Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vai valsts apmaksāts ginekologs pieejams arī privātajās ārstniecības iestādēs?

Katrai sievietei nepieciešams savs uzticams ginekologs. Ideālā gadījuma par sievietes reproduktīvo veselību ginekologs palīdz rūpēties jau no laika, kad tikko uzsākta dzimumdzīve, laikā, kad sieviete kļūst par māmiņu, menopauzes periodā un līdz pat sirmam vecumam.

Uz abpusēju sadarbību vērsta saikne starp pacienti un ginekologu veicina to, ka šis tik svarīgais ārsts tiek apmeklēts regulāri ne tikai jaunībā, bet arī vecumdienās, kad dažādu ginekoloģisko saslimšanu risks strauji pieaug. Mūsdienās sievietēm ir iespēja izvēlēties – apmeklēt valsts apmaksātu ginekologu vai doties uz privāto klīniku.

Tā kā saņemt valsts apmaksātus gienkologa pakalpojumus ne vienmēr iespējams uzreiz, tad liela daļa sieviešu savas reproduktīvās veselības uzraudzību uztic tieši privātajās iestādēs strādājošajiem speciālistiem. Turklāt daļa pacienšu nemaz nezina, ka arī privātajās iestādēs iespējams saņemt valsts apmaksātus pakalpojumus.

Kādos gadījumos valsts apmaksāts ginekologs pieejams arī privātajās veselības iestādēs – par to raksta turpinājumā!

Kāpēc izvēlēties privāto veselības iestādi ginekoloģisko pakalpojumu saņemšanai?

Valsts apmaksāts ginekologs pieejams visās poliklīnikās un veselības iestādēs, kurās ārstiem ir noslēgt līgums ar Nacionālo veselības dienestu. Uzrādot ģimenes ārsta nosūtījumu, iespējams saņemt visa veida ginekoloģiskos izmeklējumus un manipulācijas veicot valstī noteikto pacienta iemaksu.

Taču neskatoties uz to, ka valsts apmaksātam ginekologam būtu jābūt pieejamam ikvienai sievietei, tomēr realitātē bieži vien ir savādāk. Tā piemēram, valsts apmaksāts ginekologs Rīgā, kā arī citās lielākajās pilsētās nereti pieejams vien gaidot garā rindā. Tas skaidrojams gan ar to, ka nozarē vērojams jauno speciālistu trūkums, gan to, ka liela daļa speciālistu izvēlās savus pakalpojumus sniegt tieši privātajās poliklīnikās, veselības centros un klīnikās.

Tas ir arī galvenais iemesls, kāpēc liela daļa sieviešu ginekoloģisko aprūpi izvēlas saņemt privātajās veselības iestādēs. Iespēja savlaicīgi veikt pierakstu un apmeklēt savu ārstu ātri un operatīvi, sniedz drošības sajūtu ne tikai pašai sievietei, bet arī speciālistam, kas var regulāri veikt visas nepieciešamās pārbaudes un uzraudzīt pacientes veselības stāvokli.

Privātajās iestādēs pieejamais modernais aprīkojums arī ir viena no lielākajā priekšrocībām, kāpēc daļa sieviešu izvēlās apmeklēt privātajās praksēs strādājošus ginekologus. Atsauksmes rāda, ka iespēja veikt ginekoloģisko ultrasonogrāfiju profilaktiskās vizītes ietvaros, ļauj ietaupīt kā laiku, tā līdzekļus, turklāt ir vērtīga ne tikai pacientei, bet arī ārstam.

Ja speciālistam rodas aizdomas par patoloģiskiem veidojumiem vai citām reproduktīvās veselības kaitēm, iespējai ātri veikt visus nepieciešamos izmeklējumus ir ļoti liela loma veiksmīgas turpmākās ārstēšanas gaitā.

Tā kā arvien biežāk vērojams, ka rindas pie valsts apmaksāta ginekologa ir garas, cenšoties rast risinājumu, Valsts veselības dienests meklē iespēju daļā gadījumu nodrošināt valsts apmaksātos pakalpojumus arī privātajās iestādēs.

Ginekologs privātajās iestādēs – vai vienmēr dārga ekstra?

Kā rāda pētījumi, galvenais iemesls, kāpēc ne visas sievietes izvēlas saņemt ginekoloģisko aprūpi privātajās iestādēs, ir šo pakalpojumu augstās izmaksas. Tieši tāpēc svarīgi, lai valsts apmaksāts ginekologs būtu pieejams visās Latvijas pilsētās, tādējādi sniedzot iespēju saņemt ginekoloģiskos pakalpojumus neatkarīgi no ienākumu līmeņa un citiem faktoriem.

Tā kā privātais ginekologs Rīgā cenas ziņā izmaksā dārgāk, tad daļa sieviešu šos pakalpojumus izvēlas saņemt ārpus Rīgas, kur tie nereti ir lētāki. Rīgā pirmreizējā ginekologa konsultācija vidēji maksā no 50–90 Eiro.

Taču ne visās privātajās iestādēs visi ginekoloģiskie pakalpojumi tiek sniegti tikai par maksu. Daļa ārstu, kas pieņem privātajās iestādēs, ir noslēguši līgumu ar Nacionālo veselības dienestu, līdz ar to atsevišķi pakalpojumi ir valsts apmaksāti.

Kādi valsts apmaksātie pakalpojumi ir pieejami privātajās iestādēs?

Ārsti un privātās veselības iestādes, kas noslēgušas līgumu ar NVD, piedāvā saņemt valsts apmaksātus dzemdes kakla vēža un krūts vēža skrīninga izmeklējumus. Gluži tāpat kā apmeklējot valsts apmaksātu ginekologu, uz vizīti nepieciešams ņemt NVD izsūtīto vēstuli – uzaicinājumu šo izmeklējumu veikšanai.

  • Uzaicinājums dzemdes kakla pārbaudei sievietēm tiek nosūtīts vecumā no 25 līdz 67 gadiem un tas tiek izsūtīts reizi 3 gados. Savukārt uzaicinājuma vēstule krūts vēža pārbaudei divas reizes gadā tiek izsūtīta sievietēm vecumā no 50 līdz 68 gadiem.

Tāpat daļā privāto veselības iestāžu iespējams saņemt arī valsts apmaksātu grūtniecības un valstīt noteikto pēcdzemdību aprūpi. Šo iespēju izmanto liela daļa topošo māmiņu, tā kā privātās veselības iestādes lielākoties ir aprīkotas ar diagnostikas aparatūra, lai nepieciešamības gadījumā turpat uz vietas varētu veiktu papildu izmeklējumus, tajā skaitā arī grūtnieču ultrasonogrāfiju.

  • Grūtnieču ultrasonogrāfija, tāpat kā stājoties grūtnieču uzskaitē pie valsts apmaksāta ginekologa, tiek nodrošināta valstī noteiktajā kārtībā – 1. un 2. skrīninga ietvaros, kā arī nepieciešamības gadījumā tiek veikts arī 3. trimestra USG izmeklējums. Ja tas nepieciešams, ārsts var noteikt ultrasonogrāfijas izmeklējumus arī ārpus ierastajām pārbaudēm.

Ginekoloģiskie pakalpojumi Veselības un skaistuma centrā Adoria

Ja vēlaties saņemt profesionālu un pieredzējušu ginekologu pakalpojumus, aicinām pieteikt savu vizīti Veselības un skaistuma centrā Adoria. Valsts apmaksāts ginekologs grūtniecības laikā un pēcdzemdību posmā, kā arī valsts apmaksāti dzemdes kakla vēža izmeklējumi, jaunākās paaudzes aprīkojums, ātras pieraksta iespējas un vienmēr laipna un pretimnākoša attieksme.

Ienāciet adoria.lv un veiciet savu pierakstu mājas lapā vai zvanot pa tālruni +371 67 315 000. Profesionāls un ātri pieejams ginekologs Rīgā, A. Čaka ielā 70–3, Veselības un skaistuma centrā Adoria! Mūsu ginekoloģiskās aprūpes speciālisti aicina – neatlieciet rūpes par savu veselību uz vēlāku laiku un parūpējieties par to jau tagad!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti