Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vannas istabas plānošana: kas būtu jāņem vērā?

Vannas istaba ir svarīga telpa ikvienā mājoklī, tādēļ tās iekārtošanai vajadzētu veltīt pietiekami daudz laika un pūļu. Lai vannas istaba būtu funkcionāla, droša un gaumīga, ieteicams ņemt vērā vairākas nianses.

 

Telpas plāns

Lai saprastu, kā veidot telpas iekārtojumu, kāda veida santehnika un vannas istabas mēbeles tajā vislabāk iederēsies, jāsāk ar plāna izveidi. To var izveidot uz rūtiņu lapas, neaizmirstot iezīmēt arī logu un durvju atrašanās vietu. Lielākos telpas elementus, piemēram, vannu un skapīšus var izmēģināt novietot dažādos variantos, lai būtu vieglāk izvēlēties piemērotāko risinājumu.

Plānojot vannas istabas iekārtojumu, jāņem vērā arī iespējas,piemēram, lielu vannas istabu iekārtot ir daudz vienkāršāk, nekā mazu. Taču tas nenozīmē, ka mazu vannas istabu nevar iekārtot praktiski un gaumīgi – nepieciešami tikai radošāki risinājumi.

Mazās vannas istabās īpaši jāpadomā par pietiekamu apgaismojumu. Lieliski, ja telpā ir logs. Ja tāda nav, jāierīko sienas vai griestu lampas. Lielisks elements ir arī spogulis – tas pilda ne vien praktiskās funkcijas, bet arī atstaro gaismu, telpu padarot vizuāli lielāku. Var izvēlēties spoguli ar iebūvētām gaismiņām, kas telpai piešķirs izsmalcinātāku noskaņu. Tāpat jāpadomā arī par krāsu izvēli – nelielām telpām piestāv gaiši toņi. Kas attiecas uz mēbelēm – tām nevajadzētu būt tumšām un masīvām.

Vajadzību izvērtēšana

Plānojot vannas istabas iekārtojumu, jāpadomā arī par savām vajadzībām un vēlmēm. Vai vannas istabā vēlaties vannu vai dušu? Cik lielai būtu jābūt izlietnei? Kam vēl jāatrodas šajā telpā? Tas viss ir svarīgi, lai gala rezultātā vannas istaba atbilstu Jūsu dzīvesveidam un prasībām.

Šobrīd iespēju ir ļoti daudz – piemēram, vannas un dušas kabīnes pieejamas ne tikai standarta formās un izmēros. Tas pats attiecas arī uz skapīšiem, plauktiem un citiem vannas istabā noderīgiem elementiem.

Profesionāļu padoms

Viens no veidiem, kā sasniegt teicamu rezultātu, ir jautāt palīdzību profesionāļiem. Tas neattiecas tikai uz elektroinstalāciju un santehnikas ierīkošanu, bet arī uz telpas iekārtojumu kopumā. Profesionāli risinājumi ļaus sasniegt kvalitatīvu un drošu rezultātu, kas būs labs ilgtermiņa risinājums.

Budžets

Svarīgs aspekts ir arī budžets. Protams, visas izmaksas paredzēt ir grūti, taču aptuvenie aprēķini palīdzēs plānot gan paveicamos darbus, gan pirkumus. Ņemot vērā, ka procesa gaitā rodas dažādas neplānotas izmaksas, budžetu vajadzētu ieplānot ar zināmu rezervi.

Ideju meklēšana

Daudz labu ideju vannas istabas iekārtošanai iespējams atrast gan interjera žurnālos, gan internetā. Aplūkojot attēlus, varēsiet izvērtēt, kas Jums patīk, kas nē. Iespējams, tādā veidā atradīsiet īsto risinājumu Jūsu vannas istabai. Vērts aplūkot arī veikalu piedāvājumu, lai savlaicīgi saskaņotu vēlmes ar iespējām.

Kur iegādāties visu nepieciešamo?

Kad ir skaidra vīzija par to, kādu vannas istabas iekārtojumu vēlaties, nākamais solis ir visu nepieciešamo iegādāties. Un te izvēles iespējas ir plašas – sākot no specializētiem veikaliem, beidzot ar iepirkšanās platformām internetā. Iepirkšanās klātienē ļauj kārtīgi apskatīt un novērtēt piedāvājumu, kā arī, ja nepieciešams, jautāt padomu zinošiem pārdevējiem. Interneta veikali, savukārt, ļauj ietaupīt laiku un – nereti arī – naudu, jo daļa piedāvājumu internetā pieejami daudz izdevīgāk, turklāt labāko piedāvājumu tiešsaistē atrast ir daudz vienkāršāk.

Lai arī kur iegādātos visu vannas istabai nepieciešamo, svarīgi izvēlēties uzticamu veikalu, lai būtu drošs, ka esi iegādājies kvalitatīvu preci.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti