Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairāki trimmeru veidi – kā izvēlēties piemērotāko?

Privātmāju un vasarnīcu īpašniekiem vasara ir ne tikai laiskas atpūtas un dārza svētku laiks – lai teritorija ap nekustamo īpašumu būtu sakopta un tajā būtu patīkami uzturēties, tās uzturēšanā jāiegulda ne mazums pūļu un laika. Viens no galvenajiem uzdevumiem ir zālāja pļaušana. Un tam, protams, nepieciešams piemērots aprīkojums. Viens no universālākajiem risinājumiem ir trimmeris – ar to var nopļaut gan mauriņu, gan pļavu platību. Ar jaudīgāku ierīci iespējams apgriezt arī krūmus

Trimmeri ir plaši iecienīti arī tādēļ, ka ar tiem var tikt klāt pat citkārt grūti pieejamām vietām, piemēram, zem krūmiem un ap puķu dobēm.  Piedāvājums veikalos ir visnotaļ plašs, taču – kā izvēlēties piemērotāko trimmeri? Par to raksta turpinājumā!

Vairāki veidi – dažādas funkcijas

Pirms lemt par piemērotākā trimmera izvēli, vērts rūpīgi apskatīt piedāvājumu un uzzināt vairāk par dažādu ierīču specifikāciju.

Benzīna trimmeri

Benzīna trimmeriem ir jaudīgs motors, tādēļ šāds variants būs piemērots apjomīgu darbu veikšanai. Vēl kāda benzīna trimmeru priekšrocība – to darbināšanai nav vajadzīga elektrība, kas nozīmē, ka nav jāuztraucas par vada garumu un drošību. Taču, izmantojot šāda veida ierīci, jārēķinās ar samērā lielu trokšņa līmeni. Vairumā gadījumu šāda veida ir smagāki, nekā cita veida ierīces.  Jāņem arī vērā, ka benzīna trimmera uzturēšana un darbināšana prasa ievērojamus ieguldījumus. 

Elektriskie trimmeri

Lai darbinātu elektrisko trimmeri, tas jāpieslēdz elektrībai. Tātad manevrēšana atkarīga no vada garuma. Taču šādai izvēlei ir arī savas priekšrocības:

  • Elektriskie trimmeri ir salīdzinoši viegli un parocīgi;
  • Nerada lielu troksni;
  • To uzturēšana un apkope neprasa lielus ieguldījumus

Jāņem vērā, ka šādiem trimmeriem ir mazāka jauda, tādēļ tie piemēroti nelielām platībām, piemēram, piemājas teritorijas sakopšanai.  Izvēloties elektrisko trimmeri, jāņem vērā tā motora novietojums – motors var būt gan augšpusē, gan lejā. Ar trimmeri, kura motors ir novietots ierīces apakšdaļā, nevajadzētu pļaut mitru zāli, taču šādai izvēlei ir arī kāds pluss – ar to ir ērti manevrēt. Kas attiecas uz trimmeri, kura motors ir augšpusē – ar to nav jāuztraucas par mitruma ietekmi, turklāt ar to ir arī vienkārši darboties.

Akumulatora trimmeri

Aplūkojot piedāvājumu, ieraudzīsiet, ka ir vēl kāds variants – akumulatora trimmeri. Tie darbojas ar iebūvētu akumulatoru, kas periodiski jāuzlādē. Šāda veida trimmeri ir viegli un ērti lietojami, vienkārši manevrējami, klusi, neprasa lielus ieguldījumus, turklāt ar tiem var ērti tikt klāt arī grūti aizsniedzamām vietām. Pie būtiskākajiem trūkumiem var minēt nepieciešamību pēc biežas uzlādes, salīdzinoši zemo jaudu, samērā mazās izvēles iespējas.

Kā izvēlēties piemērotāko trimmeri?

Kā redzams – izvēles iespējas ir vairākas, katrai no tām ir savas priekšrocības un trūkumi.  Lai saprastu, kurš trimmeris ir piemērotākais, jāsaprot, kādam mērķim tas tiks izmantots. Piemēram, lielām platībām vislabāk izvēlēties benzīna trimmeri. Tam ir pietiekami liela jauda, lai veiksmīgi tiktu galā arī ar resnākiem zāles stiebriem un saknēm.  Savukārt piemājas teritorijām, kur platība ir salīdzinoši neliela, pietiks ar elektrisko vai akumulatora trimmeri.

Izvēloties piemērotāko trimmeri, uzmanība jāpievērš arī tam, kāds ir galvenais pļaušanas elements – aukla vai asmenis. Aukla derēs nelīdzenās vietās, kurās ir akmeņi, savukārt ierīce ar asmeni ideāli piemērota līdzenu teritoriju pļaušanai.

Daudzveidīga izvēle interneta veikalā Inserv.lv

Dažādu veidu, formu un specifikāciju trimmeri plašā izvēlē atrodami interneta veikalā Inserv.lv! Ieskaties un izvēlies sev piemērotāko risinājumu jau tūlīt!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti