ir elpojoši apģērbi, jo bērni ir ļoti kustīgi un viņiem patīk skriet un lēkt, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlēties apģērbu, kas ir ērts un elastīgs.

Protams, nedrīkst aizmirst par krāsām. Bērnība saistās ar visu košo, tādēļ to izvēlies ar apģērbā. Šādi arī bērns izskatīsies stilīgi un jutīsies ērti.

Uztver iepirkšanos kā piedzīvojumu! Šajā procesā bērni var iemācīties dažādas dzīvē noderīgas lietas, kas ļaus viņiem pieņemt pareizus lēmumus arī tad, kad viņi būs pieauguši. Tā ir iespēja arī bērnam saliedēties ar vecākiem, kā arī daudz saprast, ko bērns vēlas un domā.

Nevajadzētu izvēlēties apģērbu bērnam tikai pēc saviem ieskatiem, jo arī bērna viedoklis šajā jautājumā ir ļoti svarīgs, kā nekā tieši bērns būs tas, kurš ikdienā šo apģērbu nēsās, nevis vecāki!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti