Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vasara - labiekārtošanas un remontu sezona

Vasara ir remontu un būvniecības darbu sezona. Noteikti esat piefiksējuši vismaz kādu no kaimiņiem vai paziņām, kurš ir pieķēries pie savas dzīvesvietas uzlabošanas vai atjaunošanas. Varbūt arī Jums ir radusies vai nu nepieciešamība, vai arī vēlme veikt sava mitekļa uzlabošanu vai tehniskā stāvokļa atjaunošanu. Šajā rakstā centīsimies sniegt dažus vērtīgus padomus, kā to sākt un kam ir jāpievērš uzmanība.

Pirms sākat plānot un veikt darbus vispirms apzinieties, kādēļ to vēlaties darīt un kāds ir mērķis jeb rezultāts, ko vēlaties sasniegt. Apziniet savas finansiālās iespējas, taču arī ļaujiet savai izdomai vaļu - reizēm tiešām efektīvu rezultātu var sasniegt salīdzinoši vieglā, lētā, taču netradicionālā veidā.

Pirms dodieties uz būvniecības vai kādu citu specializēto veikalu pēc nepieciešamajiem materiāliem rūpīgi izmēriet, izrēķiniet un sarakstiet visu, kas Jums ir jau mājās un, kas vēl ir nepieciešams. Zelta padoms - pirms dariet vai pērciet nomēriet septiņas reizes, lai būtu pilnībā pārliecināti. Ja Jums nav konkrēts termiņš, kurā ir jāiekļaujas, tad varbūt ir iespējams izmantot veikalos pieejamās akcijas un nepieciešamos materiālus iepirkt pakāpeniski un lētāk.

Vēl viens svarīgs aspekts - darbus veiksiet paši vai piesaistīsiet profesionāli. Profesionālis darbus veiks ātrāk un kvalitatīvi, taču tas izmaksās dārgāk. Ja Jums ir laiks, prasmes vai prasmīgi draugu, kuri ir gatavi nākt palīgā, tad remonta izmaksas var sarukt ievērojami. Protams, tad ir jāņem vērā tas, ka remonta darbi paņems visu Jūsu brīvo laiku un kādā brīdī tas var sākt izraisīt negatīvas emocijas.

Nebaidieties būt netradicionāli, jo mūsdienās ļoti populāri ir veidot mēbeles un dizaina elementus no otreiz pārstrādātām lietām - palešu gultas, galdi, kuru virsma ir durvis vai kāds cits elements, dažādas trubas kā praktiski dizaina elementu un tamlīdzīgi. Ja esiet par šādiem risinājumiem, tad iedvesmu var smelties arī interneta vidē, kurā var atrast dažnedažādākos risinājumus ar plašu materiālu klāstu, ko var realizēt mājas apstākļos.

Gadījumos, ja rodas kādi neparedzēti papildus darbi vai nepieciešami papildus materiāli, ieteiktu atgriezties pie remonta plāna un veikt labojumus tajā gan laika termiņiem, gan finanšu līdzekļu uzskaitei. Ne vienmēr, ja rodas šādas situācijas, ir jāaptur darbi, palīdzēt var gan ātrais kredīts, gan patēriņa kredīts, lai ātri reaģētu uz situāciju un neapturētu jau iesāktos darbus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti